Agencja pracy o co pyta?

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by pawel333 » 17 Jul 2012, 20:10 Agencja pracy o co pyta?

witam

Jutro jade do chesterfield agencji blue connect, pewnie beda zadawane pytania ( podst ang)
Był ktoś na takiej rozmowie?
(chciałbym sie jakoś przygotować)
Wiem, że jest test do napisania ale jest łatwy takze najbardziej sie obawiam rozmowy i pozniej wypełniania tych formularzy w których jest milion pytan...

pawel333
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 17 Jul 2012, 21:12 Re: Agencja pracy o co pyta?

jak ja byłam raz w agecnji to dali test do rowiązania po angielsku z liczenia czytania i pisania pytali o to ile jestem w uk kiedy przyjechałam czy mam nin wrs gdzie mieszkam czy zostaje na stałe czy mam rodzine taka zwykła luzna rozmowa o wszystkim i niczym nie ma sie co stresowac

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by cody » 17 Jul 2012, 21:17 Re: Agencja pracy o co pyta?

Witam !
Ja osobisie nie korzystalam z usług agencji pracy, ale w zeszlym roku jak przyjechala moja siostra to razem z nia chodzilam na rozmowy. W niektorych agencjaih musisz sie telefonicznie umowic na rozmowe , niektore przyjmuja z miejsca.
Najpierw daja ankiete do wypenienia,ktora dotyczy danych personalnych, adresu, ewentualnego doswiadczenia zawodowego, ukonczonych szkol, szkolen itp., wypelniasz takze czesci dotyczacej pracy, czy chcesz stala czy tymczasowa i w jakich godzinach, czy saly czy pol etatu itd. Wypelniasz takze test z matematyki , ale jest prosty. Nastepnie jest rozmowa z konsulatntem , ktory pyta cie prawie o to samo co jest w ankiecie i zadaje dodatkowe pyatnia w stylu jak dlugo tu jestes ile zamierzasz byc jaka praca cie interesuje itd. Rozmowa jest w celu sprawdzenia twojej znajomosci angielskiego ale jezeli potrafisz sie dogadac to n ie masz sie co stresowac .( tak przynajmniej bylo w EXtra Personelu w zeszlym roku) i potem ewentualnie kieruja cie do pracy jezeli znajda zgodna z twoimi wymaganiami oraz maja w danym czasie jakies wakaty( siostra poszla do pracy po tygodniu)
Pozdrawiam

cody
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by pawel333 » 17 Jul 2012, 21:31 Re: Agencja pracy o co pyta?

cody wrote:Witam !
Ja osobisie nie korzystalam z usług agencji pracy, ale w zeszlym roku jak przyjechala moja siostra to razem z nia chodzilam na rozmowy. W niektorych agencjaih musisz sie telefonicznie umowic na rozmowe , niektore przyjmuja z miejsca.
Najpierw daja ankiete do wypenienia,ktora dotyczy danych personalnych, adresu, ewentualnego doswiadczenia zawodowego, ukonczonych szkol, szkolen itp., wypelniasz takze czesci dotyczacej pracy, czy chcesz stala czy tymczasowa i w jakich godzinach, czy saly czy pol etatu itd. Wypelniasz takze test z matematyki , ale jest prosty. Nastepnie jest rozmowa z konsulatntem , ktory pyta cie prawie o to samo co jest w ankiecie i zadaje dodatkowe pyatnia w stylu jak dlugo tu jestes ile zamierzasz byc jaka praca cie interesuje itd. Rozmowa jest w celu sprawdzenia twojej znajomosci angielskiego ale jezeli potrafisz sie dogadac to n ie masz sie co stresowac .( tak przynajmniej bylo w EXtra Personelu w zeszlym roku) i potem ewentualnie kieruja cie do pracy jezeli znajda zgodna z twoimi wymaganiami oraz maja w danym czasie jakies wakaty( siostra poszla do pracy po tygodniu)
Pozdrawiam

o super, dziekuję za odpowiedz.
A tą ankiete moge gdzieś znaleść w internecie?

pawel333
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by xxxx30 » 18 Jul 2012, 08:31 Re: Agencja pracy o co pyta?

w agencji nie gryzą a poziom testów jest na poziomie średnio rozgarniętej małpy. Dasz se rade nawet jeśli byłbyś niemy i głuchy...
xxxx30
Rozeznany

Reputation point: 6
Neutralny
0

MalePostNapisane by Hunteros30 » 18 Jul 2012, 09:27 Re: Agencja pracy o co pyta?

Agencje pracy to temat woda. Przeważnie pytania dotyczą danych, co kiedyś robiłeś, co byś chciał robić. jakieś referencje itp. Ciekawostką jest to że ostatnio jak byłem dostałem wezwanie do przyniesienia paszportu i pozwolenia na pracę w uk. hę? Zapytałem o co biega przecież jestem z Polski Panienka w agencji zrobiła wielkie oczy, musiałem wytłumaczyć że Polska jest w unii i pozwolenie na prace jest mało wymagane. heh...żenada z poziomem nauczania w szkołach w uk. Ostatnio pytał mi się angol gdzie są niemcy. Wracając do tematu to idąc do agencji nie ma się czego bać. Pozdrawiam
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

MalePostNapisane by pawel333 » 18 Jul 2012, 11:51 Re: Agencja pracy o co pyta?

Własnie wróciłem z agencji musiałem zadzwonić i umówic się na spotkanie
na przyszłość dla innych może komus sie przyda
pytaja o
1) Kiedy przyjechales do uk
2) Czy jestes studentem ( odpowiadamy, ze nie - bo inaczej nas nie przyjma)
3) Co robiles w polsce, jaka prace wyknowyles
4) wiek, imie, telefon

Podałem numer a teraz czekam na odpowiedz, może ktoś wie ile bede musiał czekać na tel?
tak mniej wiecej

pozdrawiam

xxxx30,Hunteros30 dziekuje za udzielanie sie w tamacie :-)

pawel333
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by cody » 18 Jul 2012, 14:37 Re: Agencja pracy o co pyta?

Trudno powiedzie ile bedziesz czekal na tel, moim zdaniem powinienes sie przypominac, jezeli w ciagu paru dni nie doczekasz sie tel idz tam lub zadzwon

cody
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 18 Jul 2012, 18:52 Re: Agencja pracy o co pyta?

jesli chodzi o agencje to spij na telefonie moga zadzwonic dzis o 22-23 albo jutro rano o 4 -5 ;) masz byc dyspozycyjny i na kazde zawołanie

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

MalePostNapisane by Hunteros30 » 18 Jul 2012, 19:13 Re: Agencja pracy o co pyta?

Z agencjami nie jest też tak do końca z dyspozycyjnością. Często wygląda to tak że po wypełnieniu ankiety i zarejestrowaniu się odsyłają Cię do domku i w ciągu kilku dni dostajesz telefon lub też czekasz dłużej, zależy o jakie stanowisko się ubiegasz. Gdy agent w agencji znajdzie Ci odpowiednią pracę to wpierw dzwoni do Ciebie i pyta się czy może wysłać Twoje cv do pracodawcy.To jest tzw pierwszy etap, później masz drugi etap czyli interviev i po drugim etapie dopiero następuje lub nie...zatrudnienie. Co do przypominania się to faktycznie nieraz trzeba bo lubią mieć sklerozę. Pozdrawiam.
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

MalePostNapisane by wolfman » 19 Jul 2012, 11:09 Re: Agencja pracy o co pyta?

tak jak mowili moji poprzednicy,jezeli niezadzwonia do tygodnia to sie przejdz i zapytaj o jakies news,ogulnie to niemarnuj czasu na czekanie tylko dalej szukaj,zarejestruj sie w paru agencjach i szukaj na necie np.indeed tam tez jest duzo ogloszen z agencji ah i szukaj cos w twojim pc bo moze niebyc dojazdu...

wolfman
Początkujący

Reputation point: -4
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA