praca kierowcy

Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...

MalePostNapisane by siwy » 7 Jan 2008, 16:53 Re: praca kierowcy

a gdzie najlepiej szukac pracy na busa (B) ??

siwy
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 7 Jan 2008, 17:53 Re: praca kierowcy

znaczy na vana?? kategoria 'b'. jezeli radzisz sobie z jezykiem zapytaj w best connection na arcade balcony w walsall, ewentualnie zobacz post 'agencje pracy dla kierowcow' i podzwon do tamtych. wszystkie agencje maja takich klientow, tyle, ze ci***ak tym jezdza i jest konkurencja. sporo jezdzi takimi busikami w firmach kurierskich / paczkowych typu city link. musisz miec nawigacje, i troche doswiadczenia w jezdzie po uk.

pozdr

pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by malinkalive » 8 Jan 2008, 11:14 Re: praca kierowcy

To może i ja sie podepnę. Niedawno zrobiłem kat C+E oraz dodatkowe szkolenia, kursy. Ustawiłem sie z polskim pracodawcą że weźmie mnie na 3 miesięczny staż no i wszystko było spoko dopóki nie przyszło co do czego. Kiedy przyszedł termin rozpoczęcia stażu okazało się że są jakieś problemy z samochodem i przez najbliższy miesiąc nie rozpocznę szkolenia. W związku z powyższym mam pytanie czy mogę liczyć na pracę w bham bez doświadczenia ??

malinkalive
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Zagora » 8 Jan 2008, 12:47 Re: praca kierowcy

Witam!

@malinkalive :idea:
Kazdy pracodawca , szuka pracownika z doswiaczeniem w danym zawodzie , ktory masz wykonywac(Wiadomo)Indywidualna sprawa kazdego pracodawcy jest czy zatrudni takiego pracownika bez doswiadczenia . Jezeli nie posiadasz pisemnego potwierdzenia o stazu , a czujesz sie pewnie i wiesz ,ze podolasz wyzwaniu(za kolkiem) to powinienes szukac pracy w tym kierunku.Badz w przekonaniu ,ze wkoncu kiedys zdobedziesz ten staz.
Kwalifikacje masz , to juz jest piewszy krok, troche szczescia i wytrfalosci w szukaniu powinno zaowocowac tym ,ze ktos da Ci szanse. Zycze powodzenia!

Zagora
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by malinkalive » 8 Jan 2008, 19:54 Re: praca kierowcy

Zagora wrote:Witam!

@malinkalive :idea:
Kazdy pracodawca , szuka pracownika z doswiaczeniem w danym zawodzie , ktory masz wykonywac(Wiadomo)Indywidualna sprawa kazdego pracodawcy jest czy zatrudni takiego pracownika bez doswiadczenia . Jezeli nie posiadasz pisemnego potwierdzenia o stazu , a czujesz sie pewnie i wiesz ,ze podolasz wyzwaniu(za kolkiem) to powinienes szukac pracy w tym kierunku.Badz w przekonaniu ,ze wkoncu kiedys zdobedziesz ten staz.
Kwalifikacje masz , to juz jest piewszy krok, troche szczescia i wytrfalosci w szukaniu powinno zaowocowac tym ,ze ktos da Ci szanse. Zycze powodzenia!

dokładnie pytanie tylko gdzie starać się zacząć w Polsce czy od razu na obczyźnie??

malinkalive
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Jacob » 9 Jan 2008, 17:30 Re: praca kierowcy

witaj malinkalive, ja jestem w podobnej sytuacji co ty, mam swiezo zrobione prawojazdy kat C i zamierzam od polowy przyszgo miesiaca szukac pracy. Ja jestem dobrej mysli, moze na poczatku nie bedziem pracowac za najwyzsze stawki ale z czasem nabierzemy doswiadczenia i sie to zmieni. Mam znajomego ktory zaczynal kilka miesiecy temu jak my i teraz przebiera w ofertach, a znalezienie pierwszej pracy zajelo mu ok 2 tygodni...
pozdr
Jacob
Rozeznany

Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 10 Jan 2008, 11:24 Re: praca kierowcy

zobaczcie sobie temat 'agencje pracy dla kierowcow'. sa firmy ktore przyjma kaczora donalda z agencji jezeli tylko ma wazne prawo jazdy. wiadomo, ze trzeba troche posciemniac, i przede wszystkim czuc sie na silach. problem raczej polega nie na braku doswiadczenia, tylko na porze roku. styczen i luty to tradycyjnie prawie martwe miesiace. agencje walcza o kazda godzine dla swoich stalych ludzi, zeby utzrymac ich pzry zyciu. dodatkowo 3663 we fradley starcilo ubieglej jesieni jeden z duzych kontraktow, i przechodzi mala restrukturyzacje. sprawy rozkrecaja sie od marca, i wtedy mozna liczyc na wieksze zapotrzebowanie na kierowcow agencyjnych, a co za tym idzie, na mniejsza wnikliwosc w doswiadczenie. jezeli nie tutaj, to podpowiem zeby dowiedziec sie ktore z agencji w bham maja kontrakt z 3663 w banbury. jest to spory dojazd, ale po pierwsze tamci przyjmuja kazdego, a po drugie mozna natrzaskac godzin w dobrej stawce.

zycze powodzenia, i jesli moge sluze pomoca

pozdr

pe

KA i PE

0

PostNapisane by Guest » 10 Jan 2008, 12:13 Re: praca kierowcy

Ja wlasnie jestem w trakcie robienia C+E ale mam zalatwiona robote na 80% u kumpla w firmie, 4 z przodu wiec zle nie bedzie, ale jeszcze musze troche poczekac poniewaz robie prawko w polsce zwiazane to jest czasem, prawdopodobnie odbiore prawko kolo czerwca hihi.

Guest

0

MalePostNapisane by Zagora » 14 Jan 2008, 07:09 Re: praca kierowcy

Witam ponownie!!
Nie wiem czy musze edytowac posty ale....l

@malinkalive Tutaj to przyznaje , ze nie wiem czy bedzie Ci lepiej zaczac prace :Czy na obczyznie , czy w kraju. Osobiscie przebywam juz 10 lat na wygnaniu i nie wiem jaki jest teraz rynek pracy w Polsce. Na wyspach jest bardzo duzo pracy, rozne sa stawki wynagrodzenia.

Wyzej ktos pisal , ze na poczatek trzeba sie wdrazyc w braze (racja). Po czasie czlowiek staje sie pewniejszy i sam dostrzega , czy sprawdza sie w danym fachu.
Na samym koncu jest wynagrodzenie , jezeli dobrze wykonujesz swoja prace , pracodawca powinien to dostrzec i nalezycie wynagrodzic : Jezeli , konto bankowe nie jest zasilane takimi pieniazkami , zmieniasz prace .... Pozdro

Zagora
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by malinkalive » 15 Jan 2008, 08:07 Re: praca kierowcy

Dziekuje za odzew co myślicie o takiej ofercie ??

Code: Select all
ROZPOCZNIJ KARIERĘ KIEROWCY W ANGLII !!!!!

Agencja Infinity HR Ltd może także zaoferować pracę niedoświadczonym kierowcom C+E
Wystarczy że masz ukończone 25 lat (ze względu na ubezpieczenie) i posiadasz prawo jazdy kat. C+E, możesz rozpocząć pracę jako kierowca w Wielkiej Brytanii.
Znajomość j. angielskiego wymagana jest w stopniu podstawowym.

Oferujemy:
- rozpoczęcie pracy w terminie do kilku dni od przyjazdu do Anglii
- nieograniczony okres zatrudnienia
- 2 tygodniowe szkolenie
- zarobki tygodniowo od ok. 300 GBP netto
- możliwość nadgodzin i awansu
- pomoc w znalezieniu zakwaterowania

Po kilku miesiącach jak zdobędziesz doświadczenie i poprawisz swój angielski zaoferujemy ci jeszcze lepiej płatną pracę.
Wszelkich informacji można uzyskać pod polskim numerem telefonu
+48 505 701 838 lub +48 791 059 615

malinkalive
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Brabus23 » 15 Jan 2008, 16:25 Re: praca kierowcy

Witam

To ogłoszenie to najprawdopodobniej ŚCIEMA!!!! W Gazecie Wyborczej z 10grudnia 2007 ( jestem w Polsce ) jest napisane właśnie o takich firmach. Naciągają chcących wyjechać do UK. Jeden co dał się nabrać o mało tego życiem nie przypłacił.

Brabus23
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Mustafa75 » 16 Jan 2008, 13:55 Re: praca kierowcy

Zarejstrowalem sie w NHS i napierwszej wizycie zapytalem o Medical Examination Report D4 pielegniarka poszla do lekarza a ten zażyczyl sobie za te badanie 100 pounds nie wiem czy cena jest zbyt wysoka pielegniarka tlumaczyla ze jako polkowi nie przysluguje mi zadna refundacja i z tad takie koszta. CZY KTOS PRZECHODZIL TAKIE BADANIE I ILE ZAPLACIL :?: prosze o jakies info :!:

Mustafa75
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 16 Jan 2008, 20:26 Re: praca kierowcy

Mustafa75 wrote:Medical Examination Report D4

czy to ten formularz ktory lekarz wypelnia kiedy wysylasz wniocek o uczniowskie (provisional) 'C' ?????

jesli tak, to normalnie kosztuje 40 - 50F i nie jest refundowane NIKOMU. jesli pielegniarka powiedziala ci ze ci nie przysluguje JAKIEKOLWIEK swiadczenie NHS, dlatego ze jestes polakiem, to podaj mi numer tej przychodni, bardzo chetnie przeszkole pania w zakresie swiadczen medycznych dla obywateli EU mieszkajacych na stale w UK :-)

pozdrawiam

pe

KA i PE

0

MalePostNapisane by Mustafa75 » 16 Jan 2008, 22:58 Re: praca kierowcy

Nie wiem ja wymieniam polskie prawko C+E na angielskie i dostalem ten druk w dvla ale chyba bede musial zaplacic ta stowke bo nie widze alternatywy :cry: ta pielegniarka jest calkiem mila nawet powiedziala ze ten lekarz jest pazerny na kase he he

Mustafa75
Rozeznany

Reputation point: 1
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 17 Jan 2008, 08:05 Re: praca kierowcy

stary, pierwsze slysze, ze trzeba robic badania przy wymianie prawa jazdy z polski. bierzesz druk D2 (o ile pamietam), wypelniasz, dolaczasz zdjecie i stare prawko, no i oczywiscie czek na oplate, i wysylasz...... jesli chcesz miec pewnosc ze jest dobrze wypelnione idziesz do DVLA w Edward House, na Edward Street (2 pietro) w centrum bham i tam prosisz kogos o pomoc. badania robisz jesli masz 'B' i chcesz w anglii robic 'C'.

jesli cos sie zmienilo to niech ktos mnie sprostuje, ale kilka dni temu rozmawialem z kolega ktory wymienial prawko, i pozyzsza procedura byla aktualna.

a jesli juz ktos musi zrobic badania, to oplata wynosi ja wyzej pisalem

pe

KA i PE

0

PreviousNext

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to PRACA