Currys insurance (whateverhappens)
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam serdecznie,
Zakladam temat poniewaz posiadam juz ponad 2 lata ubezpieczenie na laptopa w currys'ie i powoli nadchodzi czas kiedy chcialem z tego skorzystac - jednak tu pojawia sie obawa czy ew. naprawa lub wymiana sprzetu na jakis inny "odswiezany" jest stosowana czesto, poniewaz nie ukrywam ze wolal bym dostac czek na zakup nowego sprzetu. Teraz pytanie do tych, ktorzy juz uzywali swojego ubezpieczenia - czy robia problemy i banalne wymowki kiedy nadchodzi czas decyzji, jakie mieliscie z nimi doswiadczenia??.
*Specjalnie zaznaczylem Currys, poniewaz dowiedzialem sie ze np. PC World ma inne warunki ubezpieczenia.
Z gory dzieki za zainteresowanie.
Last edited by
Dragonsing on 20 Aug 2011, 11:57, edited 1 time in total.
-

-
Dragonsing
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
Nie wiem jakie warunki ubezpieczenia ma Currys, gdyz swoj komputer mam z Comet, w przeciagu 1 roku, zanosilam go do reklamacji 3 razy i 3 razy mi go naprawiali, nie chcac dac ,,czeku,,na nowy :D Natomiast mialam 2 lata temu taka sytuacje, ze komputer zakupiony w Comet, (byl ubezpieczony w Barclaysie, przy zwyklym koncie premium za okolo 8f mc) zostal zalany drinkiem, i najprawdopodobniej się spalil xD Wtedy Barclays dal czek na nowego lapa do Comet o wartosci wyzszej niz ten poprzedni, nie wiem jak to sie stalo, moze bral pod uwage cene rynkowa laptopa a nie konkretnie sklepu Comet. pzdr
-

-
Avenious
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 3
czasami trzeba zaplacic 30f.za naprawe lub wymiane.mimo ze placisz insurance
-

-
EWELINASTG2
-
-
Witam, mam pytanie, mialam laptopa z PC World i telewizor z Currysa, ale ktos sie wlamal do domu i ukradl to, czy ubezpieczenie whateverhappens obejmuje tez kradzierz. Bede wdzieczna za info.
-

-
gaga01
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 1
Return to SZUKAM INFORMACJI