szukam pracy
Napisane by holloqi » 7 Jul 2013, 10:49 Re: szukam pracy
czy się ktoś orientuje jak wygląda syatuacja z pracą dla operatora CNC? ; planuję przyjazd w sierpniu.
-
- holloqi
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by AdamBoltryk » 7 Jul 2013, 14:09 Re: szukam pracy
Poczytaj
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by maurys » 16 Jul 2013, 18:15 Re: szukam pracy
Aha - moglibyście podać jakieś sprawdzone agencje pracy, jestem pierwszy raz w Anglii i wstyd mówić ale już 2 miesiąc siedzę i nie pracuję a chciałbym zmienić ten stan reczy lecz nie wiem od czego zacząć.
Najlepiej jakieś linki,czy nie wiecie jak rekrutują np do ALDI?
I najważniejsze - są jakieś oferty prac dla osób bez doswiadczenia?
-
- maurys
- Przyczajony
Napisane by kamila.zie » 16 Jul 2013, 19:46 Re: szukam pracy
-
- kamila.zie
- Rozeznany
- Reputation point: 4
Napisane by maurys » 16 Jul 2013, 21:45 Re: szukam pracy
-
- maurys
- Przyczajony
Napisane by AdamBoltryk » 17 Jul 2013, 10:02 Re: szukam pracy
Jedyne co musisz to zadzwonic do JC i umówić się na spotkanie.
No i oczywiście pójść na to spotkanie :)
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by MKUK90 » 24 Jul 2013, 14:59 Re: szukam pracy
-
- MKUK90
- Przyczajony
Napisane by Michigan » 25 Jul 2013, 12:17 Re: szukam pracy
Ja wiem, że za chwilę mnie zrugają Ci, którym się tu żyje dobrze - jednak to jest moja prywatna opinia. Angielski znam bardzo dobrze w mowie i piśmie, mam doświadczenie na kilku różnych stanowiskach takich jak manager restauracji, manager dużego sklepu spoż. i póki co (a siedzę tu od października) pracowałem prawie zawsze na warehousach.
Stan mieszkań angielskich woła o pomstę do nieba... są lepsze, ale przez pierwszy rok nie będzie Cię na nie stać (rzadko kogo na zwykłym stanowisku operative stać na mieszkanie za 500-600 F miesięcznie + opłaty... a gdzie jeszcze reszta wydatków).
Niestety stało się tak, że złote góry w Anglii się skończyły. Praca za minimalną stawkę (według artykułów z Gońca Polskiego) ogarnęła już 70% firm oferujących pracę.
Czyli zarabiasz 6.19 na godzinę.
Ważne jest w szczególności też miasto, do którego jedziesz.
Odradzam Birmingham pod każdym względem. Ogromny procent imigrantów sprawia, że firmy traktują ludzi na zasadzie (chcesz to odejdź, na twoje miejsce jest stu następnych). Podobnie jest w Coventry.
Gdy zwiedzałem West Midlands spodobało mi się kilka miasteczek, m.in. Nuneaton.
Może tam? Są dwa polskie sklepy, słyszałem że Polaków dużo, a i wygląd miasta jest ładny - w przeciwieństwie do Bham.
Mam paru znajomych w Szkocji, mówią że pracowali wcześniej w Anglii i że Szkocja dużo bardziej im odpowiada.
Może warto byłoby popytać forumowiczów o zdanie, może mają jakieś doświadczenie związane z tematem.
Jeśli nadal jesteś w Polsce, przemyśl dobrze co chcesz zrobić w następstwie.
Ja gdybym mógł cofnąć czas próbowałbym w Skandynawii lub na Zachodzie, tym bardziej że Niemiecki rynek się otworzył.
-
- Michigan
- Początkujący
- Reputation point: 5
Napisane by Guest » 25 Jul 2013, 15:44 Re: szukam pracy
-
- Guest
Napisane by Darwas » 25 Jul 2013, 16:12 Re: szukam pracy
-
- Darwas
- Zadomowiony
- Reputation point: 58
Napisane by Guest » 25 Jul 2013, 21:14 Re: szukam pracy
-
- Guest
Napisane by KinaroUK » 29 Jul 2013, 21:33 Gdzie szukać pracy, NOWI
jesteśmy z mężem nowi w UK. Przylecieliśmy ok. 1,5 tygodnia temu, teoretycznie do znajmych... Miało być pięknie i kolorowo jednak nie jest. Miała być załatwiona praca i była na 2 dni i do tego w masakrycznych warunkach. Mieszkać niestety też długo nie możemy u znajomych, miało być do czasu stanięcia na nogi teraz się okazuje że mamy ok. tygodnia do półtora :(
Nie mamy ninu ale rozmowa będzie za 4 dni. Czy jest w stanie ktoś pomóc lub podpowiedzieć co dalej robić, gdzie iść gdzie szukać pracy? I może ktoś jest w stanie podpowiedzieć gdzie wynająć tani pokój dla 2 osób z normalnymi ludźmi a nie z osobami wiecznie imprezującymi i pijącymi w kółko..?
Jesteśmy zrozpaczeni i nie wiemy co robić dalej... zwłaszcza że nie mając pracy nie stać nas na depozyt za pokój a i za coś trzeba żyć.
-
- KinaroUK
- Początkujący
- Reputation point: 4
Napisane by Młody » 29 Jul 2013, 23:20 Re: szukam pracy
To dlaczego nie wyjedziesz do innego kraju skoro w Angli jest żle?
Michigan wrote:Ja powiem Ci żałuję że tu przyjechałem. Pracowałem w 5 krajach w Europie (Dania, Holandia, Niemcy, Grecja i teraz Anglia + oczywiście Polska) i tu jest najgorzej.
Ja wiem, że za chwilę mnie zrugają Ci, którym się tu żyje dobrze - jednak to jest moja prywatna opinia. Angielski znam bardzo dobrze w mowie i piśmie, mam doświadczenie na kilku różnych stanowiskach takich jak manager restauracji, manager dużego sklepu spoż. i póki co (a siedzę tu od października) pracowałem prawie zawsze na warehousach.
Stan mieszkań angielskich woła o pomstę do nieba... są lepsze, ale przez pierwszy rok nie będzie Cię na nie stać (rzadko kogo na zwykłym stanowisku operative stać na mieszkanie za 500-600 F miesięcznie + opłaty... a gdzie jeszcze reszta wydatków).
Niestety stało się tak, że złote góry w Anglii się skończyły. Praca za minimalną stawkę (według artykułów z Gońca Polskiego) ogarnęła już 70% firm oferujących pracę.
Czyli zarabiasz 6.19 na godzinę.
Ważne jest w szczególności też miasto, do którego jedziesz.
Odradzam Birmingham pod każdym względem. Ogromny procent imigrantów sprawia, że firmy traktują ludzi na zasadzie (chcesz to odejdź, na twoje miejsce jest stu następnych). Podobnie jest w Coventry.
Gdy zwiedzałem West Midlands spodobało mi się kilka miasteczek, m.in. Nuneaton.
Może tam? Są dwa polskie sklepy, słyszałem że Polaków dużo, a i wygląd miasta jest ładny - w przeciwieństwie do Bham.
Mam paru znajomych w Szkocji, mówią że pracowali wcześniej w Anglii i że Szkocja dużo bardziej im odpowiada.
Może warto byłoby popytać forumowiczów o zdanie, może mają jakieś doświadczenie związane z tematem.
Jeśli nadal jesteś w Polsce, przemyśl dobrze co chcesz zrobić w następstwie.
Ja gdybym mógł cofnąć czas próbowałbym w Skandynawii lub na Zachodzie, tym bardziej że Niemiecki rynek się otworzył.
-
- Młody
- Raczkujący
Napisane by Michigan » 2 Aug 2013, 09:16 Re: szukam pracy
-
- Michigan
- Początkujący
- Reputation point: 5
Napisane by moniczka85 » 8 Aug 2013, 10:31 Re: szukam pracy
-
- moniczka85