POMOCY!!!
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam! Mam pytanie dotyczace chorobowego. Mianowicie czesto choruje tzn grypa, zapalenie gardla, pluc, krtani w przeciagu 6 m-cy mialam te choroby. Teraz znowu mnie cos zlapalo i boje sie isc na zwolnienie zeby nie bylo tak ze mnie zwolnia. Wszytkie zwolnienia mialam konsultowane z lekarzem takze ja sobie nie wymyslam. Niestety mam zanizony uklad immunologiczny i nic mi nie pomaga i nie wiem co robic. Jesli staloby sie tak ze moj pracodawca zechce mnie zwolnic co moge w takim wypadku zrobic. Prosze o pomoc.
-

-
vanilia
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 47
Wydaje mi sie ze problemy zdrowotne nie moga byc podstawa do zwolnienia. Masz zwolnienia lekarski, a nie dzwonisz ze nie przyjdziesz bo masz kaca, jak kazdy normalny anglik. Wydaje mi sie ze zwolnienie cie z pracy byloby dyskryminacja. To nie twoja wina ze jestes chora.
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 71
A ja myślę że
absencja w pracy z powodu
częstych chorób,
może być podstawą do zwolnienia.
Ze względu np na małą wydajność
takiego pracownika,
należy często zastępować,
co jest kłopotliwe dla pracodawcy,
dlatego najczęściej się
go poprostu pozbywają.
Więc lepiej wzmacniaj
swój układ immunologiczny,
bież środki homeopatyczne,
witaminy, prowadz zdrowy tryb życia
bez alkoholu, papierosów itp
dużo ruchu na świerzym powietrzu,
unikaj skupisk ludzi.
Powodzenia.
-

-
Porażka
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
Hej! Ja pracuje na kontrakcie (mam juz staly kontrakt) nie przez agencje, nie pije alkoholu, ale zwolnienie lekarskie jest dopiero po 7 dniach nieobecnosci w pracy, najpierw daja self certificate, a dopiero potem zwolnienie. Dziekuje wszystkim za pomoc, jesli ktos jeszcze wie, ma moze jakies linki odnosnie mojego pytania to bede wdzieczna.
-

-
vanilia
- Zadomowiony
-
-
- Reputation point: 47
http://www.direct.gov.uk/en/Employment/ ... /index.htm
Moze tu cos znajdziesz
To jest jakos tak ze pracodawca moze cie zwolnic jesli nie jest w stanie cie utrzymac, co nastepuje kiedy lacznie na zwolnieniach spedzilas wiecej niz 6 m-cy. Jakos tak. Na tej stronce sa rozne linki i kontakty. Moze dowiesz sie czegos konkretniejszego.
-

-
Luiza
- Wtajemniczony
-
-
- Reputation point: 71
Return to SZUKAM INFORMACJI