rozliczenie podatkowe
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam!!!!
Mam jedno pytanie, jest to mój pierwszy pobyt i praca w Anglii. Przyjechałem tu tylko na wakacje, wracam do Polski za 3 tygodnie. Chciałem dowiedzieć się czy powinienem po zakończeniu pracy przez agencje rozliczyć się z angielska skarbówka i słyszałem ze przysługuje mi czasem jakis zwrot podatku ????
Czy w związku z tym mam wypełnić jakieś dokumenty i wysłać je gdzieś???
Bardzo dziękuje za pomoc!! :)
-

-
konrado99
- Przyczajony
-
-
- Reputation point: 0
-

-
Claudynka
- Początkujący
-
-
Dzieki wielkie !! :)
Jeszcze jedno, czy aby wypełnić takie coś muszę mieć p45 z agencji??
Bo ja będę kończył prace w piątek rano a w niedziele już lecę do Polski!!
Chodzi mi o to, czy zdążę to załatwić wszystko??
I czy ewentualny zwrot podatku może odebrać ktos za mnie, poprzez jakies upoważnienie albo cos ??? :?:
-

-
konrado99
- Przyczajony
-
-
konrado jak pracujesz mniej niz pol roku za granica to rozliczy cie nasz krajowy fiskus i powodzenia przy wysokosci podatkow w kraju to lepiej zebys mial spore oszczednosci
-

-
KRUSZKA
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: -12
Eeee??? Ale ja musze sie przyznac ze tutaj bylem ?? Czy naszemu fiskusowi ktos przysle jakies papiery ze tutaj pracowalem??
-

-
konrado99
- Przyczajony
-
-
hmmm mam pytanie....słuchajcie od kilku lat mój mąz pracuje na full time w jednej firmie......jakoś sie zdarzyło, że nie rozliczał się z tutejszą skarbówką, myśałam, że jak na P60 nie było zwrotu to po co sie rozliczać???chyba byłam w błędzie, ciekawa jestem czy da sie to nadrobić??????co powinnam zrobić, wiem , że nie powinno byc za póżno aby sie rozliczyc ze zeszłego roku ale jak myslicie jak mam to zrobić?????i czy da sie to naprawić?i jak to zrobić?a co ze wcześniejszymi rozliczeniami, nie rozliczał się juz ze 3 lata........z góry dziękuję za chęci:)
-

-
alexa2403
- Przyczajony
-
-
Return to SZUKAM INFORMACJI