Zwrot pieniędzy za niewymieszkałe dni???
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam. Do 25 czerwca mam opłacony pokój wraz z rachunkami.Płace miesięcznie. I oto moje zapytanie: czy wyprowadzając sie np. 20 czerwca, moge się ubiegać o zwrot pieniędzy za te pięć dni, których niewymieszkałam do końca, czy to juz poprostu moja strata i tego sie poprostu nie zwraca? Dzięki za odpowiedzi.
Last edited by
orhidea on 7 Jun 2009, 21:18, edited 1 time in total.
-

-
orhidea
- Początkujący
-
-
- Reputation point: 0
Nieposiadam umowy, bo to jest prywatne mieszkanie mojej znajomej Angielki.
-

-
orhidea
- Początkujący
-
-
Skoro to "znajoma Angielka" to chyba prosciej sie jej zapytac, a nie zadawac takich pytan na forum....
-

-
Katik
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 3
Katik wrote:Skoro to "znajoma Angielka" to chyba prosciej sie jej zapytac, a nie zadawac takich pytan na forum....
Potrzebuje odpowiedzi a nie pouczeń, czy powinnam czy nie powinnam pytać na forum...
Jeśli czegoś nie wiem-pytam...i dlatego, bardzo proszę doświadczone w tym temacie osoby o odpowiedzi...
-

-
orhidea
- Początkujący
-
-
Wszystko zależy od osoby, która ci wynajmuje ale, osoba ta nie ma obowiązku oddawania Ci pieniędzy. Skoro miałaś z nią umowę słowną ze płacisz od 25 do 25 to możesz u niej mieszkać do 25. To ze postanowiłaś sie wyprowadzić wcześniej to jest niestety Twój problem, powinnaś sobie zorganizować przeprowadzkę 25 a nie 20.
-

-
claudia
- Raczkujący
-
-
- Reputation point: 6
orhidea wrote:Potrzebuje odpowiedzi a nie pouczeń, czy powinnam czy nie powinnam pytać na forum...
alez to zadne pouczenie, poprostu tewierdze, ze skoro to "znajoma Angielka" powinnas ja zapytac, tak chyba najprosciej, a nie pytac postronnych osob na forum.
-

-
Katik
- Stały Bywalec
-
-
- Reputation point: 3
Return to SZUKAM INFORMACJI