szukam pracy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by michalherba » 10 Oct 2012, 15:39 Re: szukam pracy

Juz 3 osobom pomoglem to i moze Tobie uda mi sie pomoc. :) Glowa do gory damy rade.
michalherba
Początkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by nowi » 10 Oct 2012, 17:50 Re: szukam pracy

Cześć Wszystkim,

Jestem tu w West Bromwich od trzech miesięcy. Niestety do tej pory nie udało mi się znaleźć w miarę stałego zatrudnienia. Odwiedziłem kilka agencji, niby w jednej jakieś krótkie prace po kilka godzin, kilka dni w tygodniu mi zaproponowali, ale nic pewnego, a z tego ciężko jest się utrzymać (ale lepsze to niż nic). Niestety jeśli chodzi o mój angielski to też jest kiepsko, więc w większości agencji nic dla mnie nie ma. Może ktoś z Was wie coś o pracy, w której j. angielski nie jest wymogiem koniecznym? Będę wdzięczny za każdą informację. Pozdrawiam

nowi
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Hunteros30 » 10 Oct 2012, 19:35 Re: szukam pracy

www.jamrecruitment.co.uk proponuję" się na tę stronkę. poszukują osób z technicznym wykształceniem. Poza tym mają też sporo ofert.

Co do Tudor employment to w centrum Walsall obok nowo otwieranego primarka. reszta adresów u wujka google :) Najważniejsze to się nie poddawać bo jak nie ma pracy to trzeba wierzyć że będzie, w pewnym momencie nagle się agencjom przypomni że mają sporo wakatów i na hurra zaczną dzwonić
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by kasia032 » 10 Oct 2012, 21:10 Re: szukam pracy

A może oprócz pracy pomyślelibyście o nauce angielskiego?? jesli jest ktoś zainteresowany to piszcie mam namiary na darmowe kursy esol.

ps. dzis była na inductionsi byli sami polacy i wszyscy zero angielskie (włącznie ze mną hahaha) a jak zaproponowałm im kursy angielskiego i to darmowo to spojrzeli na mnie jak na kosmitke.

Ludzie ogarnijcie się i zacznijcie się uczyć a nie siedziec najlepiej pod polskim sklepem z piwem w reku i narzekać. Naprawdę sa tu możliwości dla chcących. Do bham przyjechałam 2 tygodnie temu i już uczęszczam na kurs angielskiego, odwiedziłam kilka agencji i od piatku zaczynam prace byle jaką ale zawsze coś

kasia032
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by michalherba » 10 Oct 2012, 21:59 Re: szukam pracy

yhm yhm a gdzie podziekowania siostra :P
michalherba
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kasia032 » 10 Oct 2012, 22:07 Re: szukam pracy

Bracie wiesz że będę dziękować Ci do końca życia :) :D a przynajmniej do póki misjianie zostanie zakończona TRWAŁYM sukcesem hahaha

kasia032
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by michalherba » 10 Oct 2012, 22:16 Re: szukam pracy

Siostra mam nadzieje ze Twoja misja szybko zakonczy sie trwalym sukcesem.
michalherba
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by martaoleszczuk82 » 11 Oct 2012, 10:03 Re: szukam pracy

witam Katarzyno.ja bym byla zainteresowana tym kursem tez szukalam,ale znalazlam platne.

martaoleszczuk82
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by aisia » 11 Oct 2012, 10:53 Re: szukam pracy

Kasiula...ja w domu nie pod sklepem...:P daj proszę namiary na te kursy bo uczę się w każdy możliwy sposób

aisia
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by August2012 » 11 Oct 2012, 12:19 Re: szukam pracy

Agg ma racje! Bez angielskiego to w Polsce mozesz sobie szukac pracy.

August2012
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by darios111 » 11 Oct 2012, 12:23 Re: szukam pracy

Hmmm... swoją drogą to podziwiam wszystkich, którzy przyjeżdżają tu sami do Anglii w poszukiwaniu pracy... bez angielskiego :P Ja bym się np. na to nie odważył...

Jak by ktoś był zainteresowany, to całkowicie darmowe kursy z angielskiego sponsorowane przez rząd brytyjski i UE (...niestety, chyba nie oferują kursów od podstaw) a także z matematyki, informatyki i szkolenia zawodowe NVQ są organizowane w Birmingham np. w TLE Centre, Suite 607, Regus Building, One Victoria Square, B1 1BD.
Podczas trwania takiego kursu można się uczyć bezpośrednio u nich w Centrum, jak również on-line w domu. Każdy kurs kończy się egzaminem i przyznaniem odpowiedniego certyfikatu (OCR) a taki papierek zawsze się tu liczy.

Ja zrobiłem Level 2 in Adult Literacy w maju, więc mam nadzieję, że to wszystko jest nadal aktualne. Można pójść zapisać się bezpośrednio w TLE Centre albo po więcej informacji wysłać maila do: community@tletraining.com (...nie pamiętam, ale chyba można pisać po polsku) a strona jest tutaj: http://www.ourtle.com

Powodzenia...!

darios111
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by aisia » 11 Oct 2012, 12:47 Re: szukam pracy

ja przyjechałam tu dla męża , w Polsce zostawiłam dobrą i stałą pracę - nie poświęcam się tylko tak postanowiłam , wolę być tutaj razem z nim ,niż umierać z tęsknoty..;)
dlatego dzięki Wam za każą wskazówkę 8)

aisia
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Steinik » 11 Oct 2012, 12:53 Re: szukam pracy

aisia podobnie było u mnie,fakt znajomosc angielskiego byla,ale tez za mężęm tu przyjechalam,na odleglosc to nie dla mnie;)
co do angielskiego Walsall college<niedaleko tesco walsall ;) > organizował kursy angieskeigo swojego czasu neiwiem czy jeszcze aktualne ale w ubieglym roku kilku znajomych chodzilo,i jezeli mieli jakies benefity to mieli za free,to chyba jakos w weekendy bylo.
ja za jakis czas zapewne dolacze do poszukujacych pracy, pozdrowionka i powodzonka :grin:
Steinik
Stały Bywalec

Reputation point: 25
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by aisia » 11 Oct 2012, 13:00 Re: szukam pracy

Steinik wrote:aisia podobnie było u mnie,fakt znajomosc angielskiego byla,ale tez za mężęm tu przyjechalam,na odleglosc to nie dla mnie;)
co do angielskiego Walsall college<niedaleko tesco walsall ;) > organizował kursy angieskeigo swojego czasu neiwiem czy jeszcze aktualne ale w ubieglym roku kilku znajomych chodzilo,i jezeli mieli jakies benefity to mieli za free,to chyba jakos w weekendy bylo.
ja za jakis czas zapewne dolacze do poszukujacych pracy, pozdrowionka i powodzonka :grin:

dzięki - mam niedaleko to przejdę zobaczyć ;)

aisia
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by myszka2010 » 11 Oct 2012, 21:37 Re: szukam pracy

W hotelu Formuła 1 poszukują do pracy , piszcie to dam namiary....

myszka2010
Początkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA