Przez jaka agencje pracujesz?..........

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

FemalePostNapisane by asiunia141 » 10 Jul 2010, 18:37 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

schmittka22 wrote:mam pytanko a gdzie ta agencja randstad sie miesci?i jakiego typu prace tam oferuja
dzieki z gory za odp

a ogolnie to jest jeszcze cos takiego jak google
102 Colmore Row
Birmingham B3 3AG,
United Kingdom
0121 212 0142
a tak nawiasem to czytaj tematy o co chodzi w nich. podobny temat byl juz na forum takze poszukaj lub wstaw temat jak masz problem
Last edited by asiunia141 on 10 Jul 2010, 21:50, edited 1 time in total.

asiunia141
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by schmittka22 » 10 Jul 2010, 18:52 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

asiunia141 wrote:
samotny wrote:no i kolejny raz masz rację Tonący brzytwy się chwyta. Nie ma pracy w agencjach to chwyć się tej brzytwy i rozwiń swoje poszukiwania o jakieś zakłady pracy.

moze pomozesz?

schmittka22 wrote:mam pytanko a gdzie ta agencja randstad sie miesci?i jakiego typu prace tam oferuja
dzieki z gory za odp

a ogolnie to jest jeszcze cos takiego jak google wpisuje sie "randstad recruitment birmingham" a jak juz mam to prosze:

102 Colmore Row
Birmingham B3 3AG,
United Kingdom
0121 212 0142

a tak nawiasem to czytaj tematy o co chodzi w nich. podobny temat byl juz na forum takze poszukaj lub wstaw temat jak masz problem

schmittka22
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 10 Jul 2010, 23:50 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

asiunia141 wrote:
dzieki z gory za odp

a ogolnie to jest jeszcze cos takiego jak google
(...)

Akurat w tym przypadku nie jest to takie oczywiste i proste. Randstadt jest firmą międzynarodową/korporacją(?) Nie mam pojęcia o jej strukturze, ale działają w wielu krajach i kontynentach:
http://www.randstad.pl/content/home/index.xml
http://www.randstad.com/
http://us.randstad.com/content/home/index.xml
http://www.randstad.com.au/
A co za tym idzie w UK mają dziesiątki, jak nie setki biur. Nie wiem, jaka jest komunikacja między nimi, ale może być tak, ze biuro X nie ma wolnych miejsc pracy a biuro Y ma takowe.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by asiunia141 » 11 Jul 2010, 08:14 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

adamie jak sie szuka czegos w google to wpisuje sie tez miejsce, sadze ze kozystales z google.pl np. zeby znalezc randstad trzeba wpisac "randstand recruitment birmingham" zaznaczamy ze szukamy miejsca na mapie i wyszukujemy i powiem ci ze to nie jest dla chcacego trudne

asiunia141
Raczkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by xxxASIAxxx » 11 Jul 2010, 08:17 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

chcialam tylko nadmienic ze nie piszecie na temat :!: :!: :!: :grin:

xxxASIAxxx
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 11 Jul 2010, 11:38 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

asiunia - no to idź do centrali i spytaj o pracę, a potem idź do biura Randstad np. przy UPS i spytaj o to samo.
Możesz się zdziwić.
Asia - a Twój post oczywiście na temat :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by xxxASIAxxx » 11 Jul 2010, 11:59 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

AdamBoltryk wrote:Asia - a Twój post oczywiście na temat :)

nie wiem czy adamie zaywarzyles ale temat zostal zapoczatkowany przeze mnie i niewiele osob trzyma sie tematu :smile:

xxxASIAxxx
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by erka » 11 Jul 2010, 16:26 Randstat

Napewno mozna transfer danych zrobic gdy sie pracowalo dla nich ale w innym miescie, bo maja baze danych. Ale miedzynarodowy nie jestem pewno.

to stronka z agencjami do wyboru do koloru...

http://www.agencycentral.co.uk/

erka
Rozeznany

Reputation point: -7
Wyśmiewca
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 12 Jul 2010, 15:03 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

Owszem, jesteś autorką wątku, których na każdym forum jest od groma i ciut ciut. Wystarczy je przejrzeć i we wszystkich znajdziesz odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania.
Dobra, ja się tutaj więcej nie udzielam
Ale żeby nie było off topu
Już nie, ale pół roku temu, przez półtora roku am2pm. Kasa zawsze na czas. Praca - najlżejsza jaką do tej pory miałem. Choć dla niektórych zasługuje na miano "obozu pracy". Trzeba czasami przypilnować godzin na payslipie, ale po wyjaśnieniach nigdy nie było większych problemów.
A i tak praca bardziej zależy od tego gdzie z danej agencji trafisz, a nie dla której agencji pracujesz. to tyle.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Gosilla » 24 Jul 2010, 16:27 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

Ja przez HOPSa trafiłam na Dearnsdale Farm w pobliżu Stafford, gdzie po odliczeniach za siedem dni zbierania truskawek po 12 godzin ludzie dostawali po kilkadziesiąt funtów, bo właścicielka odliczała kasę za wszystko. Doświadczenia mam więc raczej przykre ;P
Pozdrawiam
Gosilla

Gosilla
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by erka » 21 Aug 2010, 11:02 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

Najbardziej mnie smieszy jak ludzie mowia ,ze nie idzcie do agencji pracy szukajcie w na wlasna reke .
hehehe i zaraz pada ja mam prace w hotelu na sprzataniu . hahahaha

to sa dobre rady yeeaaa !!
nie szukajcie w agencjach szukacie w hotelach toalety czekaja !!

sorry za sarkazm ,ale taka prawda !

erka
Rozeznany

Reputation point: -7
Wyśmiewca
0

PostNapisane by Guest » 21 Aug 2010, 20:56 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

Asia nie wiem dlaczego masz takie podejscie skoro znasz Angielski na tyle, ze sie dogadasz to probuj bezposrednio do pracodawcy zobaczysz po 2 miesiacach w agencji bedziesz miala ich dosyc. Ja pracowalem dwa miesiace przez agencje, a puzniej powiedzialem firmie albo mi dajecie kontrakt albo odchodze i dostalem. Miesiac temu zmienilem prace bo stara firma uciela wszystkim pracownika stawke bo niby ma problemy finanoswe i nie ma zamowien (tylko dziwnym trafem nadgodzin mozna bylo robic ile sie chcialo) tez zlorzylem aplikacje do roznych firm oczywiscie wszyscy do okola zapewniali mnie, ze sie nie dostane bo Polakow nie przyjmuja bezposrednio tylko przez agencje, a jak robilem kurs na wozki widlowe bo chcialem podniesc swoje kwalfikacje to sie Polak ze mnie smial, ze licze na to, ze dostane kontrak, a jakos sie udalo. Ja tez nie znam nie wiadomo jak dobrze angielskiego ale dzwonie czasem sie uda czasem nie, a czasem mowie, ze nie rozumiem i ze przyjade to wtedy sie dogadamy bo mam problem z rozmowa przez telefon i nie zawsze ale czesto slysze ok. Musisz wierzyc w siebie i w swoje mozliwosci przez zycie trzeba isc przebojem uda sie to sie uda nie to nie bede probowal dalej ja mam takie podejscie sorki, ze nie na temat

Guest

0

FemalePostNapisane by Ancia28 » 22 Aug 2010, 18:17 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

1pytanie-nie pracuje przez agecnje bo o strata czasu, nerwów i pieniędzy oczywiście jest to dobre na początek na kilka miesięcy a potem radzimy sobie sami.
2pytanie-o żadnej agencji nie można powiedzieć nic dobrego bo zawsze coś w niej nie pasi.
3pytanie-żadnej nie polecam bo w sumie pracowałam tylko dla 3
powodzenia w szukaniu pracy

Ancia28
Raczkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by xxxASIAxxx » 21 Sep 2010, 13:29 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

xxxx wrote:Asia nie wiem dlaczego masz takie podejscie skoro znasz Angielski na tyle, ze sie dogadasz to probuj bezposrednio do pracodawcy zobaczysz po 2 miesiacach w agencji bedziesz miala ich dosyc.

chcialabym ale mam cykora. :neutral:
xxxx wrote: Ja pracowalem dwa miesiace przez agencje, a puzniej powiedzialem firmie albo mi dajecie kontrakt albo odchodze i dostalem.

no wiesz moim zdaniem latwiej jest mezczyznie otrzymac kontrakt. :neutral:
xxxx wrote:Musisz wierzyc w siebie i w swoje mozliwosci przez zycie trzeba isc przebojem uda sie to sie uda nie to nie bede probowal dalej

staram sie :neutral:
teraz pracowalam przez agencje ale jak widac juz nie pracuje :neutral:
tak jest niestety z agencjami :neutral:
ja praktycznie nie mam doswiadczenia i dlatego mam cykora.
xxxx wrote: sorki, ze nie na temat

no w sumie nie na temat ale zwiazek jakis z tematem byl :-) a wiec nie tak zupelnie sie minoles z tematem bo sie o niego otarles :-) Dzieki

xxxASIAxxx
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by mena 33 » 5 Oct 2010, 18:47 Re: Przez jaka agencje pracujesz?..........

witam,a wiecie moze gdzie sa agencje gdzie przyjmuja polacy :wink:

mena 33
Raczkujący

Neutralny
0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA