Wszawica!!!

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by Ana :) » 21 Jan 2008, 23:04 Wszawica!!!

Co sie tu dzieke w tym kraju? panuje straszna wszawica w szkolach!!! Córka moja dzis wrócila wczesniej bo zamkneli szkole i dali informacje,ze bedzie zamknieta do konca tygodnia a dzieciom mamy glowy czyscic!!! Ja tu do porodu lada dzien i jeszcze wszy???? Jak sobie z tym poradzic??? Czy srodki tu jakies na to dostane? mial ktos juz stycznosc? poradzcie szybki sposób na pozbycie sie nie chcianych robali,zalamka normalnie zalamka.

Ana :)
Rozeznany

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by karpat » 21 Jan 2008, 23:44 Re: Wszawica!!!

Jest specjalny szampon na tego typu sprawy ale teraz nie pamietam jak sie nazywa.Wcierasz ze wlosy i zostawiasz go na noc.Rano nie ma problemu :) Dostaniesz go w prawie kazdej aptece.

karpat
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ana :) » 22 Jan 2008, 01:39 Re: Wszawica!!!

Kurcze wyslalam meza do Asdy a tam sie okazalo,ze jest takich preparatów mnóstwo ...na kazda dlugosc ,kolor wlosów i wiek !!! To znaczy ,ze to czesto sie tu zdarza ??? Cos mi kupil na 8 godzin trzeba wsmarowac we wlosy .Normalnie 21 wiek a tego ciagle pelno...szok :!:

Rozeznany

Neutralny
0

MalePostNapisane by karpat » 22 Jan 2008, 01:47 Re: Wszawica!!!

Wiglotny klimat wysp jest doslownie rajem dla wszelkiego rodzaju robactwa.Zuki,pluskwy,pajaki i kleszczedlaczego nie wszy? ;) Dobrze bedzie wyprac ciuchy w wysokiej temperaturze by jakies jajo sie gdzies nie uchowalo. Te preparaty sa raczej do siebie podobne i opieraja swoj sklad na nafcie i pochodnych. Mam nadzieje ze pomoze.Pozdrawiam

karpat
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ana :) » 22 Jan 2008, 08:35 Re: Wszawica!!!

Karpat masz racje,tu wszystkie zwierzaczki mozna spotkac wwwwrrr .Jestem tu tak dlugo a poraz pierwszy do czynienia z wszami..o losie.. Dzieki i pozdrawiam :-D

Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Magda31 » 25 Jan 2008, 12:41 Re: Wszawica!!!

Witam,moja córka też to diabelstwo przyniosła ze szkoły,oczywiscie na nastepny dzień udałam się do szkoły i poinformowałam o tym fakcie pana Dyrektora na co on mi odpowiada,ze wszy to nie choroba i nie może ingerować w osobiste życie dzieci i ich rodziców!!!!Skandal jednym słowem.Wyczyściłam włosy córce z tego paskudztwa ale czekam tylko kiedy znowu to przyniesie,bo oczywiście w szkole maja to gdzieś,że dzieciaki ze wszami chodzą!

Magda31
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by kik1976 » 25 Jan 2008, 12:58 Re: Wszawica!!!

hmm, jest taki szampon full marks , jest naprawde dobry i niedrogi 5-6 funtow. no coz w polsce tez sa wszy, tylko w szkole nie daja ulotek.
kik1976
Zadomowiony

Reputation point: 5
Neutralny
0

FemalePostNapisane by mar3cia3 » 25 Jan 2008, 18:01 Re: Wszawica!!!

Czesc ,fakt ze wszy sa wszedzie to kazdy wie tylko ze u nas inaczej sie to traktuje , a tu to jest normalka,to chyba nie jest normalne podejscie do sprawy,jak ja dbam o czystosc i higiene dziecka a niektorzy w cale na to nie reaguja,gdy spytalam syna czy ktoros z dzieci czocha sie to on mi odpowiedzial ze nietylko czocha ,ale i widac jakies stworzonka pelzajace po wlosach. mojego brata corka przyniosla to paskudztwo do domu,i niestety ale te ich przeparaty kilku godzinne nie pomogly,mala pojechala do polski w odwiedziny do babci z bonusem,i dopiero polski preparat pomogl "nowoczesny zestaw do zwalczania wszy"-tak to sie nazywa i jest bardzo skuteczne,dziewucha ma wlosy za ramiona i troche szkoda byloby obciac na krociutko,a dzieki temu wynalazkowi szybko ich nie dostanie.
pozdrawiam M

mar3cia3
Rozeznany

Reputation point: 5
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ana :) » 25 Jan 2008, 21:08 Re: Wszawica!!!

ehhh i minol tydzien jak moja do szkoly nie chodzi,jestem pewna ,ze usunalam to dziadostwo w 100% tylko na jak dlugo??? teraz juz jestem przewrazliwiona i bede sprawdzac jej glowe codziennie.Zal obcinac wlosy a ma je do lydek w dodatku krecone...ilez to meki :-(

Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by emcia04 » 26 Jan 2008, 09:34 Re: Wszawica!!!

no niestety w tutejszych szkolach to problem dosc powszechny. sama bylam zdziwiona odwiedzajac szkole mojej corki poraz pierwszy ze przy recepccji rzucaja sie w oczy ulotki jak zwalczac wszy..... no ale coz nic nie poradzisz tylko trzeba dbac o swoje dziecko.

emcia04
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ana :) » 27 Jan 2008, 15:35 Re: Wszawica!!!

Z wielkim strachem ,puszczam ja jutro do szkoly a przy okazji zajrze do dyrektora...szkola powinna sprawdzac dzieciom glowy,by zapobiegac i dawac nakazy rodzicom by czyscili.taki byt w tej angli..sprawna gospodarka ale z robalami nie umieja sobie poradzic buuu :evil:

Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Magda31 » 27 Jan 2008, 21:23 Re: Wszawica!!!

oj Ana,muszę Cię zmartwić ale ja też udałam się do dyrektora w szkole i powiedział,że wszawica to nie jest choroba i nie może ingerować w cudzą prywatność.

Magda31
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ana :) » 27 Jan 2008, 21:33 Re: Wszawica!!!

ooo losieeee,czyli rozumiem ,ze wszy to prywatna sprawa?SZOK!! jesli tak podchodzi szkola do tego,to nie dziwie sie juz ,ze sa wszy! i beda caly czas...nie wytepi sie tego,dohhh

Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by BOZENA1972 » 27 Jan 2008, 22:07 Re: Wszawica!!!

Magda31 wrote:powiedział,że wszawica to nie jest choroba i nie może ingerować w cudzą prywatność.

Ale chyba zazczeli cos dzialac,bo dzieciaki mojego brata przyniosly kartki ze szkoly aby dbac o czystosc i higiene dzieci

BOZENA1972
Początkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ana :) » 28 Jan 2008, 13:54 Re: Wszawica!!!

Takie ulotki dostaja od poczatku roku szkolnego :evil: a jak szkola nie pomorze nam to zawsze bedzie to co jest :mad:

Rozeznany

Neutralny
0

Return to SZUKAM INFORMACJI