Cyfra +
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
13 posts
• Page 1 of 1
Napisane by magdunia22 » 28 Jun 2007, 13:59 Cyfra +
Witam
Mam pytanko wiec..
Jade do Pl....i chce kupic cyfrowy polsat...jak mam tutaj talerz przywiesc czy linia lotnicza pozwala na branie talerza do samolot??
I drugie pytanko...jesli podlacze ta cyfre ..czy ja musze za ta licencje angielska placic..i jesli tak to ile...tyg,lub miesiecznie...Bo slyszlam ze sie placi miesiecznie 120 funa :shock: ,.
Wiec musze sie was zapytac ,moze sie orjetujecie.
Pozdrawiam
Mam pytanko wiec..
Jade do Pl....i chce kupic cyfrowy polsat...jak mam tutaj talerz przywiesc czy linia lotnicza pozwala na branie talerza do samolot??
I drugie pytanko...jesli podlacze ta cyfre ..czy ja musze za ta licencje angielska placic..i jesli tak to ile...tyg,lub miesiecznie...Bo slyszlam ze sie placi miesiecznie 120 funa :shock: ,.
Wiec musze sie was zapytac ,moze sie orjetujecie.
Pozdrawiam
-
- magdunia22
- Rozeznany
- Reputation point: 0
0
Napisane by Kaliszanin81 » 28 Jun 2007, 14:40 Re: Cyfra +
Witaj,
Z talerzem nie ma jakichkolwiek problemów oczywiście że możesz przewiezć samolotem, jest to ostatnimi czasy coraz bardziej powszechne :smile:
Jeśli chodzi o licencję-jakiekolwiek używanie odbiornika tv w UK wymaga opłaty za licencję która wynosi 135.50 za kolorowy odbiornik lub ewentualnie 45.50 za czarno-biały, oczywiście na ROK, nie wiem kto Ci takowych informacji udzielił że na m-c!Hehe:)
Wszelkie informacje dotyczące form zapłaty znajdziesz tutaj :
http://www.tvlicensing.co.uk/index.jsp
Mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłem:)
Pozdrawiam
Z talerzem nie ma jakichkolwiek problemów oczywiście że możesz przewiezć samolotem, jest to ostatnimi czasy coraz bardziej powszechne :smile:
Jeśli chodzi o licencję-jakiekolwiek używanie odbiornika tv w UK wymaga opłaty za licencję która wynosi 135.50 za kolorowy odbiornik lub ewentualnie 45.50 za czarno-biały, oczywiście na ROK, nie wiem kto Ci takowych informacji udzielił że na m-c!Hehe:)
Pozdrawiam
-
- Kaliszanin81
- Rozeznany
0
Napisane by Arek_pie » 28 Jun 2007, 18:19 Re: Cyfra +
Ja mam ze sobą cyfrę + i używam standardowej małej angielskiej anteny która była już na ścianie!! btw nie wiem czy nie taniej i wygodniej będzie kupić talerz w uk na bazarze niż tachać samolotem :wink:
-
- Arek_pie
- Raczkujący
0
Napisane by Kaliszanin81 » 28 Jun 2007, 18:26 Re: Cyfra +
Arek_pie wrote:nie wiem czy nie taniej i wygodniej będzie kupić talerz w uk na bazarze niż tachać samolotem
Lub jeszcze taniej na e-bay'u
-
- Kaliszanin81
- Rozeznany
0
Napisane by madhavendra » 28 Jun 2007, 21:20 Re: Cyfra +
Za siedem funtow mozna kupic maly talerz na bazarze. Uzywam go do cyfry i wszystko ok. Nie ma co z Polski targac zlomu :wink:
-
- madhavendra
- Początkujący
0
Napisane by wsiaz » 28 Jun 2007, 21:29 Re: Cyfra +
Kaliszanin81 wrote:Witaj,
Pozdrawiam
Mozesz uzywac tv do ogladania np DVD lub do grania np na xboxie, wtedy nie placisz licencji
-
- wsiaz
- Zadomowiony
- Reputation point: -1
0
Napisane by Arek_pie » 29 Jun 2007, 17:59 Re: Cyfra +
Jesteś tego pewien że wtedy się nie płaci?? Bo ja słyszałem co innego...że płaci się ZAWSZE jeśli się posiada użądzenie umożliwiające odbiór tv,nawet jeśli używasz tv jako stolika. Tak samo jak płaci się OC jeśli samochód stoi w szopie i służy jako kurnik i jest wciąż zarejestrowany.
-
- Arek_pie
- Raczkujący
0
Napisane by Thomas » 29 Jun 2007, 18:11 Re: Cyfra +
nie prawda, trzeba placic tv licencje jesli posiadasz telewizor.
oni nie beda dochodzic do tego czy ogladasz telewizje czy grasz w gry. To urzadzenie moze odbierac bbc wiec musisz placic. Malo tego trzeba rowniez placic jesli masz karte telewizyjna w kompie (co tez sprawdzaja).
oni nie beda dochodzic do tego czy ogladasz telewizje czy grasz w gry. To urzadzenie moze odbierac bbc wiec musisz placic. Malo tego trzeba rowniez placic jesli masz karte telewizyjna w kompie (co tez sprawdzaja).
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputation point: 67
0
Napisane by Wozek » 29 Jun 2007, 18:23 TV licencja
Płaci sie nieważne czy korzystasz z telewizji czy nie!!!
Płaci się za posiadanie Telewizora tak jak w polsce, nawet jak niemasz anteny zamontowanej!
Płace 35f co trzeci miesiąc.
Mozna płacić miesięcznie, kwartalnie, co pół roku i co rok.
Jeździ koleś autem terenowym oznaczonym po okolicy gdzie ludzie niezapłacą i mierzy ci suszarką w okno (sprzęt przypomina policyjny ręczny tester prędkości), drukuje mu sie z tego kwitek - godzina,data,dane mieszkańca,adres,ile czasu niepłacono,czy pracuje i kanał jaki w tej chwili ogląda!!!
Kary za niepłacenie nawet do 1000f .
Kolo ma dane mieszkańca.Jak legalnie wynajmusesz dom to właściciel zgłasza to do urzędu.
Wymagane jest też opłacanie TAXu (ochrona i oczyszczanie miasta z wywozem śmieci)
Tax płace 105f miesięcznie.
Życie drogie :/ TAX, TV licencja, opłaty rachunków + opłata za wynajęcie domu = 1100f miesięcznie.
Jedzenie? 25/30f na tydzień i wcale nie poszcze!
Płaci się za posiadanie Telewizora tak jak w polsce, nawet jak niemasz anteny zamontowanej!
Płace 35f co trzeci miesiąc.
Mozna płacić miesięcznie, kwartalnie, co pół roku i co rok.
Jeździ koleś autem terenowym oznaczonym po okolicy gdzie ludzie niezapłacą i mierzy ci suszarką w okno (sprzęt przypomina policyjny ręczny tester prędkości), drukuje mu sie z tego kwitek - godzina,data,dane mieszkańca,adres,ile czasu niepłacono,czy pracuje i kanał jaki w tej chwili ogląda!!!
Kary za niepłacenie nawet do 1000f .
Kolo ma dane mieszkańca.Jak legalnie wynajmusesz dom to właściciel zgłasza to do urzędu.
Wymagane jest też opłacanie TAXu (ochrona i oczyszczanie miasta z wywozem śmieci)
Tax płace 105f miesięcznie.
Życie drogie :/ TAX, TV licencja, opłaty rachunków + opłata za wynajęcie domu = 1100f miesięcznie.
Jedzenie? 25/30f na tydzień i wcale nie poszcze!
-
- Wozek
- Rozeznany
0
Napisane by klocek » 30 Jun 2007, 11:32 Re: Cyfra +
to duuuuzy masz ten dom,bo moi znajomi za wsio (4 pokoje,salon,jadalnia,kuchnia,lazienka,tax,rachunki) placa jakies 750-800 f miesiecznie
a z tv to mozna przykombinowac,tylko czy warto ryzykowac?
poprostu kupujesz telewizora na pchlim targu i wtedy nikt nie zglasza ze zakupiles :razz:
a z tv to mozna przykombinowac,tylko czy warto ryzykowac?
poprostu kupujesz telewizora na pchlim targu i wtedy nikt nie zglasza ze zakupiles :razz:
-
- klocek
- Rozeznany
- Reputation point: -3
0
Napisane by Thomas » 30 Jun 2007, 11:36 Re: Cyfra +
oni w slepo wysylaja zawiadomienie o kontroli. Ja nie mialem tv przez dlugi czas i sraszyli mnie nalotami i karami po 1000f ale ich zlewalem bo i tak nie mialem tv, pozniej dostalem od kolegi tv i dla swietego spokoju zaplacilem.
Ja za swoja hate 5 sypialni place ok 600 z rachynkami.
Ja za swoja hate 5 sypialni place ok 600 z rachynkami.
-
- Thomas
- Zaangażowany
- Reputation point: 67
0
Napisane by Lukaas85 » 30 Jun 2007, 12:28 Re: TV licencja
Wozek wrote:Płaci się za posiadanie Telewizora tak jak w polsce
nieprawda- placi sie za 'adres', chicbys mial 1000 odbiornikow to zaplacisz te 11L i koniec
Wozek wrote:Życie drogie :/ TAX, TV licencja, opłaty rachunków + opłata za wynajęcie domu = 1100f miesięcznie.
to drogo.
za mieszkanie w centrum, tax band C, rachunki place moze 670..
-
- Lukaas85
- Wtajemniczony
- Reputation point: 1
0
Napisane by Wozek » 7 Jul 2007, 23:53 Re: Cyfra +
Cena wynajęcia domu zależy od okolicy i stanu mieszkania!
Podlicz sobie TAX,Licencja tv,rachunki gaz+prąd,telefon jak masz+internet,kablówka. Chyba że jakieś 650f wam przyjdzie z góry za pół roku do zapłaty bo będą mieć mętlik (norma).
Znam osoby które wynajmują Flat, 1 pokuj z kuchnią i łazienkąm,płacą 450 miesięcznie i nic ich wiecej nie obchodzi - Ja mieszkam z rodziną i płace wszystkie rachunki + wynajęcie.
Tak jak napisałem odnośnie tv "Płaci się za posiadanie odbiornika TV" nieważne czy masz polską satelite czy nie.
Mam umowę w 2 językach z możliwością urzywania za granicą Cyfre+. Płaciłem 50zł wiecej przy podpisaniu umowy za zgode na odbiór poza granicą PL.
Podlicz sobie TAX,Licencja tv,rachunki gaz+prąd,telefon jak masz+internet,kablówka. Chyba że jakieś 650f wam przyjdzie z góry za pół roku do zapłaty bo będą mieć mętlik (norma).
Znam osoby które wynajmują Flat, 1 pokuj z kuchnią i łazienkąm,płacą 450 miesięcznie i nic ich wiecej nie obchodzi - Ja mieszkam z rodziną i płace wszystkie rachunki + wynajęcie.
Tak jak napisałem odnośnie tv "Płaci się za posiadanie odbiornika TV" nieważne czy masz polską satelite czy nie.
Mam umowę w 2 językach z możliwością urzywania za granicą Cyfre+. Płaciłem 50zł wiecej przy podpisaniu umowy za zgode na odbiór poza granicą PL.
-
- Wozek
- Rozeznany
0
13 posts
• Page 1 of 1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Cyfra+ i Sky z jednego talerza - da sie?
by zmielna in KOMPUTERY I ELEKTRONIKA - 9 Replies
19647 Views -
by TheRektor
on 16 Aug 2010, 01:38
-
Cyfra+ i Sky z jednego talerza - da sie?
-
-
cyfra plus, polsat cyfrowy
by 19831114 in SZUKAM INFORMACJI - 2 Replies
9305 Views -
by plazermen
on 13 May 2007, 09:58
-
cyfra plus, polsat cyfrowy
-
-
cyfra + canaly HD