Przez jaka agencje pracujesz?..........

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

FemalePostNapisane by green » 6 Oct 2010, 11:26 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

aveamar wrote:Agencja Back Office – siedziba w centrum Birmingham.
0
Musze zbierać rachunki i co tydzień im wysyłać ze specjalnym formularzem. Rachunki za jedzenie, travel. Doliczają również rent za mieszkanie i wydatki za pralnie. Za mieszkanie musi być potwierdzenie np. kontraktu. Wszystko tak jest zrobione, żeby nie płacili taxu. Wypłata co tydzień jest około 70 panda, reszta jest za expenses, więc wychodzi ponad 200 na rękę. Widomo do chyba coś 120-u paru nie płaci się taxu. Do tego agencja pobiera sobie fee 15 funtów na tydzień.
1
System, na jakim pracują to Umbrella. Do końca nie jestem zachwycony tym systemem, ze względu na te wysyłanie tych rachunków. Nie wiem jak to w przyszłości będzie też miało odzwierciedlenie, ze nie płacą za mnie taxu. Nie wspomnę już o tym, że po roku czasu przychodzi P60 i kwota na nim około 3500 Ł. Jak ktoś taką kwotę poda do benefitów to powodzenia. Przy full-time i podstawowej stawce na godzinę powinno być coś koło 12000Ł.
2
Ogólnie burdel maja tam nieziemski. Nie zawsze, ale czesto zdarza sie, że widnieją różne kwoty za te expenses na payslipie. Niby wypłata jest ta sama, a liczby z kosmosu. Koledzy niektórzy nawet od samego początku przez to maja nawet mniejsze wypłaty, mimo wysyłania rachunków. A jak do nich dzwonisz to z ich strony jest wszystko w porządku i mówią, ze pewnie nie wysłałeś rachunków, albo coś źle wypełniłeś.
3
Wszyscy z agencji pracujemy po tyle samo godzin, a niektórzy maja większą wypłatę, niektórzy mniejszą.
Jak nie wyśle rachunków to wypłata wynosi około 170-paru funtów. Gdzie z buta oczywiście są wpisane jakieś kwoty za expenses.
4
Holideje niby są wliczone na tydzień, ale przy jakimkolwiek dniu wolnym nie ma płacone. O Bank Holidayach, czy przerwach świątecznych - to można zapomnieć, że coś się dostanie
Kwotę za holideje można odkładać na jakieś ich osobne konto, ale podobno sobie za to prowizje biorą, nie wiem dokładnie, bo nie korzystałem z tego. Niby nie warto.
Ogólnie agencja wciska każdemu tą samą ścieme, jeśli jest jakiś problem, a ten system, co maja to daje dużo do myślenia.
5
Jak komuś jakaś agencja będzie proponowała system Umbrella to się ludzie głęboko zastanówcie.
Może miał ktoś już podobne doświadczenia z tym systemem? Piszcie.
Pozdr.
M.

czy probowałeś isc z tym do ksiegowej lub prawnika sprawdzic czy w payslipie wszystkie sumy sie zgadzaja?
ja mam ten sam problem i uwazam ze jestem oszukiwany i okradany z wyplaty szukam kogos kto mi pomoze to wyliczyc .

green
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA