szukam pracy
Napisane by MadRide » 28 Jun 2013, 21:37 Re: szukam pracy
Kamo123 wrote:Witam w najbliższym czasie chcę wyjechać do pracy do Birmingham , czy jest ktoś w stanie powiedzieć czy ciężko jest teraz ze znalezieniem Pracy?? i czy ktos podpowie gdzie najlepiej zacząć poszukiwania. Z góry Dzięki i Pozdrawiam !!
Tak, jest ciezko. Zwlaszcza bez jezyka, doswiadczenia w UK i po raz kolejny - transportu...
-
- MadRide
- Początkujący
- Reputation point: 1
Napisane by Kamo123 » 29 Jun 2013, 13:21 Re: szukam pracy
-
- Kamo123
- Przyczajony
- Reputation point: 0
Napisane by marass85 » 1 Jul 2013, 01:26 Re: szukam pracy
Dodano: -- 1 lip 2013, 01:28 --
Ludzie co wy bzdury wygadujecie.... po prace sie nie chodzi tylko sie o nia walczy... na pande czyli pan da pracy wam nikt nie da... jezeli ktos w agencji prosi o prace to z takimi sie nie licza i mozna chodzic ile chcecie.... tu sie wpada i mowi co macie dla mnie... tyle ze jak sie po ang srednio nie mowi nie ma co sie pchac i oczekiwac cudow... i znam setki historii... ost byl pierwszy czlowiek ktory przyjechal i miesiac siedzial i roboty nie znalazl - ewenement !!!! Sciagnalem moja dziewczyne tutaj 4 tyg temu i co druga agencja i praca w ten sam dzien - i zadnego auta nie ma, traci na dojazd 3,5h w dwie strony. Oczywis ie to przjesciowe bo dziala sie natychmiastowo miedzyczasem rejestracja w walsall i byla juz na assessmencie do normalnej firmy. Inny typek przyjechal 2-3 dni i robi i setki ludzi ktorych tu przyjechalo - wszyscy znalezli prace w iagu 2-3 tyg. Wielu z nich nie zna podst ang ale walczyli. Pracy wam nikt nie da, nie proscie o nia... to jakby kibiete pytac czy mozna zaczac ja rozbierac i bara bara - kazdej przejdzie ochotam trzeba dzilac i nie zadawajcie glupich pytan czy jest praca. Jest jej multum
-
- marass85
- Raczkujący
- Reputation point: 17
Napisane by azja10 » 1 Jul 2013, 19:55 Re: szukam pracy
marass85 wrote:Ludzie co wy bzdury wygadujecie.... po prace sie nie chodzi tylko sie o nia walczy... na pande czyli pan da pracy wam nikt nie da... jezeli ktos w agencji prosi o prace to z takimi sie nie licza i mozna chodzic ile chcecie.... tu sie wpada i mowi co macie dla mnie... tyle ze jak sie po ang srednio nie mowi nie ma co sie pchac i oczekiwac cudow... i znam setki historii... ost byl pierwszy czlowiek ktory przyjechal i miesiac siedzial i roboty nie znalazl - ewenement !!!! Sciagnalem moja dziewczyne tutaj 4 tyg temu i co druga agencja i praca w ten sam dzien - i zadnego auta nie ma, traci na dojazd 3,5h w dwie strony. Oczywis ie to przjesciowe bo dziala sie natychmiastowo miedzyczasem rejestracja w walsall i byla juz na assessmencie do normalnej firmy. Inny typek przyjechal 2-3 dni i robi i setki ludzi ktorych tu przyjechalo - wszyscy znalezli prace w iagu 2-3 tyg. Wielu z nich nie zna podst ang ale walczyli. Pracy wam nikt nie da, nie proscie o nia... to jakby kibiete pytac czy mozna zaczac ja rozbierac i bara bara - kazdej przejdzie ochotam trzeba dzilac i nie zadawajcie glupich pytan czy jest praca. Jest jej multum
Dodano: -- 1 lip 2013, 01:28 --
Ludzie co wy bzdury wygadujecie.... po prace sie nie chodzi tylko sie o nia walczy... na pande czyli pan da pracy wam nikt nie da... jezeli ktos w agencji prosi o prace to z takimi sie nie licza i mozna chodzic ile chcecie.... tu sie wpada i mowi co macie dla mnie... tyle ze jak sie po ang srednio nie mowi nie ma co sie pchac i oczekiwac cudow... i znam setki historii... ost byl pierwszy czlowiek ktory przyjechal i miesiac siedzial i roboty nie znalazl - ewenement !!!! Sciagnalem moja dziewczyne tutaj 4 tyg temu i co druga agencja i praca w ten sam dzien - i zadnego auta nie ma, traci na dojazd 3,5h w dwie strony. Oczywis ie to przjesciowe bo dziala sie natychmiastowo miedzyczasem rejestracja w walsall i byla juz na assessmencie do normalnej firmy. Inny typek przyjechal 2-3 dni i robi i setki ludzi ktorych tu przyjechalo - wszyscy znalezli prace w iagu 2-3 tyg. Wielu z nich nie zna podst ang ale walczyli. Pracy wam nikt nie da, nie proscie o nia... to jakby kibiete pytac czy mozna zaczac ja rozbierac i bara bara - kazdej przejdzie ochotam trzeba dzilac i nie zadawajcie glupich pytan czy jest praca. Jest jej multum
mam pytanie czyli co twoim zdaniem mowic w agencach czy firmach jak nie to ze sie szuka pracy i dzwoni czy chodzi codzienie po firmach? Bo z tego co tu widac na forum to duzo ludzi szuka i bez efektu ja tez aktualnie szukam bo przeprowadzilam sie z gloster i od maja bylam w wielu miejscach i dzwonilam i nie wiem czy
jestem za malo nachalna czy maja juz tu dosc polakow
-
- azja10
- Przyczajony
Napisane by marass85 » 2 Jul 2013, 01:30 Re: szukam pracy
-
- marass85
- Raczkujący
Napisane by stillinback » 2 Jul 2013, 15:18 Re: szukam pracy
marass85 wrote:Co im mowic - to proste. Mow im to co chca uslyszec, najlepiej po ang - nie po polsku mimo ze osoba rekrutujaca jest naszym rodakiem. Ludzie tu jest Anglia i jak czytam kilka linijek ze ktos nie wstydzi sie uzywac ojczystego jezyka to nie wiem, ale to raczej nie powod do dumy w tym wypadku...
Ja napisalam, ze nie wstydze sie ojczystego jezyka, ale nie mialam kompletnie na mysli chodzenia po agencjach i zaczynania rozmowy po polsku, bo osoba za biurkiem okazuje sie byc rodakiem....
marass85 wrote:Proponuje wstawac o 7 i do agencji tuz po 8-9 wpadac jak szukaja z rana ludzi. I trzeba postawy chce dla was pracowac a nie czy macie prace.
Ja tak chodzilam i szukalam, w pierwszej agencji zazwyczaj bylam juz punkt 8, a niekiedy wczesniej... chodzilam, szukalam....
marass85 wrote:Extra personnel ma sporo pracy.
No ma... ale nie dla wszystkich....
Ty myslisz, ze wszyscy tutaj chodza po agencjach o 12 w poludnie i zwracaja sie najzwyklejszym zwrotem "i'm looking for a job" ?? Niestety czesto wiekszy "wysilek" rowniez konczy sie zbyciem, bo nie maja nic akurat... Kiedys w Anglii bylo lepiej znalezc prace niz teraz.. A zreszta w Polsce tak samo ;) Gdzie te czasy sie podzialy???
-
- stillinback
- Rozeznany
- Reputation point: 13
Napisane by azja10 » 2 Jul 2013, 18:14 Re: szukam pracy
-
- azja10
- Przyczajony
Napisane by stillinback » 2 Jul 2013, 21:29 Re: szukam pracy
azja10 wrote:dzwonilam dzis (...) powiedzieli mi ze maja prace tylko na wozki widlowei tyle wiec zadzwonilam jeszcze raz (...) wiec jutro znow zadzwonie coz bd walczyc dalej ;) ale dzieki za rady
TRZEBA RUSZYC TYLEK i do nich isc sie rejestrowac, a nie telefonowac!!!
-
- stillinback
- Rozeznany
- Reputation point: 13
Napisane by azja10 » 2 Jul 2013, 21:49 Re: szukam pracy
-
- azja10
- Przyczajony
Napisane by marass85 » 3 Jul 2013, 21:33 Re: szukam pracy
-
- marass85
- Raczkujący
Napisane by azja10 » 3 Jul 2013, 22:38 Re: szukam pracy
-
- azja10
- Przyczajony
Napisane by Guest » 4 Jul 2013, 00:50 Re: szukam pracy
Pozdrawiam
-
- Guest
Napisane by marass85 » 4 Jul 2013, 00:57 Re: szukam pracy
-
- marass85
- Raczkujący
Napisane by AdamBoltryk » 4 Jul 2013, 05:42 Re: szukam pracy
marass85 wrote:Automotive industry to po prosru przemysl motoryzacyjny - samochodowy. Warto byc jego czescia bo praca tu bedzie na lata, (...)
Różnie to może być.
Prawda jest taka, że jak przyjdzie kryzys to przemysł motoryzacyjny dostaje po dupie jako pierwszy.
Z drugiej strony JLR są teraz w ręku hindusów i tam też leci część produkcji, więc może ich kryzys nie dotknie :P
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by azja10 » 5 Jul 2013, 14:42 Re: szukam pracy
-
- azja10
- Przyczajony
-
- Similar topics