Ryanair POMOCY !

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by ziomeq18 » 7 Aug 2011, 11:27 Ryanair POMOCY !

Wtam

kupilem bilet lotniczy z Bham do PL miesiac temu a waznosc dowodu skoczyla mi sie 2 misiace temu teraz mam problem z odprawa online ryanair ( wylot mam za tydz.)
Co mam zrobic zeby poleciec? w PL wyrobie sobie dowod a powrot mam 20 wrzesnia.

ziomeq18
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by relentless » 7 Aug 2011, 11:49 Re: Ryanair POMOCY !

Musisz miec pewnie jakis dowod to przy odprawie online wybierz dowod jako dokument ktorym sie poslugujesz. Jesli nie masz przy sobie dowodu to powiedz komus z rodziny w PL zeby Ci wyslal priorytetem i za dwa dni dostaniesz - chyba ze Twoj dowod tez stracil juz waznosc to nie wiem co wtedy zrobic. Powodzenia
relentless
Rozeznany

Reputation point: 44
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by carolq27 » 7 Aug 2011, 11:49 Re: Ryanair POMOCY !

Nie polecisz do Polski z nie ważnym dowodem

carolq27
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by czarownica1989 » 7 Aug 2011, 12:17 Re: Ryanair POMOCY !

prawdopodobnie w londynie musisz wyrabiac paszport, to troche potrwa, inaczej pewnie nie polecisz

czarownica1989
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by karmelek » 7 Aug 2011, 14:25 Re: POMOCY !

w tym roku leciałam Ryanair 2 razy i tak jak w zeszłym roku nikt mi nie sprawdzał ani dowodu ani paszportu. możesz zaryzykować i wpisać w odprawie inną datę albo jechać w poniedziałek do Londynu i wyrabiać paszport tymczasowy mi wyrobili w 5 dni;) musisz tylko sobie wydrukować kiedy masz lot;)

karmelek
Rozeznany

Reputation point: 27
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by czarownica1989 » 7 Aug 2011, 16:13 Re: Ryanair POMOCY !

ja leciałam miesiąc temu, ale Z Polski no i oczywiście sprawdzali dowody i paszporty

czarownica1989
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by bogini8 » 7 Aug 2011, 19:47 Re: Ryanair POMOCY !

relentless wrote: Jesli nie masz przy sobie dowodu to powiedz komus z rodziny w PL zeby Ci wyslal priorytetem i za dwa dni dostaniesz - chyba ze Twoj dowod tez stracil juz waznosc to nie wiem co wtedy zrobic
chyba w poscie jest napisane wyraznie ze jego dowod stracil waznosc.....wiec jakim cudem ktos ma mu go wyslac.. ;)))

ziomeq18, mozna leciec na niewaznym dowodzie do Polski ale juz nie spowrotem... i niestety nie tanimi liniami.
ryanair niestety tego nie praktykuje :
http://www.ryanair.com : ,,Nieważne lub uszkodzone dokumenty tożsamości ze zdjęciem nie będą akceptowane w przypadku żadnego lotu.,,

Dodano: -- 7 sie 2011, o 19:47 --

relentless wrote: Jesli nie masz przy sobie dowodu to powiedz komus z rodziny w PL zeby Ci wyslal priorytetem i za dwa dni dostaniesz - chyba ze Twoj dowod tez stracil juz waznosc to nie wiem co wtedy zrobic
chyba w poscie jest napisane wyraznie ze jego dowod stracil waznosc.....wiec jakim cudem ktos ma mu go wyslac.. ;)))

ziomeq18, mozna leciec na niewaznym dowodzie do Polski ale juz nie spowrotem... i niestety nie tanimi liniami.
ryanair niestety tego nie praktykuje :
www.ryanair.com : ,,Nieważne lub uszkodzone dokumenty tożsamości ze zdjęciem nie będą akceptowane w przypadku żadnego lotu.,,
bogini8
Wtajemniczony

Reputation point: 100
SzanowanySzanowany
0

PostNapisane by EWELINASTG2 » 9 Aug 2011, 23:11 Re: Ryanair POMOCY !

Musisz jechac do konsulatu po zjazdowke po ktorej masz tydzien czasu aby leciec do polski

EWELINASTG2

0

MalePostNapisane by łysol » 10 Aug 2011, 02:01 Re: Ryanair POMOCY !

witam co z prawem jazdy jest łatwiej czy trudniej niż u nas może jakieś rady.pozdrawiam

łysol
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 10 Aug 2011, 05:32 Re: Ryanair POMOCY !

Wątpię, żeby Ryanair honorował prawo jazdy jako dowód tożsamości, choć zdjęcie jest. W podróżach/kontaktach międzynarodowych to jedynie Paszport/ID Card.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Luiza » 10 Aug 2011, 07:51 Re: Ryanair POMOCY !

Nie wiem jak to jest z Ryanair i z prawem jazdy, ale kiedyś byłam świadkiem jak w Wizzair anglika wpuszczono do samolotu na prawko, poleciał do Polski a w Polsce celnicy go nie wpuścili. Nie wiem jak zakończyła się sprawa, bo zabrano go do intymnego pokoiku, ale przy okienku kategorycznie odmówili wpuszczenia go do kraju na prawku.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

MalePostNapisane by mehowbabula » 8 Sep 2011, 14:55 Re: POMOCY !

karmelek wrote:w tym roku leciałam Ryanair 2 razy i tak jak w zeszłym roku nikt mi nie sprawdzał ani dowodu ani paszportu. możesz zaryzykować i wpisać w odprawie inną datę albo jechać w poniedziałek do Londynu i wyrabiać paszport tymczasowy mi wyrobili w 5 dni;) musisz tylko sobie wydrukować kiedy masz lot;)

karmelek ----- chyba mialas/es za duzo trunkow alkoholowych przed boarding.....
jest niemozliwe aby nikt nie sprzawdzil dokumentu tozsamosci.

tylko ID lub passport.

mehowbabula
Przyczajony

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kinga82 » 8 Sep 2011, 21:58 Re: Ryanair POMOCY !

mehowbabula wrote:
karmelek wrote:w tym roku leciałam Ryanair 2 razy i tak jak w zeszłym roku nikt mi nie sprawdzał ani dowodu ani paszportu. możesz zaryzykować i wpisać w odprawie inną datę albo jechać w poniedziałek do Londynu i wyrabiać paszport tymczasowy mi wyrobili w 5 dni;) musisz tylko sobie wydrukować kiedy masz lot;)

tylko ID lub passport.
na nieważny dowód czy paszpiort możesz wrócić nigdyt nie wylecisz do uk na paszpor nawet miesiac przed kończeniem ważności chyba że masz podwójne obywatelstwo wtedy 14 dni przed końcem mozesz pojecghac do polski i wrócić rteż :wink:
kinga82
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by karmelek » 9 Sep 2011, 17:16 Re: POMOCY !

mehowbabula wrote:

tylko ID lub passport.

nie pije alkoholu :) jak nie chcesz nie wierz. Nie sprawdzają mi dowodu/paszportu gdy lecę z Anglii do Polski. Dopiero przy odprawie tuż przed wejściem do samolotu i wejściu na pokład sprawdzają a tak tylko skanują kod na bilecie i nie patrzą na dokumenty. Co innego jak leci się z PL do Anglii.

karmelek
Rozeznany

Reputation point: 27
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by natilezombie » 9 Sep 2011, 18:30 Re: POMOCY !

karmelek wrote:Nie sprawdzają mi dowodu/paszportu gdy lecę z Anglii do Polski. Dopiero przy odprawie tuż przed wejściem do samolotu i wejściu na pokład sprawdzają a tak tylko skanują kod na bilecie i nie patrzą na dokumenty. Co innego jak leci się z PL do Anglii.

Czyli jednak sprawdzają. ;)
natilezombie
Przyczajony

Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI