Zwrot pieniędzy za niewymieszkałe dni???

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by orhidea » 7 Jun 2009, 15:27 Zwrot pieniędzy za niewymieszkałe dni???

Witam. Do 25 czerwca mam opłacony pokój wraz z rachunkami.Płace miesięcznie. I oto moje zapytanie: czy wyprowadzając sie np. 20 czerwca, moge się ubiegać o zwrot pieniędzy za te pięć dni, których niewymieszkałam do końca, czy to juz poprostu moja strata i tego sie poprostu nie zwraca? Dzięki za odpowiedzi.
Last edited by orhidea on 7 Jun 2009, 21:18, edited 1 time in total.

orhidea
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

chyba zależy od umowy, myśmy na początku pobytu w uk wynajmowali pokój i zasada była taka że należy 2tyg przed wyprowadzką dać wypowiedzenie, mieliśmy wtedy zapłacony czynsz za miesiąc z góry a wyprowadzaliśmy się tydzień wcześniej więc zwrócili nam ten tydzień. Teraz mamy flat z agencji i należy dać wypowiedzenie miesiąc wcześniej... Musisz zobaczyć na umowie.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by orhidea » 7 Jun 2009, 15:50 Re: Zwrot pieniędzy za niewymieszkałe dni???

Nieposiadam umowy, bo to jest prywatne mieszkanie mojej znajomej Angielki.

orhidea
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Katik » 7 Jun 2009, 17:31 Re: Zwrot pieniędzy za niewymieszkałe dni???

Skoro to "znajoma Angielka" to chyba prosciej sie jej zapytac, a nie zadawac takich pytan na forum....
Katik
Stały Bywalec

Reputation point: 3
Neutralny
0

FemalePostNapisane by orhidea » 7 Jun 2009, 20:33 Re: Zwrot pieniędzy za niewymieszkałe dni???

Katik wrote:Skoro to "znajoma Angielka" to chyba prosciej sie jej zapytac, a nie zadawac takich pytan na forum....

Potrzebuje odpowiedzi a nie pouczeń, czy powinnam czy nie powinnam pytać na forum...
Jeśli czegoś nie wiem-pytam...i dlatego, bardzo proszę doświadczone w tym temacie osoby o odpowiedzi...

orhidea
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by claudia » 8 Jun 2009, 07:34 Re: Zwrot pieniędzy za niewymieszkałe dni???

Wszystko zależy od osoby, która ci wynajmuje ale, osoba ta nie ma obowiązku oddawania Ci pieniędzy. Skoro miałaś z nią umowę słowną ze płacisz od 25 do 25 to możesz u niej mieszkać do 25. To ze postanowiłaś sie wyprowadzić wcześniej to jest niestety Twój problem, powinnaś sobie zorganizować przeprowadzkę 25 a nie 20.

claudia
Raczkujący

Reputation point: 6
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Katik » 8 Jun 2009, 18:42 Re: Zwrot pieniędzy za niewymieszkałe dni???

orhidea wrote:Potrzebuje odpowiedzi a nie pouczeń, czy powinnam czy nie powinnam pytać na forum...

alez to zadne pouczenie, poprostu tewierdze, ze skoro to "znajoma Angielka" powinnas ja zapytac, tak chyba najprosciej, a nie pytac postronnych osob na forum.
Katik
Stały Bywalec

Reputation point: 3
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI