potrzebuje porady
Napisane by rudzienka » 5 Aug 2009, 22:58 potrzebuje porady
mam mały problem i proszę o jakiekolwiek porady. A więc zacznę od początku - mój chłopak został zawieszony w pracy co najprawdopodobniej zakończy się zwolnieniem. Pracował na kontrakcie, jako kierowca fork lifta. Miał niewielkie otarcie w pracy i został skierowany na testy - alkohol i narkotyki. Alkochol wynik pozytywny, ale na wolnym shifcie palił **** więc wynik jest pozytywny. I teraz co z tym mamy zrobić? Czy jest jakiś sposób na udowodnienie że nie palił przed pracą ani nie w pracy? A jeśli już wszystko zakończy się najgorzej co możemy zrobić? Ja pracuję przez agencję ok 30 h tygodniowo, nie pobieramy żadnych zasiłków, nie mamy dzieci - mamy wynajęte mieszkanie. bedzie nam ciężko utrzymać się tylko z mojej niewielkiej pensji. :(
-
- rudzienka
- Przyczajony
- Reputation point: 0
Napisane by alojzy » 5 Aug 2009, 23:16 Re: potrzebuje porady
rudzienka wrote: Czy jest jakiś sposób na udowodnienie że nie palił przed pracą ani nie w pracy?
Nie wydaje mi sie ze udowodnienie Tego by cos dalo. Licza sie wyniki testu, a kiedy to robil nie ma znaczenia. Ciezko to widze
-
- alojzy
Napisane by rudzienka » 6 Aug 2009, 00:25 Re: potrzebuje porady
-
- rudzienka
- Przyczajony
Napisane by Nek » 6 Aug 2009, 04:36 Re: potrzebuje porady
-
- Nek
- Początkujący
Napisane by KA i PE » 6 Aug 2009, 05:58 Re: potrzebuje porady
przykro mi
pozdr
pe
-
- KA i PE
Napisane by malaroksi » 6 Aug 2009, 08:56 Re: potrzebuje porady
rudzienka wrote:a co jeslio ktos pali na wakacjach?? Po to jest wolny czas zeby robic cos czego nie mozna w czasie pracy
to niech se pali na wakacjach i po wakacjach przyjdzie trzeźwy w 100%czysty i świadomy do pracy... Masakra niech sie idzie leczyć a nie kombinować czy w czasie przerwy może jarać :569:
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputation point: 170
Napisane by marcin.p » 6 Aug 2009, 09:42 Re: potrzebuje porady
THC ( trawa, hasz) Test sliny do 48 godzin po uzyciu , mocz do 72 godzin , wlosy do 6 miesiecy
Ciezkie narkotyki , bardzo podobnie, czesto nawet osoba przebywajaca w pomieszczeniu gdzie ktos inny pali, moze oblac test. Obawaim sie ze niestety facet pracy mial nie bedzie i nei ma odwolania. Naduzywanie narkotyków ( w pracy czy w czasie wolnym ) kwalifikuje sie jako gross miskonduct i takie przypadki naruszenia regulaminu sa pietnowane. Cale szczesie ze nie potracil kogos tym wóziem bo pierdna by on i firma. Czasy sa ciezkie i jak ci zalezy na robocie to wybacz ale sie nie jara.
Niech poszuka innej pracy, i nie podaje obecnej firmy jako referenta, bo dobrej rekomendacji nie dostanie. Niech sie liczy z tym ze wikszosc firm gdzie pracuje sie z niebezpiecznymi maszynami( forklift, tasma produkcyjna , itd) robi na wejsciu prosty test na obecnosc substancji niedozwolonych. W wielu dzialach gospodarki jest to wymagane i testy sa przeprowadzane wyrywkowo.
Nie chce uchodzic za swietgo bo dyma tez kieys puszczalem , ale zyjemy w ciekawych czasach i niestety nalezy sie do nich lekko przystosowac
Napisane by malaroksi » 6 Aug 2009, 13:42 Re: potrzebuje porady
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane by marcin.p » 6 Aug 2009, 15:07 Re: potrzebuje porady
przesadzasz troche , serio nei ma sie co nabijac z cudzego nieszczescia. Czasami jak sobie siedze w robocie to mam ochote tak skreta do kawki zajarac :)... ALe ja nie jezdze wózkami tylko pisze posty na Bham`ie .... Choc czasami jak czytam swoje genialne wypowiedzi to sie zasatanawiam czy mi czegos do kawy w robocie nie dosypuja ....
Ide se zrobic test , juz sline zbieram
Napisane by KA i PE » 6 Aug 2009, 15:42 Re: potrzebuje porady
marcin.p wrote:ALe ja nie jezdze wózkami tylko pisze posty na Bham`ie
bo na wozku widlowym nie postawilbys laptopa zeby pisac .................. ja mam tak poustawiane sprawy w samochodzie ze moge pisac podczas jazdy, choc trzymam sie zelaznej zasady ze w miescie tylko przegladam strony a pisze tylko na autostradzie :-)
p.s. ale nie jaram :-)
pe
-
- KA i PE
Napisane by rudzienka » 6 Aug 2009, 19:01 Re: potrzebuje porady
-
- rudzienka
- Przyczajony
Napisane by KA i PE » 6 Aug 2009, 19:58 Re: potrzebuje porady
rudzienka wrote:Dziękuję Ci marcin.p za odpowiedz
jak zwykle marcin.p wzorem do nasladowania. od podstawowki zazdroszcze takim kolesiom, zawsze na temat i bezstronnie. a ja co? potem sie tylko dowiaduje ze sie czepiam. kolego marcinie.p musze chyba postawic jakies piwo jednak :-) i moze jesli udzielisz mi kilku rad to kiedys ktos napisze
PErudzienka wrote:Dziękuję Ci
................. a swoja droga to co sie stalo z JED(i)??? znikl nam jakos tak ostatnio.rudzienka wrote:za odpowiedz
pozdr
pe
-
- KA i PE
Napisane by malaroksi » 6 Aug 2009, 22:10 Re: potrzebuje porady
a ja byłam pewna że ty jarasz na okrągło ;)Czasami jak sobie siedze w robocie to mam ochote tak skreta do kawki zajarac ...
co do jed-a to myślę że znalazł wreszcie prace albo czekając na bezrobotne doczekał się odłączenia neta ...no chyba że dostał brytyjski paszport i pojechał na wczasy na Floryde :/
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane by marcin.p » 7 Aug 2009, 20:31 Re: potrzebuje porady
Jesli chodzi o moje jaranie w pracy to kategorycznie mówie nie !!!!... Tymbardziej ze z dniem dzisiejszym dostalem list i tam jest takie trudne slowo redundancy czy jakos tam :)
wiec pewnie mój czas napenetrowanie forum zostanie ograniczony
pe za tydzien robie grila zostaw numer na priv
Napisane by alojzy » 7 Aug 2009, 22:20 Re: potrzebuje porady
wiec pewnie mój czas napenetrowanie forum zostanie ograniczony
kurcze to kiepsko
dobrze ze admini forum nie wyczyścili bo , kto by pisał?
-
- alojzy
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Darmowe porady prawne odnosnie zaniechania leczenia.
by radek1988 in ZDROWIE - 3 Replies
19677 Views -
by krisbrumm
on 17 Nov 2015, 01:04
-
Darmowe porady prawne odnosnie zaniechania leczenia.
-
-
Porady na egzamin praktyczny prawo jazdy?
by magdunia22 in HYDE PARK - 2 Replies
10642 Views -
by myszka_823
on 24 Jan 2011, 14:41
-
Porady na egzamin praktyczny prawo jazdy?
-
-
pomoc,porady,opinie...przestrogi?
by boogi75 in SZUKAM INFORMACJI - 2 Replies
9842 Views -
by K.J.
on 10 Oct 2008, 20:40
-
pomoc,porady,opinie...przestrogi?
-
-
insurance number - szukam porady!!!!