EEA1->maly klopot,pomocy;)

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by mala2678 » 25 Oct 2009, 17:30 EEA1->maly klopot,pomocy;)

Hej,chcialabym zlozyc wniosek o rezydenture,ale mam maly klopot:) Home office wyrabialam w pierwszej pracy,a pozniej jak zaczelam pracowac w innej,obecnej wysylalam certyfikat i otrzymalm inny z pozniejsza data.teraz w formularzu EEA1 pojawiaja mi sie za wysokie dla mnie schodki;D wole sie upewnic,niz maja mi pozniej cos odyslac bo bedzie to miesiacami trwalo;D A wiec:
w pyt 7.1 Date worker registration card issued podalam date?
z cetyfikatu,ktory jest jedynym dokumentem jaki od nich posiadam z data 2.03.09,a teraz nie wiem co z pyt 7.4
have you been unemployed since you obtained your worker registration card?
nizej nalezy podac daty w jakich okresach bylo sie bezrobotnym,a ja w styczniu stracilam prace i w przeciagu 3miesiecy pracowalam maks 2tyg i co teraz wpisac?skoro homeoffice mam od wrzesnia,nie jestem pewna ktorego,a jedyny papier jaki teraz mam jest z marca?troche zagmatwane,ale mam nadzieje,ze kto w temacie ten zrozumie;)?

mala2678
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 25 Oct 2009, 18:23 Re: EEA1->maly klopot,pomocy;)

czy w ciagu 12 miesiecy od daty pierwszej rejestracji w WRS masz ciaglasc zatrudnienia? to znaczy czy w ciagu tych 12 miesiecy przy kazdej zmianie pracy wysylalas do WRS nowy formularz a oni odsylali ci nowy certyfikat z nowa data? przerwy pomiedzy zakonczeniem jednej pracy a data wystawienia nowego certyfikatu nie moga przekraczac 30 dni ( nie od zakonczenia pracy do rozpoczecia nowej tylko od zakonczenia do wystawienia certyfikatu, to wazna roznica). jesli nie to nie masz szans na pozytywne rozpatrzenie EEA1. dodatkowym wymogiem sa WSZYSTKIE payslipy z tych wspomnianych 12 miesiecy.

pozdr

pe.

jak chcesz wiecej info to atakuj na priv

KA i PE

0

FemalePostNapisane by mala2678 » 25 Oct 2009, 18:51 Re: EEA1->maly klopot,pomocy;)

Tak wiem o tym.home office mam rok i ponad miesiac i w tym okresie,lacznie bylam niezatrudniona na mniej niz 30dni.Ale nie wysylalam tak jak piszesz w kazdej pracy bo,byly to 3 prace dorywcze przez agencje,zadna nie trwala dluzej niz miesiac.Musza byc payslipy(nie jestem pewna czy mam wszystkie co do jednego),czy wystarczy p45z kazdej?? thx pozdr
;) :wink:

mala2678
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 25 Oct 2009, 19:10 nie musisz

nie musisz miec wszystkich payslipow, ja nie mialem wszystkich i nie bylo najmniejszego problemu. gdy zapytalem czy koniecznie musza byc wszystkie powiedziano mi, ze oni i tak maja te informacje, payslipy sa jedynie na potwierdzenie informacji z ich strony.

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI