Wymiana gotówki PLN na GBP
Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;
10 posts
• Page 1 of 1
Napisane by Maciek123 » 6 Nov 2012, 18:11 Wymiana gotówki PLN na GBP
Witam wszystkich.
Wyszło tak, że przez pośpiech przywiozłem ze sobą pieniądze w gotówce (w złotówkach) do UK. Poczytałem trochę i już wiem, że nie jest to dla mnie zbyt korzystna sytuacja, jednak mimo wszystko zastanawiam się jak z tego teraz najlepiej wybrnąć.
Co najlepiej zrobić? Gdzie w okolicach Birmingham wymienią mi złotówki na funty? Prosiłbym o konkretne informacje - szukałem trochę w internecie, ale nie znalazłem nic konkretnego.
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam
Wyszło tak, że przez pośpiech przywiozłem ze sobą pieniądze w gotówce (w złotówkach) do UK. Poczytałem trochę i już wiem, że nie jest to dla mnie zbyt korzystna sytuacja, jednak mimo wszystko zastanawiam się jak z tego teraz najlepiej wybrnąć.
Co najlepiej zrobić? Gdzie w okolicach Birmingham wymienią mi złotówki na funty? Prosiłbym o konkretne informacje - szukałem trochę w internecie, ale nie znalazłem nic konkretnego.
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam
-
- Maciek123
- Przyczajony
- Reputation point: 0
0
Napisane by kylu » 6 Nov 2012, 19:46 Re: Wymiana gotówki PLN na GBP
nie lepiej zlotowy przechowac do nastepnego wyjazdu do polszy ?
lub... ile po ile ? :)
lub... ile po ile ? :)
-
- kylu
- Początkujący
- Reputation point: -10
0
Napisane by komar » 6 Nov 2012, 19:49 Re: Wymiana gotówki PLN na GBP
widziałem kantor na soho rd i wiem że koło argosa na berwood jest też
-
- komar
- Przyczajony
0
Napisane by czapiik » 6 Nov 2012, 20:34 Re: Wymiana gotówki PLN na GBP
tak jak kylu napisal najlepiej by bylo zostawic zlotowki na nastepny wyjazd a jak chcesz juz wymienic w centrum wolverhampton jest w miare dobry kurs. Wymienic pieniadze mozesz w kasie pierwszego lepszego banku.
-
- czapiik
- Przyczajony
0
Napisane by czapiik » 6 Nov 2012, 20:34 Re: Wymiana gotówki PLN na GBP
tak jak kylu napisal najlepiej by bylo zostawic zlotowki na nastepny wyjazd a jak chcesz juz wymienic w centrum wolverhampton jest w miare dobry kurs. Wymienic pieniadze mozesz w kasie pierwszego lepszego banku.
-
- czapiik
- Przyczajony
0
Napisane by samotny » 6 Nov 2012, 21:15 Re: Wymiana gotówki PLN na GBP
z ciekawości to ile tego przez przypadek przywiozłeś ? ja mam cały czas w portfelu kilka stówek pl bo to nigdy nie wiadomo co na lotnisku nas spotka, ale skoro twierdzisz że to dla ciebie niekorzystne to chyba z 10 tysiecy tego jest, a tu nasuwa się pytanie czy zawsze byłeś taki roztrzepany hehe.... nie traktuj tego posta jako jakaś złośliwość ja interesuję się ludzką osobowością i temat mnie zaciekawił.
-
- samotny
- Rozeznany
- Reputation point: 29
0
Napisane by MariuszJ » 6 Nov 2012, 22:18 Re: Wymiana gotówki PLN na GBP
Ja kiedyś bez żadnego problemu w Loydsie wymieniałem fakt faktem że traci się na kursie. Ale może wystaw ogłoszenie , że sprzedaż złotówki :D w przeliczniku np 5zł za funta :) żeby się i tobie opłacało i komuś... W sensie że, jak ktoś jedzie do PL na dniach to bardziej przydadzą mu się złotówki i lepiej wyjdzie na Tobie jak na kantorze...
-
- MariuszJ
- Początkujący
0
Napisane by motylnocy » 6 Nov 2012, 23:47 Re: Wymiana gotówki PLN na GBP
Na pasażu na West Bromwich jest kantor,który wymienia polskie pieniądze...kurs ostatnio był nawet korzystny
-
- motylnocy
- Początkujący
- Reputation point: 4
0
Napisane by Guest » 7 Nov 2012, 15:31 Re: Wymiana gotówki PLN na GBP
w tych punktach gdzie jest western union tez wymieniaja pieniadze ale najlepsze rozwiazanie to tak jak "samotny" napisal znalesc kogos kto lada dzien jedzie do Polski albo poczekaj troche zaraz swieta, a jak sam nie jedziesz do Pl to w tym okresie nie bedzie problem znalesc kogos kto jedzie :wink:
-
- Guest
0
Napisane by Fiodor » 13 Nov 2012, 23:57 Re: Wymiana gotówki PLN na GBP
Lepiej jak pieniądze polskie się zatrzyma ,jak nie którzy tutaj mówią ,chyba że nie masz zamiaru wracać do polski ,lub po prostu potrzebujesz kasy.Otrzymałeś w postach wiele możliwości ,popatrz i skorzystaj z najlepszych ofert.
Najlepszą ofertą wydaje mi się sprzedaż pieniędzy innym osobą.
Najlepszą ofertą wydaje mi się sprzedaż pieniędzy innym osobą.
-
- Fiodor
- Rozeznany
- Reputation point: 6
0
10 posts
• Page 1 of 1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-