Witam,niedlugo do Birmingham!!
Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.
Nazywamy sie Karolina i Patryk, za dwa miesiace zamerzamy wybrac sie do Birmingham.
Duzo czytamy wasze forum. Ale czy moglibyscie napisac na jakim osiedlu najlepie sie mieszka i dlaczego? Bedziemy wdzieczni. Na poczatku czatowalismy na Erdington ale doczytalismy,ze nie jest ono bezpieczne..... Bedziemy wdzeczni za wszelkie informacje o wszystkim ;)
-

-
karpat
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
witam
my od roku mieszkamy na west bromwich.
musze powiedziec ze ja z moimi dziecmi czuje sie bardzo bezpieczna,nawet kiedy byly cieple wieczorki wychodzilam z nimi na spacer.
mysle ze to dobra dzielnica wszystko tu jest.nietrzeba jezdzic do centrum na zakupy.
ja jaknajbardziej polecam WEST BROMWICH :)
-

-
kasia801
- Początkujący
-
-
karpat wrote: Na poczatku czatowalismy na Erdington ale doczytalismy,ze nie jest ono bezpieczne.....
ja mieszkam tu 1,5 roku i jakoś tego nie odczułam:D Polskie sklepy i wszystko na miejscu to wielki +
-

-
karmelek
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 27
Edgbaston jest bardzo okej - mieszka sie bezstresowo i okolica tez niebrzydka jest. Sklepow sporo (rowniez polskich) blisko do centrum. Wypada polecic.
-

-
plazermen
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 92
Wszedzie w B`ham jest niebezpiecznie. Wystarczy sie znalezc w nieodpowiednim czasie i nieodpowiednim miejscu i masz posprzatane. Duze miasto, wysoka przestepczosc. Ja mieszkam w Erdington ponad trzy lata i nie narzekam. A na poczatku mieszkalem na najgorszej jakim bylo Nechells. Nie ma zlotej reguly.
Ps. A podobno w polsce jest coraz lepiej, wiec po co sie pchac w obcy kraj? ;) Przemyslcie to, naprawde
Pozdrawiam
-

-
jaco2000eu
- Początkujący
-
-
Tak sie sklada,ze mieszkamy juz wobcym kraju dluuugo dluuugo,i to w niby najniebezpieczniejszym miesce w calej europie jakim jest Glasgow :wink: ale nic zlego nam sie nie stalo,sa miejsca gdzie sie po prostu nie chodzi.
A do Polski jeszcze dluugo dluugo nie ma po co wracac. Bo kto by nie wolal dupke grzac u siebie wkraju,no kto ? ;)
-

-
karpat
- Początkujący
-
-
plazermen wrote:Edgbaston jest bardzo okej - mieszka sie bezstresowo i okolica tez niebrzydka jest. Sklepow sporo (rowniez polskich) blisko do centrum. Wypada polecic.
Po przyjezdzie do UK tu mieszkalam. Potem kolejno Yardley, Hall Green, Parry bar (zgroza- wiecej szczurow niz ludzi). 2 lata temu wrocilam do Edgbaston i nigdzie sie stad nie ruszam. Super dzielnica.
Mam male pytanko - gdzie jest ten polski sklep w Edgbaston?
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 71
Return to PRZEDSTAW SIĘ