Jak zostac tlumaczem/interpreterem?

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

FemalePostNapisane by martitaurus » 30 Apr 2013, 12:15 Jak zostac tlumaczem/interpreterem?

witam

Moze ktos zWas sie orientuje co jest potrzebne do pracy jako tlumacz (oczywiscie oprocz plynnego angielskiego),z jaka agencja warto sie zarejestrowac? Interesuje mnie poraca w okolicach Sandwell i Birmingham.
dzieki
martitaurus
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malenkagdz » 30 Apr 2013, 12:50 Re: Jak zostac tlumaczem/interpreterem?

wiekszosc agenji wymaga papierka nie pamietam jak sie nazywa. ale jak maja braki w skladzie to przyjmuja kazdego kto dobrze zna angielski . sama pracuje jako tlumacz ale rezygnuje bo mi sie nie oplaca bo jest tyle polskich tlumaczy ze malo godzin mi wpada i czesto gp maja swoich prywatnych tlumaczy nie zwiazanych z agencja

malenkagdz
Zaangażowany

Reputation point: 47
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by misia33 » 2 May 2013, 20:42 Re: Jak zostac tlumaczem/interpreterem?

Musisz miec tzw Credit check, niektore agencje robia same, wiele wymaga zebys mial wazny credit check w momencie wysylanai aplikacji. Agencji jest masa, duzo ogloszen jest z Pearl Linguistic.

misia33
Początkujący

Reputation point: 7
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malenkagdz » 2 May 2013, 20:51 Re: Jak zostac tlumaczem/interpreterem?

Jak juz to crb check czy nie bylas karana itd. Ja za to 50 funtow musialam zaplacic mi nie kazali zadnego credit check robic

malenkagdz
Zaangażowany

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by gumisiaczek » 5 Nov 2013, 12:42 Re: Jak zostac tlumaczem/interpreterem?

tyle agencji przeszlam i NIGDY nikt nie wspomnial o jakims credit check. moze ci sie pomylilo z cryminal records... CRB check wymagany, aczkolwiek niektore agencje moga zrobic to dla siebie i nie bedziesz musiala placic.
ja pracuje dla Pearl w obszarze Walsall - Birmingham i powiem szczerze ze godzin mam dosc duzo. czasem to nawet sie wyrobic nie umiem...

gumisiaczek
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malenkagdz » 5 Nov 2013, 18:00 Re: Jak zostac tlumaczem/interpreterem?

tez mialam duzo godzin pracujac przez inna agencje ale zaczelo mnie wkurzac ze dzwonia do mnie po nocach , nie przesylali mi danych na czas zebym sie przygotowala do niektorych tlumaczen i zrezygnowalam . taki burdel ze ciagle do mnie dzwonia ze jest praca a ja powtarzam ze nie pracuje :)

musza sprawdzic criminal records czyli te crb bo inaczej nie mozesz pracowac z dziecmi

malenkagdz
Zaangażowany

Pokojowy
0

FemalePostNapisane by agg » 5 Nov 2013, 18:11 Re: Jak zostac tlumaczem/interpreterem?

Jakie sa jeszcze inne agencje oprocz tej wspomnianej wyzej?
Moze powinnam zaczac dorabiac :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by malenkagdz » 5 Nov 2013, 19:40 Re: Jak zostac tlumaczem/interpreterem?

agencji jest mnostwo tego typu
wyzej wspomniane pearl linguistic, absolute interpreting, express interpreting, global interpreting and translations, universal itd

malenkagdz
Zaangażowany

Pokojowy
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA