Tax Credyt

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

MalePostNapisane by PavloKr » 12 Jul 2012, 21:02 Tax Credyt

Witam mam pytanie odnośnie Tax Credit, zamierzam zjeżdżać do polski, przez ponad pół roku pobierałem tax credit. Jeśli zgłoszę że wracam do kraju to wszystko to co mi płacili przez tez czas, będą musiał oddać?? Konto w banku też chcę zamknąć bo nie chcę żeby mi rósł debet Jest jakiś sposób na to?? Nie chce sobie mostów palić, bo nigdy nie wiadomo bo może kiedyś tutaj wrócę. Co mi radzicie??

PavloKr
Początkujący

Reputation point: 6
Neutralny
0

MalePostNapisane by wielkimar » 12 Jul 2012, 21:47 Re: Tax Credyt

Zadzwonić i powiedzieć prawdę :) . Lepsze to niż .......jak to pisałeś palenie mostów.

wielkimar
Rozeznany

Reputation point: 25
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by karina78 » 13 Jul 2012, 07:39 Re: Tax Credyt

z tego co mi wiadomo to nie bedziesz musial oddawac tego co Ci wyplacili,ale zglosic musisz ze wyjezdzasz,bo jezeli tego nie zrobisz i nadal beda Tobie tax credit wyplacac to wtedy rzeczywiscie bedziesz musial im zwrocic calosc... :grin:

karina78
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Marosu » 13 Jul 2012, 19:56 Re: Tax Credyt

Jesli moge jedynie cos doradzic- jezeli nie jestes na 100% pewny, ze zostaniesz w Polsce- nie zamykaj konta. Zmien jedynie z current na basic (nie za nie nie placisz i nie musisz nawet miec karty) i zmien na online statement (zeby nic Ci nie przychodzilo z listow na stary adres, chyba, ze masz zaufanego znajomego).

Tutaj im dluzej jestes z bankiem, tym lepiej. O wiele latwiej bedzie Ci pozniej tez z roznymi sprawami (jesli wrocisz oczywiscie). A jesli nie wrocisz- konto bank zamknie Ci sam.

I z urzedami tutaj lepiej nie kombinowac, tak jak tos wyzej napisal- lepiej zadzwonic i powiedziec prawde.
Nic oddawac nie musisz i to na pewno, bo bylam w podobnej sytuacji.
Marosu
Raczkujący

Reputation point: 5
Neutralny
0

MalePostNapisane by PavloKr » 14 Jul 2012, 10:51 Re: Tax Credyt

To fajnie by było, jak bym nie musiał oddawać, wole nie kombinować, jak to większość ludzi robi i tutaj i mieć później problemy. A z kontem w banku się jeszcze dowiem co mi doradzą mam w HSBC.Pozdrawiam

PavloKr
Początkujący

Reputation point: 6
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to FINANSE