HM Revenue - pomocy !!!

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

PostNapisane by Guest » 11 Jul 2008, 14:50 HM Revenue - pomocy !!!

Witam,
Mam problem z tym urzedem prosze o pomoc gdyz "ten" urzad chce odemnie 950 funtow zwrotu !!! :506: Ne z mojej winy oczywiscie. Rok temu zadzwonilem do tegoz urzedu i kazalem wstrzymac working tax. Oczywiscie miedzy czasie przysylali mi papiery do akualizacji, dzwonilem i wyjasnialem ze nie chce ich pieniedzy. Az tu dzisiaj dostalem blankiet na 950 f !!! Czy ktos wie gdzie mozna szukac pomocy, nie zamierzam placic za ich glupote ( dzwonilem do nich dzisiaj 2 razy i probowalem im wyjasnic ale przysla mi tylko formularz zazalen ) !!! Prosze o pomoc. :612:

Guest

0

MalePostNapisane by DD » 11 Jul 2008, 15:02 ale

w koncu przez rok dostawales WTC czy nie? bo np. ja nie zalapalem.

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

PostNapisane by Guest » 11 Jul 2008, 16:02 Re: HM Revenue - pomocy !!!

Nie dostawalem. Gdy zadzwonilem w ubieglym roku do Revenue dokladnie w lipcu 07 to przedstawilem moje dochody + dochody zonki. Wychodzilo ok. 25000 f to pracownik powiedzial ze jest zakualizowane, i jest OK. Ale i tak dalej przysylali pieniadze na konto okolo 5 f. Na poczatku tego roku dostalem papier zeby zrobic akualizacje i znowu dzwonie i mowie ze niechce ich pieniedzy bo przekraczam limit 16000 f. Az do dzisiejszego dnia. A za pytałem sie czy maja nagrane rozmowy okazuje sie ze sa tylko 3 rozmowy nagrane. Nie ma tej rozmowy w ktorej powiedzialem ze nie chce pieniedzy z WTC !!! No i mam problem :-(
Moze jest tu w Bham prawnik bo napewno nie zaplace tych pieniedzy nawet do sadu moge isc bo wiem co mowilem i wiem ze zglaszalem moje dochody. Prosze o pomoc. Pozdrawiam

Guest

0

FemalePostNapisane by iwona38 » 11 Jul 2008, 16:09 Re: HM Revenue - pomocy !!!

Zglos sie do Citizen Advice wiem ze na pewno jest w Dudley i na wesy bromie,oni maja prawnikow i wszystkie porady sa za darmo a oprocz tego mozesz dostac polskiego tlimacza ,trzeba wczesniej sie umowic

iwona38
Rozeznany

Reputation point: 5
Neutralny
0

PostNapisane by Guest » 11 Jul 2008, 17:07 Re: HM Revenue - pomocy !!!

dzieki i tak zrobie. OSTRZEZENIE NIE BRAĆ BENEFITÓW :!: :!: :!: Nagrywajcie rozmowy bo pozniej moga sie przydac, moje zostaly nie ktore skasowane !!!

Guest

0

MalePostNapisane by DD » 11 Jul 2008, 18:03 ehh

psia kostka, to niezle rzeczy. ale qcze, ze sie nie zorientowales? po telefonie powinni Ci przyslac pismo o aktualizacji - nie ma pisma - nie ma aktualizacji, z tax code jest identycznie.

moj po zmianie pracy zmienili, po 3 dniach mialem pismo a moja juz 3 razy dzwonila i dalej cisza, a niby juz pozmieniane tax cody :/ co za misie pluszowe...

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

MalePostNapisane by Adam » 11 Jul 2008, 18:10 Re: HM Revenue - pomocy !!!

Skoro Ci wplacali pieniadze mimo ze wiedziales ze Ci sie nie naleza mogles sie domyslec ze sie po nie upomna(i na przyklad je odkladac zeby potem oddac) . Za kazda zmiana przysylaja dokumenty, w ktorych sa podane Twoje nowe dochody i jest napisane ze jesli sie nie zgadza to musisz im o tym powiedziec.
Niestety pieniazki, ktore Ci zaplacili bedziesz musial oddac

A tak wogóle czy ktoś cie zastanawial dlaczego to nazywa sie tax credit?
Adam
Administrator

Reputation point: 33
Pokojowy
0

PostNapisane by Guest » 11 Jul 2008, 18:40 Re: HM Revenue - pomocy !!!

Nie oddam bez walki bo domagaja sie zwrotu za rok 06/07. A tak na marginesie przysylali mi dokumenty po zmianach ale i tak placili dalej, jak wczesniej pisalem dzwonilem i mowilem im ze nie chce ich pieniedzy i ze dalej mi przesylaja na konto. Ja dzwonilem w zeszlym roku 07/07 i powiadomilem ze do 04/08 czyli roku podat. przekrocze sume 24000 f. I ze od 07/07 maja zamknac mi WTC ( czyli finish ). I tak przysylali mi nowe deklaracje nowe jakies kwoty. Az w 01/08 lub 02/08 przyslali mi recording ja zadzwonilem i powiedzialem znowu ze maja mi nie dawac pieniedzy ( 5 f.) i po paru dniach przyszedl swisek i konto wyzerowane. Ale oni twierdza ze ja nie powiadomilem ich o moich zarobkach za rok 06/07 ze podalem za mala kwote powiedzmy bylo 15000 a ja zarobilem 16000 i wyliczyli mi roznice ktora musze splacic. NIE ODDAM mojej pensji. A ja podawalem im ciagle zmiany jak cos u mnie sie zmienilo czyli ile zarabiamy z zonka. A scisle mowiac od 04/06 do 06/06 nie mamy z zonka p60 i p45 zostalo zagubione przez ten urzad ( czyli luka jest i to jest te ok. 1000 f. ale im podawalem ze zostalo zgubione przez IR) no tak a ja za jakiegos nieuka mam teraz placic ? nie ma mowy coz ide do sadu jak bedzie trzeba tylko ze potrzebuje polskiego darmowego prawnika tak na wszelki wypadek. Ale zobaczymy co wyjdzie bo najpierw maja mi przyslac formularz odmowny czyli odwolanie mam napisac do nich. Tak wiec niechcialem a bralem :oops:

Guest

0

MalePostNapisane by Adam » 11 Jul 2008, 18:48 Re: HM Revenue - pomocy !!!

adam806 wrote:czyli luka jest i to jest te ok. 1000 f. ale im podawalem ze zostalo zgubione przez IR) no tak a ja za jakiegos nieuka mam teraz placic ?

Mala poprawka ty nie masz zaplacic tylko oddać to co Tobie zapłacili.

Zycze powodzenia w walce napisz czy przyniosla skutki
Adam
Administrator

Reputation point: 33
Pokojowy
0

PostNapisane by Guest » 11 Jul 2008, 18:55 Re: HM Revenue - pomocy !!!

Tak stwierdzil dzisiaj urzednik ze to nadplata, z tym ze ja im pdawalem wszystkie kwoty a oni nie wpisali do rozliczenia tego okresu 04/06 - 06/06. Czyli ten 1000 f. Ale ja im to mowilem tyle ze oni nie maja moich "P45 - 60" i tego nie wpisali do systemu. policzyli mi rok od 06/06 do 04/07. I im brakuje teraz to za co ja mam placic ? To urzednik sie pomylil nie ja. Ja powiedzialem stop a oni dalej swoje. :twisted:

Guest

0

PostNapisane by KA i PE » 11 Jul 2008, 23:06 Re: HM Revenue - pomocy !!!

stary, tak jak ci powiedzial kolega adam: wziales szmal ktory ci sie nie nlezal. wziales go i wydales (albo i nie, to bez znaczenia) choc wiedziales ze to nie twoja kasa. po cichu zacierales lapki ze ktos sie pomylil i to na twoj plus, a teraz kiedy masz oddac to co tak na prawde bezprawnie zawlaszczyles drzesz sie ze to niesprawiedliwe. ludzie robia bledy, to ludzkie 9i urzednicze), ale uczciwie by bylo oddac i odetchnac ze sie sprawa wyczyscila. a ty prawdopodobnie teraz walczysz jak lew bo po prostu juz nie masz tego szmalu. a gdyby bank przez pomylke zaksiegowal na twoim koncie milion, tez bys go wydal a potem czkal jak dziwka po komunii ze chca zwrotu? stary sprawa jest brutalnie prosta: dostales przez pomylke, oddaj i czuj sie w porzadku bo ich informowales. nie rozumiem twojego oburzenia.

pozdr

pe

KA i PE

0

PostNapisane by Guest » 12 Jul 2008, 09:23 Re: HM Revenue - pomocy !!!

Hej stary to ja nie jestem a zal Ci sciska ze ktos dostal ! A po raz kolejny pisze ze ja ich pieniedzy nie chcialem !!! Dzwonilem, prosilem nie przesylajcie mi pieniedzy ktorych niechce . Mowilem im, ze pozniej bede musial im oddac, to "ty" twierdzisz ze ja zacieralem rece na czyjims bledzie ( pomysl albo dobrze przeczytaj co napisalem )? Ciagle slyszalem ze moze mi sie cos nalezy jak nalezy jak ja zarabiam 24000 f. na rok a limit jest 16000f. - czy ty widzisz roznice bo jesli nie to jest jak oni? Mam nadzieje ze i od ciebie ktos zazada kasy a ty powiesz ja wam mowilem? A to czy mam kase niech cie glowa nie boli to moj problem, tu chodzi o to ze nie jestem frajerem i za jakiegos idiote mam oddac kase ( niech zatrudniaja wykwalifikowanych pracownikow a nie ludzi po przedszkolu ? Ja tej kasy niechcialem to oni mi ja wpychali to co mam oddac za co? za to ze idiota nie wpisal do systemu mojego rozliczenia za kilka m-cy? pomysl koles? :evil:

Guest

0

FemalePostNapisane by Luiza » 12 Jul 2008, 12:51 Re: HM Revenue - pomocy !!!

Moze ci rozloza na raty?
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

PostNapisane by Guest » 12 Jul 2008, 13:56 Re: HM Revenue - pomocy !!!

Tu nie chodzi o raty czy tez same pieniadze, tu chodzi o blad pracownika ktory nie poniesie kary za to ! Badz co badz ja ich powiadomilem o moich zmianach finansowych, chcialem zamknac WTC ale oni dalej mi przyznali kase nie zwracajac uwagi na to co mowilem, ze limit jest 16 000 a ja mam 24 000 f. To ja mam za to placic !!!

Guest

0

PostNapisane by KA i PE » 12 Jul 2008, 18:40 Re: HM Revenue - pomocy !!!

tak................................

KA i PE

0

Next

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI