odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by StepByStep » 15 Apr 2010, 22:17 odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

oczywiscie-przeciez moglam sie spodziewac, ze nawet Matka Natura obroci sie przeciwko mnie... mam zarezerwowany lot na jutro na godz. 11.40. Na stronie Ryanair'a napisano, ze wszystkie loty do godz 13 zostaja odwolane. Czy ktos wie jak sie wszystko pozniej odbywa? tzn gdzie ubiegac sie o zwrot pieniedzy, jak dlugo sie na to czeka? :cry:
StepByStep
Rozeznany

Reputation point: 20
Pokojowy
0

MalePostNapisane by Bartsun » 16 Apr 2010, 00:35 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

jednej dziolszce wyslali mejla jak dalej postepowac... sprawdz swoja skrzynke, napewno cos napisali
Bartsun
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by kk » 16 Apr 2010, 06:39 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

ja najpierw dostalam mejla z informacja ze loty sa odwoane ,a po paru dniach nastepnego w którym trzeba bylo wpisac szegółowe dana.a potem czekalam chyba z 6 tygodni jak .odali kase ale to nie jest calosc tylko czesc..no i jeden warunek dostaniesz odszkodowanie jesli kupilas bilet z ubezpieczeniem :grin:

kk
Raczkujący

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by Petergo » 16 Apr 2010, 07:18 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

kk wrote:odali kase ale to nie jest calosc tylko czesc..no i jeden warunek dostaniesz odszkodowanie jesli kupilas bilet z ubezpieczeniem :grin:

Nie zastanawiałem się jak to faktycznie jest ale skoro piszesz to pewnie wiesz, dla mnie to bzdura zapłaciłem za usługę która nie została wykonana nie z mojej winy więc moim znaniem należy się zwrot całości, co do finansowego zadośćuczynienia to mogę się zgodzić że nic poza tym co zapłaciłem jeżeli nie ubezpieczyłem. W sumie kwoty za przelot nie są wygórowane więc nie warto robić awantury ale dla zasady można byłoby pokusić się o zwrot całej kwoty. Może źle myślę bo nie znam regulaminu linii lotniczych pewnie gdzieś jest uwarunkowany zwrot za bilet ale nie chce analizować regulaminu.

Petergo
Raczkujący

Reputation point: -1
Neutralny
0

PostNapisane by Majka09 » 16 Apr 2010, 07:37 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

moj znajomy podobnie jak ty zabukowal bilet a tu odwolane lot pojechal na lotnisko mimo wszystko i zalatwil soebie poprostu date naa inny dzien tj sobota

Majka09

0

MalePostNapisane by wielkimar » 16 Apr 2010, 08:14 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

Jeżeli wylot nie doszedł do skutku z powodu niezależnego od przewoźnika ( tj warunki pogodowe ) mogą ale nie muszą zwrócić ci cały koszt biletu ,łatwiej pewnie będzie zmienić datę wylotu niż odzyskać pieniądze

wielkimar
Rozeznany

Reputation point: 25
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by pinsleepe » 16 Apr 2010, 08:32 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

polecam Consumer Direct http://www.consumerdirect.gov.uk/ Radza w takich sprawach i podaja informacje np jakie paragrafy mozesz zacytowac w rozmowach z druga strona. jesli prawo jest po twojej stronie a uslugodawca nie wspolpracuje to oni przejmuja sprawe i ciagaja delikwenta po sadach. ja do nich zawsze dzwonie :]

no i jest jeszcze Terms & Conditions na stronie Ryanair. tam bym w sumie zaczela. jak kupujesz bilet to musisz tiknac maly box, ze zgadzasz sie na ich warunki, wiec jesli oni tam maja, ze przykro nam, ale nie to w sumie za wiele nie zdzialasz.

Pozdrawiam

pinsleepe
Rozeznany

Reputation point: 7
Neutralny
0

FemalePostNapisane by StepByStep » 16 Apr 2010, 13:45 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

wielkie dzieki! faktycznie dostalam wczoraj email i mam mozliwosc zmiany daty-- tj przebukowania sobie lotu (wlasnie tego potrzebowalam), ale o mozliwosci zwrotu kasy nic tam nie napisali. Generalnie i tak chodzilo mi o jak najszybsze znalezienie nowego lotu, a nie pieniadze, wiec jest ok.
StepByStep
Rozeznany

Reputation point: 20
Pokojowy
0

MalePostNapisane by nom » 16 Apr 2010, 14:59 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

ubezpieczenie jest obowiązkowe jeśli bierzesz torbę rejestrowaną

nom
Raczkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by m_j1985 » 16 Apr 2010, 15:36 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

witam, mam lot na środę z Birmingham do rzeszowa, az sie boje myslec ze nie polece bo musze byc w polsce , czy ktos z Was jeszcze leci we srode?

m_j1985
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ann11281 » 16 Apr 2010, 19:26 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

nom wrote:ubezpieczenie jest obowiązkowe jeśli bierzesz torbę rejestrowaną

Nieprawda -( jesli mowa o Ryanair. )

Nie trzeba miec ubezpieczenia. Jesli lot sie nie odbyl, zwroca Ci koszt biletu.(jesli chcesz pieniadze)
Ja dostalam 2 miesiace temu zwrot za bilet, lot sie nie odbyl z powodu mgly.

Pisalam tutaj
Wnioski o zwrot kosztów - odwołanie lotów
Ryanair Refunds Dept
PO Box 11451
Swords
Co Dublin
Ireland
Fax +353 1 508 1702
Last edited by ann11281 on 16 Apr 2010, 19:35, edited 1 time in total.
ann11281
Rozeznany

Reputation point: 10
Neutralny
0

MalePostNapisane by FX » 16 Apr 2010, 19:32 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

Yo

wrzuce swoje 3 grosze na ten temat.

W radiu mowili ,ze pyl wulkaniczny czy wybuch moglby uszkodzic silniki i byloby to samo co pod katyniem .. tylko ,ze oni mysla...

meeee!
FX
Raczkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by lisiczka79 » 16 Apr 2010, 21:18 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

hej a masz już odprawę online? ja mam lot zabukowany na 6.50 rano 17.04 a niemogę się odprawić on line bo piszą że przekroczyłam termin od 15 dni do 4 godzin przed a jest jeszcze 8 godzin. i znajomi powiedzieli ze jak niemam zrobionej odprawy to na lotnisku mi nieprzebukują biletu , czy ktoś miał już taką sytuację proszę o odp

lisiczka79
Przyczajony

Neutralny
0

MalePostNapisane by wielkimar » 16 Apr 2010, 21:42 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

wielkimar
Rozeznany

Reputation point: 25
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by gohina » 17 Apr 2010, 10:17 Re: odwołane loty z powodu wybuchu wulkanu

ja mysle ze nie mozesz sie odprawic online bo lot jest odwolany wejdz na glowna strone lini lotniczych z ktorych lecisz i tam jest napisane jak nalezy postepowac jeszcze jedno ja tez mialam leciec w piatek i mi odwolali i zwrocilam sie o zwrot kosztow biletu i napisali mi ze sprawa bedzie zalatwiona w ciagu 10 dni roboczych tj. zwrot na konto z ktorego placilam za bilet

gohina
Początkujący

Neutralny
0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI