Praca

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by joanna24 » 18 Oct 2008, 18:02 Praca

Czesc, zamierzam przyjechac do Birmingham ale nie wiem gdzie najlepiej szukac pracy i czy moge ja sobie jakos zapewnic przed wyjazdem, znam angielski bardzo dobrze polski bardzo dobrze i dobrze niemiecki

prosze o porade

joanna24
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Beata » 18 Oct 2008, 20:41 Re: Praca

Polecam dokładnie prześledzić całą stronę bham.pl, a napewno dowiesz się wielu potrzebnych informacji. :) A jezeli chodzi o znalezienie pracy w momencie, gdy jesteś jeszcze w Polsce, to cóż może być cieżko. Ale z jej znalezieniem, jak będziesz już na miejscu nie będzie problemu, skoro Twój angielski jest bardzo dobry. Najlepszym sposobem na znalezienie pracy jest spacer po kilku agencjach.

Powodzenia w krainie deszczowców. :roll:
Beata
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

FemalePostNapisane by joanna24 » 18 Oct 2008, 21:19 praca

a mozesz podac mi jakies agencje gdzie moge sie udac??i jakie dokumenty musze miec by legalnie pracowac?? Czy pozwolenie na prace jest nadal wymagane??I ostatnie pytanko ile placi sie agencjom za znalezienie pracy??

pozdrawiam i wielkie dzieki

joanna24
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by lomax20 » 19 Oct 2008, 08:03 Re: Praca

Mieszkam w Worcester (niedaleko Birmingham) jezeli ktos szuka pilnie pracy i slabo zna jezyk lub nie zna go wcale to caly czas sa przyjecia do Boots EXEL- praca magazynaowa, sortowanie i przygotowywanie palet do zaladunku. Biora absolutnie wszystkich. Tylko wiadomo jak to jest na poczatku 6 na godzine i nie daja robic overtimow- przynajmniej tak slyszalem.

lomax20
Raczkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 19 Oct 2008, 09:58 Re: Praca

joanna24, musisz miec jakies dokumenty ze zdjęciem. To wszystko. Jezeli bedziesz szukac pracy byle jakiej, to nie potrzebujesz nic zadnych swiadectw. Co do agencji to nie moze pobierac zadnych opłat, a jestesmy w UNI EUROPEJSKIEJ wiec nie potrzebujemy pozwolen o prace. Ostatnio jest odczuwalna Recesja na rynku brytyjskim wiec z pracą powoli ciezko, ale mysle ze poradzisz sobie z bardzo dobrym angielskim. :smile:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Beata » 19 Oct 2008, 10:06 Re: Praca

:smile:
Joanno24 nie musisz nic płacić agencjom za znalezienie pracy. O ile się orientuję, dokładne adresy wszystkich agencji możesz odszukać właśne na bham. pl. Tylko musisz dobrze poszukać. Naprawdę polecam przeczytać dokładnie cała stronę. W tym także i forum, a dowiesz się wielu potrzebnych informacji i będziesz znała odpowiedź na wiele nurtujących Cię pytań. Jeżeli masz, możesz zabrać ze sobą zdjęcia takie z dowodu, przydadzą Ci się one, do biletu miesięcznego.

:)
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
Beata
Stały Bywalec

Reputation point: 8
Neutralny
0

Return to SZUKAM INFORMACJI