technik elektroradiolog w przychodni/szpitalu

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

FemalePostNapisane by narcyzKA » 14 Jul 2009, 15:31 technik elektroradiolog w przychodni/szpitalu

witam
w sierpniu odwiedzam brata w burton on trent. z tego co się orientowałam Birmingham jest największym pobliskim miastem. skończyłam właśnie Studium Medyczne na kierunku technik Elektroradiolog (dla wyjasnienia jest to zawód dający mozliwość wykonywania badań : rezonansu magnetycznego, tomografii komputerowej, EKG, zdjeć RTG, mammografii i wielu innych badań).
Czy w samym Birmingham albo okolicach bliżej burton on trent znajdę jakieś polskie przychodnie albo szpital, gdzie mogłabym w ogóle się dowiedzieć, czy potrzebują kogoś z takim wykształceniem ?
bo z tego co słyszałam ten zawód jest dość ceniony w angli i nieźle nagradzany, a że bedę miała okazję chcę się przekonać ile w tym prawdy, ponieważ w Polsce trzyma mnie marna praca, niestety nie w zawodzie to dla dobrej propozycji mogłam wyjechać na dłuzej i spróbować...

narcyzKA
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by karjo » 14 Jul 2009, 20:03 Re: technik elektroradiolog w przychodni/szpitalu

Narcyzka, najpierw musialabys miec angielskie papiery na taka prace (nostryfikacja, zdane egzaminy itp.). Poza tym to UK, wiec ze znalezieniem polskiego szpitala mozesz miec niejakie problemy, a zadna z przychodni prywatnych nie bedzie inwestowala w tak kosztowny sprzet diagnostyczny, jak tomograf.
No i praktyka potrzebna.
Ale wyslij maila, dopytaj sie w NHS (bo rozumiem, ze jezyk angielski plynnie?):
http://www.nhscareers.nhs.uk/details/De ... spx?Id=654

karjo
Rozeznany

Reputation point: 17
Neutralny
0

nie do końca tak płynnie ale koleżanka znalazła kiedyś ogłoszenie o pracy elektroradiologa w jakiejś POLSKIEJ przychodni w londynie zadzwoniłą do biura pośrednictwa i powiedzieli że jest to POLSKA przychodnia więc nie trzeba biegle znać języka, dlatego też pytam o polskie przychodnie. A w tej z której ona znnalazła ogłoszenie jednak rentgen był... więc więcej musi być takich przychodni...

narcyzKA
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by karjo » 16 Jul 2009, 11:32 Re: technik elektroradiolog w przychodni/szpitalu

No to wygogluj polskie przychodnie w UK (nie jest ich az tak duzo), wyslij zapytanie, nawet na forum znajdziesz namiary.
Tylko nie bardzo rozumiem, jak kwestia nostryfikacji i uzupelnienia dokumentow, skoro jednak angielski jest problemem.
No i kwestia szans na taka prace, szczegolnie w obecnej sytuacji...

karjo
Rozeznany

Reputation point: 17
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA