Kupno Quada
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
12 posts
• Page 1 of 1
Napisane by AdamBoltryk » 13 Mar 2012, 22:08 Re: Kupno Quada
Hmmm a dobrze się nad tym zastanowiłeś?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
0
Napisane by ona79 » 14 Mar 2012, 20:55 Re: Kupno Quada
AdamBoltryk,,popieram.Ludzie w uk mają więcej kasy i tworzą.Mnie też stać na kupno guada dla mojego dziecka,ale jeszcze na głowę nie upadłam.Akurat 6 latkowi,nic więcej do szczęścia nie jest potrzebne-tylko guad.Ale co rodzic,to inny wybór.
-
- ona79
- Raczkujący
- Reputation point: 1
0
Napisane by Guest » 14 Mar 2012, 22:32 Re: Kupno Quada
A czemu nie. Jak najbardziej. Ja na pierwsza komunie dostalem od dziadka go-karta i nie bylo to 50cm :twisted: Wiec mysle, ze to jest bardzo bardzo dobry pomysl ale nie wiem jak to wyglada prawnie w Angli
-
- Guest
0
Napisane by AdamBoltryk » 15 Mar 2012, 00:18 Re: Kupno Quada
1. quad to nie gokart i gokart to nie quad.
2. quad wymaga co najmniej karty motorowerowej, a taka w Polsce nie jest wydawana poniżej 12 (bodajże) lat. Podejrzewam, że tutaj może być podobnie. Gdyby to było bezpieczne/rozsądne po co by było takie ograniczenie? Wystarczy pomyśleć.
3. to, że rodzice/dziadkowie mają czasami klepki rozsądku w innym miejscu niż wszyscy pozostali, to już inna sprawa.
Chyba, że mówimy o "quadzie" z ToyRUs'a...
Pozdrawiam
2. quad wymaga co najmniej karty motorowerowej, a taka w Polsce nie jest wydawana poniżej 12 (bodajże) lat. Podejrzewam, że tutaj może być podobnie. Gdyby to było bezpieczne/rozsądne po co by było takie ograniczenie? Wystarczy pomyśleć.
3. to, że rodzice/dziadkowie mają czasami klepki rozsądku w innym miejscu niż wszyscy pozostali, to już inna sprawa.
Chyba, że mówimy o "quadzie" z ToyRUs'a...
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
0
Napisane by Guest » 16 Mar 2012, 17:09 Re: Kupno Quada
To juz jest Tylko i wylacznie Twoja opinia, a to, ze quad to nie gokart dobrze wiem chodzi o sam fakt to tez ma silnik i jest zwiazane z motoryzacja, a w wieku 12 lat dostalem motocrosa co prawda 50cm ale zawsze, a puzniej w wieku 14 kolejnego crosa wtedy juz 250cm a puzniej to juz byly tylko co raz to wieksz pojemnosci. Dzisiaj mam 27 lat i nie uwarzam zeby to byla zla decyzja moich rodzicow i dziadka, a wrecz na odwrot jak kiedys bede mial dzieci i ktoros z nich bedzie mialo ciagoty w te sama strone co ja to bede bardzo szczesliwy.
Jak by tak wszyscy robili jak trzeba to skad by sie brali kierowcy F1, kierowcy WRC itd...
Ja juz znam Twoja opinie nie musisz odpowiadac
Jak by tak wszyscy robili jak trzeba to skad by sie brali kierowcy F1, kierowcy WRC itd...
-
- Guest
0
Napisane by Guest » 16 Mar 2012, 18:41 Re: Kupno Quada
http://www.polishbikers.com to jest forum polskich motocyklistow w Angli tam Ci powinni pomoc
-
- Guest
0
Napisane by AdamBoltryk » 16 Mar 2012, 18:49 Re: Kupno Quada
xxxx wrote:(...)
Jak by tak wszyscy robili jak trzeba to skad by sie brali kierowcy F1, kierowcy WRC itd...(...)
Oczywiście, no przecież wszyscy kierowcy F1 i WRC to cudowne dzieci i zaczęli jeździć gokartami zanim nauczyli się chodzić... Zastanów się co piszesz...
I, że tak odpowiem Ci Twoimi słowami:
xxxx wrote:(...)
endzi czy ja gdzieś napisałem, że masz tego nie robić? Masz swój rozum, swoją opinię, swoje widzimisię (tak, tak - swoje - nie swojego dziecka) to rób co uważasz. Ja tylko zadałem pytanie czy się zastanowiłeś i oczywiście czy uzgodniłeś to z Matką Syna. Tak, Ona też ma coś do powiedzenia w tym temacie. Jak tak - to kupuj.
A masa odpowiedzi na Twoje pytanie jednak chyba potwierdza, że większość na tym forum ma poglądy zbliżone do moich.
Jakie forum - takie odpowiedzi i reakcje.
Na drugi raz zapytaj na jakimś forum motoryzacyjnym.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
0
Napisane by Guest » 16 Mar 2012, 20:31 Re: Kupno Quada
Sory ale ja nie napisalem, ze wszyscy kierowcy zaczynali od gokarta, tylko jak by bylo gdyby wszyscy robili tak jak trzeba.
Poza tym w Polsce gokart dzieki pewniej osobie stal sie bardzo popularny ostatnio ogladalem program, ze treningi i starty zawodach zaczynaja dzieci w bardzo mlodym wieku teraz nie pamietam czy 6, a moze nawet 5 lat oczywiscie na niskich pojemnosciach.
Moim zdaniem dzieci w wieku 6 lat umia juz chodzic, a nawet biegac i mowic no chyba, ze to tylko ja znam takie cudowne dzieci
Poza tym w Polsce gokart dzieki pewniej osobie stal sie bardzo popularny ostatnio ogladalem program, ze treningi i starty zawodach zaczynaja dzieci w bardzo mlodym wieku teraz nie pamietam czy 6, a moze nawet 5 lat oczywiscie na niskich pojemnosciach.
Moim zdaniem dzieci w wieku 6 lat umia juz chodzic, a nawet biegac i mowic no chyba, ze to tylko ja znam takie cudowne dzieci
-
- Guest
0
Napisane by AdamBoltryk » 17 Mar 2012, 11:31 Re: Kupno Quada
xxxx historię Roberta zna zdecydowana większość rodaków. Jest JEDNYM Polakiem któremu się udała ta droga. Dzieci jeżdżących gokartami są tysiące jak nie dziesiątki czy nawet setki tysięcy.
I jak powiedziałem gokart =/= quad. A o nim była mowa. Pokaż mi profesjonalne tory z obsługa, opieką, instruktorami do jazdy quadami przez 6 latki.
Kupić - najmniejszy problem. Pytanie gdzie tym jeździć. Można i po ogródku, jak ktoś ma.
Pozdrawiam
I jak powiedziałem gokart =/= quad. A o nim była mowa. Pokaż mi profesjonalne tory z obsługa, opieką, instruktorami do jazdy quadami przez 6 latki.
Kupić - najmniejszy problem. Pytanie gdzie tym jeździć. Można i po ogródku, jak ktoś ma.
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
0
Napisane by Guest » 18 Mar 2012, 12:50 Re: Kupno Quada
Pewnie tez sa profesjonalne tory z profesjonalna obsluga dla 6 latkow bo to jest dobry start w kierunku kategori zwiazanych z offroad-em wystarczy troche poszukac. Tak kariere, jak zrobil Kubica zrobi za powiedzmy jeden z 10milionow 6 latkow jezdrzacych dzisiaj w karcie i taki jest sport co Ty myslisz, ze kazdy trenujacy dzisiaj 6latek jaki kolwiek sport to w przyszlosci wybitny sportowiec.
Takim tokiem myslenia to nie warto nic robic ze swoim zyciem bo po co itak mam male szanse dojsc na szczyt. Jak by wszyscy ludzie tak mysleli to do dzisiaj siedzieli bysmy na drzewach albo w jaskiniach bo po co z nich wylazic
Takim tokiem myslenia to nie warto nic robic ze swoim zyciem bo po co itak mam male szanse dojsc na szczyt. Jak by wszyscy ludzie tak mysleli to do dzisiaj siedzieli bysmy na drzewach albo w jaskiniach bo po co z nich wylazic
-
- Guest
0
Napisane by AdamBoltryk » 18 Mar 2012, 13:28 Re: Kupno Quada
xxxx wrote:Pewnie tez sa profesjonalne tory z profesjonalna obsluga dla 6 latkow (...)
No gokarty owszem. Na quady też? nie spotkałem się z czymś takim.
Ale wychodzi na to, że po prostu nie jestem w temacie.
Poza tym tutaj nigdzie nie ma mowy o torze (za który trzeba płacić)
endzi wrote: żeby pakować quada do auta i gdzieś do parku jechać.(...)
Pozdrawiam
PS.
endzi żeby nie było, że tylko krytykuję - http://www.dirt-bike-tips-and-pics.com/ ... he-uk.html może tam znajdziesz odpowiedź. A i tutaj coś jest
http://www.kidzquadz.co.uk/
Więcej nie będę szukać za Ciebie.
xxx Zwracam honor. Pogrzebałem w necie i są.
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
1
Napisane by Guest » 18 Mar 2012, 18:30 Re: Kupno Quada
Adamie wielki uklon w twoja strone za to, ze potrafisz przyznac sie do bledu malo jest takich ludzi.
Pozdrawiam i dziekuje za dyskusje :twisted:
Pozdrawiam i dziekuje za dyskusje :twisted:
-
- Guest
0
12 posts
• Page 1 of 1