znowu tax credits

Doradztwo w sprawie kont bankowych, pożyczek, podatków, pomysłów na własny biznes;

FemalePostNapisane by agg » 11 Jan 2010, 22:53 Re: znowu tax credits

Malo tego, ludzie pytaja ale sami do konca nie wiedza o co :roll:
bo co to sa kredyt taxy :?: :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Steinik » 2 Feb 2011, 11:56 Re: znowu tax credits

witam..mam pytako(chyba jak wszyscy :wink: )
dolatuje do meza 10 lutego...bedziemy wynajmowac mieszkanko ok 480 f za miesiac...małżonek zarabia ok 400 f tyg.jest selfemployer..mamy 3 letnia coreczke......moje pytanko czy mozemy sie starac o dodatek do mieszkania?hausing benefit? :roll: byloby nam troszke lzej na poczatek... :oops: dotychczas jakos sobie radzilismy...ale ja w Pl stracilam prace...wiec dojezdzam do meza...a i corcia juz tesknic za tatkiem zaczela...
jezeli ktos w podobnej sytuacji...prosze o odp
pozdrowionka
Steinik
Stały Bywalec

Reputation point: 25
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 2 Feb 2011, 12:20 Re: znowu tax credits

Moj polowek zarabia podobnie i dostajemy housing benefit 7f tyg :D na miesiac wychodzi jakies 28f :) No ale zawsze to cos, starcza akurat na rachunek za wode :) Tak naprawde to czy dostaniecie czy nie zalezy od tego jaki dom wynajmujecie bo oni maja jakies wytyczne na to ile osbob mieszka w domu o jakiej powierzchni itd, jesli macie np 4 sypialnie gdy potrzebujecie tylko 2 to moga Wam odmowic.

Jedno jest pewne, starac sie zawsze mozecie, wypelnienie aplikacji nic nie kosztuje, najwyzej Wam odmowia, nikt Ci tu nie powie czy napewno dostaniecie czy nie bo to naprawde zalezy od wielu czynnikow, aplikacja na housing benefit ma chyba ze 20 stron :)
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by umisiak » 2 Feb 2011, 13:18 Infolinia tax credit...?

Czy w Waszym przypadku dodzwonienie się na infolinię (w sensie połączenie z konsultantem) też graniczy z cudem???

umisiak
Rozeznany

Reputation point: 17
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Steinik » 2 Feb 2011, 18:47 Re: Infolinia tax credit...?

umisiak wrote:Czy w Waszym przypadku dodzwonienie się na infolinię (w sensie połączenie z konsultantem) też graniczy z cudem???

''też?!''Czy w twoim przypadku udzielanie kąsliwych rad(w sensie ...)uważasz za odpowiedz?
podobno nie ma głupich pytań,są beznadziejne odpowiedzi....

ewela119 dzieki za odpowiedz...dokladnie o to mi chodzilo...

dziwnie robi sie na forum...kiedy ktos zadaje pytanie(w sensie nie wie ;) )niektorzy tylko chyba czekaja zeby wg.nich napisac cos blyskotliwego...ale przeciez nie takie było założenie forum,nie mamy nawzajem sobie dogryzac i pisac ironicznych postow...
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 2 Feb 2011, 20:27 Re: znowu tax credits

Steinik, ty chyba źle zrozumiałaś umisiak, ona się pytała o infolinie Working tax credits a ty się pytałaś o Housing Benefit i to w temacie o TAXIE , widzę że obie jesteście nowe na forum ale to ty popełniłaś gafę ;)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by agg » 2 Feb 2011, 21:49 Re: znowu tax credits

malaroksi wrote:Steinik, ty chyba źle zrozumiałaś umisiak, ona się pytała o infolinie Working tax credits a ty się pytałaś o Housing Benefit i to w temacie o TAXIE , widzę że obie jesteście nowe na forum ale to ty popełniłaś gafę ;)

dokladnie ;)
jestes swierza forumowiczka, wiec radze Ci czytac ze zrozumieniem bo potem z tego "bigos" wylazi :P
i nie zarzucaj komus zaraz, ze jest zlosliwy, bo to Ty zle zrozumialas :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Steinik » 3 Feb 2011, 10:26 Re: znowu tax credits

oki.mój błąd :oops:
tak tylko na wytłumaczenie :roll: ostatnio gdzie nie czytam,w formie odpowiedzi sa tylko kąśliwe uwagi..ktos mi napisal ze specjalnie dla tych wszystkich taxow tu przyjezdzamy.ale to nie tak..dla mnie cała ta sytuacja jest odrobine krepujaca...niemusialam nigy korzystac z pomocy(dodatkow)

umisiak sorki...za szybko wyciagnelam wnioski....pomyslalam ze twoj post jest odpowiedzia na moje pytanko...jeszcze raz sorki :roll: :roza: :roza: :roza:
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 3 Feb 2011, 11:14 Re: znowu tax credits

Wiec odpowiadajac na pytanie umisiak, dodzwonienie sie na infolinie do "taxowni" to faktycznie trudna sprawa, tak samo jak dodzwonienie sie na infolinie od child benefit czy jakakolwiek inna :roll:

Steinik spokojnie, nie ma co sie przejmowac innymi :) Zapewne pobieracie juz child benefit wiec po przyjezdzie zlozcie wniosek na child tax credit, przy takich zarobkach na working tax credit raczej nie nie zlapiecie. No i oczywiscie housing. Powodzenia :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Steinik » 3 Feb 2011, 11:41 Re: znowu tax credits

ewela119 child benefitu jeszcze niedostajemy..maz wyslal jakies 2 tyg.temu aplikacje..
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 3 Feb 2011, 12:32 Re: znowu tax credits

Steinik, zapewne wiesz o tym ze zeby otrzymywac child benefit tutaj trzeba zrezygnowac z rodzinnego w pl? To tak dla przypomnienia :) My child benefit dostalismy w tym miesiacu a aplikacje wyslalismy na poczatku lipca :neutral: No ale oczywiscie z wyrownaniem od dnia kiedy oni dostali papiery takze uzbierala sie z tego ladna sumka :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by umisiak » 3 Feb 2011, 12:55 Re: znowu tax credits

Tak tylko wrzuciłam pytanie (właściwie retoryczne), bo wiszenie na linii po kilkanaście minut mnie nie bawi... Pomyślałam, że może tylko dla mnie sa tacy ,,łaskawi,, i pozwalają dziwnej muzyczki słuchać, a tu po kilku dniach patrzę że się jakieś zamieszanie zrobiło z mojego powodu. Dla pocieszenia- udało się wczoraj dodzwonić i dogadać :)

Steinik podpowiedzi możesz poszukać na stronie http://www.benefity.org.uk/ aczkolwiek dobrze się poradzić tych, którzy juz swoje tutaj przeszli. Fajnie, że są tacy, którzy bezinteresowanie chcą i potrafią sensownie pomóc. Pozdrawiam

umisiak
Rozeznany

Reputation point: 17
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Steinik » 3 Feb 2011, 14:59 Re: znowu tax credits

w Pl nie dostawalam zasilkow,dodatkow ani rzadnych takich...udawało mi sie jakos kulac do przodu...zle niebylo..ale z nowym rokiem redukcje w firmie a ze najmlodsza jestem to jakos tak sie zrobilo :roll:
jak juz wczesniej pisalam w polowie lutego dolatuje do małzona plusem jest ze razem bedziemy.ciezko utrzymywac dwa domy..dlatego dowiadywalam sie o jakies benefity....
ewela119 to wstecz wyplacaja?hmmm od daty zlozenia tak?no to zastrzyk gotoweczki dostalas ;) wynagrodzili ci czekanie.... :-)

mam nadzieje ze jakos damy rade...mam obawy jeszcze co do corki ale to chyba juz nie w temacie :roll:
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 3 Feb 2011, 15:08 Re: znowu tax credits

Tak otrzymalam pieniazki za caly czas oczekiwania od dnia dostarczenia wniosku do dnia przynania swiadczenia :) Jak daja to trzeba brac :) Jesli sie oczywiscie nalezy...
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 3 Feb 2011, 15:32 Re: znowu tax credits

CHB dają w zależności od tego, jak długo mąż tutaj przebywa. Mi naliczyli od dnia złożenia wniosku _PLUS_ wyrównali rok do tyłu. I jeszcze napisali list z przeprosinami, ze nie mogą wyrównać za całe 3 lata pobytu wstecz, bo mogą tylko do roku :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to FINANSE