POLSKI SAMOCHÓD

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by lilryc » 30 Dec 2010, 07:20 POLSKI SAMOCHÓD

mam pytanko czy to prawda że na Polskich blachach można jeździć w Anglii nie dłużej niż pół roku, jeśli tak rzeczywiście jest to jak oni to sprawdzają i czy wystarczy że po pół roku przekroczę Angielską granicę i będę mogła z powrotem wrócić tym samochodem - dodam że samochód był kupiony w Polsce i ma kierownice z lewej strony, z góry dziękuję za info

lilryc
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Baku » 30 Dec 2010, 07:52 Re: POLSKI SAMOCHÓD

Nie pamiętam dokładnie, ale chyba jest teraz, że można 3 miesiące, a wcześnie było 6 miesięcy, albo na odwrót jak mówisz, nie pamiętam. Jak sprawdzają, mają dane kiedy wjechałaś na prom, i od tego momentu masz liczony ten czas, możesz jeździć ten okres bez żadnych większych problemów.

a i ten no, musisz wyjechać bodajże na okres 30 dni z kraju (mowa o Anglii) i możesz wrócić i znów 6 miesięcy :d

Baku
Początkujący

Reputation point: -2
Neutralny
0

FemalePostNapisane by monique » 30 Dec 2010, 10:34 re

Baku wrote:a i ten no, musisz wyjechać bodajże na okres 30 dni z kraju (mowa o Anglii) i możesz wrócić i znów 6 miesięcy :d

Dobrą komedię można nakręcić o tych polskich kombinacjach.

Ps. Tak z ciekawości napisałaś o "polskim samochodzie". Jeździsz tutaj Polonezem, maluchem czy jakąś inną Syreną? Czy to tylko błąd w sformułowaniu?

Malucha tu już widziałam. Raz bodajże dużego fiata, ale to z 3 lata temu.

monique
Rozeznany

Reputation point: 34
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Maciej 25 » 30 Dec 2010, 15:26 Re: POLSKI SAMOCHÓD

Teraz jest 6 miesięcy , po tym czasie fundujesz sobie jednodniową wycieczkę np. do Francji , mają w swojej bazie iż wstawiłeś się na prom radzę też zachować "bilecik " z promu.
Możesz tak się pobujać kolejne pół roku.
W sumie opłacane bo nie musisz tu opłacać angielskiego ubezpieczenia na polski samochód , wykupywać podatku drogowego, ani stawiać się tu na przegląd.
Tak z ciekawości , jakie to auto ?
Maciej 25
Rozeznany

Reputation point: 2
Neutralny
0

MalePostNapisane by Thomas » 30 Dec 2010, 17:04 Re: POLSKI SAMOCHÓD

Maciej 25 wrote:Teraz jest 6 miesięcy , po tym czasie fundujesz sobie jednodniową wycieczkę np. do Francji , mają w swojej bazie iż wstawiłeś się na prom radzę też zachować "bilecik " z promu.
Możesz tak się pobujać kolejne pół roku.

Było i jest 6 miesiecy (w roku!!!)
Nic Ci nie da wycieczka kilkudniowa do Francji.
W kazdym roku mozesz jezdzic po UK 6 miesiecy po tym okresie musisz wyjechac na 6 miesiecy i od nowa.
Thomas
Zaangażowany

Reputation point: 67
Poczciwy
0

MalePostNapisane by Seba123 » 30 Dec 2010, 17:46 Re: POLSKI SAMOCHÓD

mozna tez poprostu wykupic kolko i uniknac wyjazdow, caly czas sie to bedzie oplacalo

Seba123
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by Thomas » 30 Dec 2010, 20:13 Re: POLSKI SAMOCHÓD

Seba123 wrote:mozna tez poprostu wykupic kolko i uniknac wyjazdow, caly czas sie to bedzie oplacalo

Nie wiem skąd masz te informacje
Żeby kupic kólko trzeba miec angielskie ubezpieczenie i MOT
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy
0

MalePostNapisane by boogi75 » 31 Dec 2010, 18:28 Re: POLSKI SAMOCHÓD

Koniec cwaniakowania mieszkasz tu i pracujesz musisz przerejestrowac auto z Polski w ciagu 14 dni.Mysle ze policja w Birmingham jest wobec Polskich "turystow"jest za bardzo poblazliwa i tyle w temacie.Wszystkich zainteresowanych poruszaniem sie legalnie autami w UK autami z Polski zapraszam do odwiedzenia lokalnego DVLA w Birmingham tam rozwieja wasze nadzieje
boogi75
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by qwertyuiop » 1 Jan 2011, 10:48 Re: POLSKI SAMOCHÓD

Tak jest polskie cwaniaczki z samochodami z Polski,robiacymi zakupy w Lidlu i Primarku i zerujacy na umeczonym angielskim spoleczenstwie,policja powinna Was traktowac jak najgorszych zlodzieji -oczywiscie z Polski.Nastepnie deportowac , a samochody zlomowac.Natomiast wszystkich nieudacznikow ktorych nie stac bylo na samochod w Polsce,a tutaj kupuja zlomy od ci***ak za 300L i jezdza bez ubezpieczennia powinno sie nagradzac rabatami na paliwo,road tax i ubezpieczenie,aby nie musieli byc zazdrosni i pisac glupot na forum.
HAPI NIU JER

qwertyuiop
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by boogi75 » 1 Jan 2011, 13:40 Re: POLSKI SAMOCHÓD

Nie nie zzera mnie zazdrosc i nie jezdze samochodem od ci***ak za £300 .Pracuje w tym kraju tak jak i ty tyle ze juz nie moge strawic tego ze my polacy to musimy kombinowac ile sie da bez wzgledu na pozniejsze konsekwencje.Dla mnie pilka jest krotka pracujesz tu placisz podatki to i zyj zgodnie z prawem a jak sie nie podoba to come back to Poland.Tyle z mojej strony szczesliwy posiadaczu volkswagena pasata 1.9 tdi z kierownica po nie normalnej stronie (lewej) God will forgive you but the judge does not forgive!!! mimo wszystko wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
boogi75
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by Thomas » 1 Jan 2011, 14:26 Re: POLSKI SAMOCHÓD

boogi75 wrote:volkswagena pasata 1.9 tdi

Co masz do passata???
mam jednego i nastepny pewnie tez bedzie, tani i dobry...

boogi75 wrote:Dla mnie pilka jest krotka pracujesz tu placisz podatki to i zyj zgodnie z prawem a jak sie nie podoba to come back to Poland

Nie tylko Polacy kombinuja tutaj, np. upodobana nacja wsród naszych Polek czyli podrobki latynosow (ci***ak)
Thomas
Zaangażowany

Poczciwy
0

MalePostNapisane by boogi75 » 1 Jan 2011, 14:55 Re: POLSKI SAMOCHÓD

POWINO BYC: PO CZYM POZNAC POLAKA W UK?-PO VW PASSACIE A POLKE PO TIPSACH I ci***ak NA CHACIE.

[ Dodano: |1 Sty 2011|, o 15:01 ]
Sorki ale tak mi sie zrymowalo na poczatek Nowego roku.Chodzi mi o to ze vw audi i inne Germanskie samochody sa nasza wizytowka aczkolwiek nic nie mam do tych samochodow jak i do ich wlascicieli.Chodzi mi o to ze zygac mi sie chce jak widze samochod na polskich blachach, wiem znajda sie moze ktozy powiedza ze to nie moja sprawa i maja do tego pelne prawo ,a ja mam prawo miec swoje zdanie.Pewnie ktos mnie zaraz zapyta czym ja jezdze ze jestem taki cho cho....wiec uprzedze wszystkich ciekawskich Mazda323 2.0 bezyna 2000r (nie kupiona od ciapka i stac mnie na tax Mot i insurance)
boogi75
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by qwertyuiop » 1 Jan 2011, 15:59 Re: POLSKI SAMOCHÓD

szczesliwy posiadaczu volkswagena pasata 1.9 tdi
Pomylka. Zapomniales dodac ze tdi koniecznie musi byc z czerwonymi literkami.Moze idz do lekarza skoro masz odruch wymiotny na widok samochodow z Polski,bo jak dla mnie to nie jest normalne i moze byc poczatkiem problemow na tle nerwowym.Pozdrawiam

qwertyuiop
Początkujący

Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 1 Jan 2011, 19:51 Re: POLSKI SAMOCHÓD

jesli ktos chce byc rumunem w rumunskim samochodzie w rumunskim dresie i w rumunskiej robocie to niech tak robi, jego sprawa. wkurzajace jest jednak ze takie rumunskie egzemplarze maja potem pretensje do swiata ze sa przesladowani, dyskryminowani, traktowani jak bydlo itd. .... zreszta bylo juz o tym

jesli chodzi o pytanie w temacie:
pol roku w roku mozesz poruszac sie jako turysta. w momencie kiedy pracujesz, masz adres i placisz podatek to juz raczej sie nie kwalifikujesz. raczej prosta sprawa...... nawet dla rumunow.

pozdr
pe

ps. nie mam nic do rumunow, to tylko figure of speech :-)

KA i PE

0

MalePostNapisane by qwertyuiop » 1 Jan 2011, 22:32 Re: POLSKI SAMOCHÓD

A czemu od razu Rumum,a nie np. Litwin,Slowak,a nawet Niemiec bo pracujacych tez tu widzialem i jakos nie przejmowali sie tutejszym prawem.Poza tym nie trzeba byc "Rumunem"aby miec pretensje do wszystkiego i wszystkich,takich przykladnych polskich Anglikow jakos jest wiecej, co to tylko narzekaja jak im jest zle.Czesc

qwertyuiop
Początkujący

Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI