Autocad
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam
Czy ktos wie jaka droga zrobic doswiadczenie w cadzie?
Zrobilem kurs ICS Learning AutoCad 2010 lecz to za malo i zamierzam zrobic NVQ Level 3 Diploma CAD
Z gory dzieki i pozdrawiam
-

-
kamilgo
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
kamilgo wrote:(...)
Czy ktos wie jaka droga zrobic doswiadczenie w cadzie?
(...)
hmm wydaje mi się, że doświadczenie można kupić na ebayu. Tylko trzeba trochę popolować na okazję.
Pozdrawiam
PS. Głupie pytanie - głupia odpowiedź. A na serio - doświadczenie, to coś czego nie możesz ZROBIĆ. Możesz to ZDOBYĆ/NABYĆ latami pracy w programie i wykonywaniem setek/tysięcy projektów. I to jest jedyny sposób. Praca, praca i jeszcze raz praca.
Nie ma innej drogi na skróty.
-

-
AdamBoltryk
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 183

Spróbuj podzwonić po firmach mających dział projektowy, czy nie chcieliby wolontariusza w zamian za doświadczenie. Tak najłatwiej zdobyć doświadczenie. Wiadomo, ze na takiej zasadzie żadnych poważnych projektów nie dostaniesz, ale używanie programu do pracy,a nie na kursie daje zupełnie inne doświadczenie.
Albo szukaj pracy na pozycji Trainee Designer/draughtsmen albo coś w tym stylu.
Nie wiem na jakim poziomie jest ICS. Ja mam Level 2 i Level 3 City & Guilds AutoCAD i SolidWorks i to wystarczyło żeby dostać pracę jako projektant w mechanice. Choć na rozmowie bardziej byli zainteresowani umiejętnościami i portfolio niż dyplomami.
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 71
Doswiadczenie ktore z pewnoascia bedzie sie liczylo zdobedziesz w pracy przy jakims projekcie. Potwierdzi to Twoje umiejetnosci techniczne. Kazdy, nawet najdrobniejszy udzial w projekcie, bezplatny staz itp. bedzie sie liczyl pozniej dla powazniejszego juz pracodawcy. Luiza daje Ci dobry pomysl na probe zorganizowania tego. Poki co dobry tez masz plan zeby podwyzszac kwalifikacje i robic kolejne certyfikaty (to tez sie liczy bardzo, chociaz nie tak jak udzial w realnym projekcie ale bez jednego nie ma drugiego).
powodzenia
-

-
relentless
- Rozeznany
-
-
- Reputation point: 44
Dzieki za opinie.
Wlasnie jestem na etapie walczenia z wiatrakami i pytam sie o wolontariat lecz jak wspomnialem nic z tego. ISC jest to taki maly wstep do programu wiec od wrzesnia powrot do szkoly
I mysle ze z uporem maniaka cos sie zdziala
Jeszcze raz dzieki...
-

-
kamilgo
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
Return to SZUKAM INFORMACJI