Brighton Seaford Whte Cliffs ... weekend camping

Poznajmy się, umówmy się na spotkanie;
Hej

Smigamy w Sobote trano zlapoac troche slonca na poludniowe wybrzeze. Prognoza jest optymistyczna swieci slonce i jest cieplo. Wyjezdzamy o 6 rano jako iz zamiezamy sie zalogowac do naszej szkólki paralotniowej przed 9 rano. Plan jest by polatac na paralotniach a co poniektórych przeszkolic w sztuce latania. Okolice sa piekne i biale klify robia wrazenie. Mamy obczajony camping nad morzem w miejscowosci Seaford 10 metrów od Morza ....

Chetnych zapraszamy ... niestety musicie miec swoje auto bo my mamy komplet.

Pozdro

marcin.p
Zadomowiony

Reputation point: 3
Neutralny
0

dodam tylko ze juz jest drugie auto i sa 3 miejsca wolne. tylko jeden dzien, tzn. sobota. rano wyjazd i powrot wieczorem.
pozdrawiam
Attachments
DSC00224.JPG
DSC00067.JPG

vanwaestel
Stały Bywalec

Reputation point: 0
Neutralny
0

A co paprotka jedzie swoim merasiem na jeden dzien????

Szkoda troche ..... ale cóz

Wiec sa miejsca w luksusowym merasiu paprotki .... chetnych na jednodniowy wypad zapraszamy . Nasza 4 zostaje do niedzieli wieczorem.
Attachments
DSC00067.JPG
biale zeby klifów
DSC00051.JPG
kamping kolacja i browarki
DSC00059.JPG
Tamtegoroczna wyprawa

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny
0

Do Brighton w ten weekend? To uważajcie, bo miasto pewnie będzie nieźle zapchane bajkerami, bo będzie ta wielka biba motocyklowa. Nawet bym czmychnął z Wami, ale niestety ja i mój (jak najmniej luksusowy) subarszczyk jedziemy w weekend do pracy ;/
plazermen
Wtajemniczony

Reputation point: 92
Poczciwy
0

Mamy sliczny Kamping i troche fajnych rzeczy do porobienia ..... Slonko paralotnie biale klify piwko i ognisko nad morzem ......

Szkoda ze sie nikt z aktywnych forumowiczów nie zabral na wyjazd.....

Widocznie wolicie siedziec przed kompem i pisac glupoty niz fajnie spedzic czas .

NO nic pare fotek na zaostrzenie smaku
Attachments
P1000951.JPG
WDWP - wozenie D...py Po Wzgórzu
P1000841.JPG
Nam z Vanem tez niezle szlo pod chmurami
P1000923.JPG
Moja mala ... jej pierwsze podniebne kroki

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny
0

hejka, chcialem sie was zapytac jak to wyglada z tymi paralotniami. tzn. gdzie mozna zrobic jakis kurs zeby moc latac i jakie trzeba w to pieniadze wlozyc;p

tak patrze na te wasze zdjecia i mam wielka ochote zeby samemu tez polatac...
tomi09pl
Rozeznany

Neutralny
0

tu jest artykuł chłopakw http://bham.pl/content/view/248/115/lang,pl/
moze szkuszą sie na ciąg dalszy ;)

bogunia
Administrator

Neutralny
0

Hej bogusia

Moze sie skusza... Ale ostatnio wiecej czasu spedzaja w oderwaniu od ziemi i ciezko im pisac.

Tom jesli chodzi o kurs to jest kilka etapów

EP ( elementry pilot 550 £)
CP ( Club Pilot 495£)

Majac CP mozesz latac bez instruktora. NA kursie który trwa okolo 5 dni do EP i kolejnych 5 dni do CP , dostajesz sprzet od szkloly , masz instruktora który prowadzic ie przez pierwsze kroki w chmórach. Kursu nie musisz robic na raz ( tzn 10 dni jednym ciagiem) i raczej sie nie da bo wszystko zalezy od pogody. My skonczylismy z kumplem kurs i latamy sami. Moja dziewczyna Kasia w tej chwili konczy EP.
Masz 2 testy z teori i okolo 8 dni cwiczen w ladowaniu , startach, sytuacji niebezpiecznych itp.

Po ukonczeniu kursu zostajesz czlonkiem BHPA ( British Hangglidind and Paragliding Assosiation ), kupujesz sprzet ( lepiej zapytac kogos kto lata co kupic i za ile , nowy sprzet to kwota od 2000£ w góre , uzywka.... no cóz ja swój skompletowalem za niecale £600).

Jezeli stary chesz sie w to zaangazowac to daj znac numer jest podany w kilku miejscach wystarczy przejzec forum ( to tak by sprawdzic czy masz inicjatywe) to daj znac

Dzis o 13 ruszamy do Walii po pracy na pare godzin polatac na Long Mynd, mozemy kogos zabrac z Tipton .

Sobota 6 am wyjezdzamy do Sussex na 2 dni . Kasia bedzie powoli konczyc kurs a ja bede wozil tylek po niebie . Nocujemy na polu namiotowym przy plazy . Okolice sa piekne , biale klify , i mnustwo skrzydlatych ludzi na niebie . Mozemy kogos zabrac i wprowadzic w swiat paralotniarstwa. Zachecam do spróbowania , puzniej sie zyje po to by latac .

Dla zachety pare fotek z kilku ostatnich wypadów
Attachments
P1000717.JPG
DSC01740.JPG
DSC00215.JPG

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny
0

chetnie wejde w ten "biznes";p tylko najpierw musze sie troche przygotowac finansowo. jak juz bede gotow to na pewno sie odezwe, a narazie pozostaje mi ogladac wasze zdjecia i czytac relacje z wyjazdow... naprawde, przegladajac zdjecia to juz czuje jak mi skrzydla rosna;p
tomi09pl
Rozeznany

Neutralny
0

ok ok stary uwierze jak zobacze.... jak na razie wiekszosc konczyla slomianym zapalem....

jak bedziesz chcial zaczac to daj znac. nie musisz miec pelnej kasy zeby zaczac. Ciezko jest tak wszystko pociagnac na raz.

Moim zdaniem najlepszy czas by zaczac jest teraz. Bardzo stabilna pogoda i dobre warunki do szkolenia. Ale zrobisz jak zechcesz.....

Zycze wszystkim udanego weekendu ... Wkleje jakies nowe fotki w poniedzilek

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny
0

A ja sie podlacze troche pod ten temat, czy ktos robil tutaj kursy pilota samolotu liniowego, czy tylko bawicie sie tymi paral;otniami? Moze jest na forum jakis pilot z licencja?
Szukalem tutaj w okolicy i znalazlem kilka szkol pilotazu, ale nie jestem pewien czy wystartowac tutaj teraz , czy poczekac jakis rok podszkolic angielski i wyjechac na pol roku do usa i tam zrobic calosc kursow z pol roku-jest to mozliwe, tylko ciekawe jak z praca po takiej szkole.
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

to chyba masz gruby portfel wsiaz,bo to nie jest tania zabawa :)
damiano77
Rozeznany

Neutralny
0

damiano zdziwilbys sie stary. Nie masz o tym bladego pojecia a sie wypowiadasz.

marcin.p
Zadomowiony

Neutralny
0

damiano77 wrote:to chyba masz gruby portfel wsiaz,bo to nie jest tania zabawa :)

Akurat gruby portfel czy chudy to jest malo istotne, szukam informacji , bo juz mi sie znudzilo po czesci wozenie ludzi busem, a teraz mam ochote polatac, myslalem juz o tym od dawna nawet kiedys dzwonilem do firmy AIR polonia, a teraz nadszedl czas realizowania swoich planow. Wiem, ze gdyby nie jezyk, to wyjechalbym do usa do szkoly na florydzie, w 34 tygodnie mozna zrobic wszystkie licencje uprawniajace do komercyjnego latania samolotami wielosilnikowymi.wydatek moze i spory, ale bardzo szybko sie zwraca...
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

piekne marzenie, mam nadzieje ze Ci sie uda. Pozdrawiam
Jolly
Stały Bywalec

Reputation point: 11
Neutralny
0

Next