Doświadczenia z pozyskaniem obywatelstwa

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by vanilia » 18 Jan 2012, 13:56 Doświadczenia z pozyskaniem obywatelstwa

Witam. Nie dlugo mam zamiar starac sie o obywatelstwo w UK. Chcialabym poznac opinie osob, ktore maja to juz za soba. Chcialabym sie dowiedziec dokladnie krok po kroku co robiliscie, ile czekaliscie, jakie problemy was czekaly. Strone internetowa home office'u przestudiowalam na wylot takze wiem co i jak, ale chcialabym dowiedziec jak to wyglada w praktyce i jakie macie doswiadczenia z tym zwiazane. Dzieki z gory :D
vanilia
Zadomowiony

Reputation point: 47
Pokojowy
0

obywatelstwo??? czy ty na pewno wiesz o co mozesz sie starac!!? jedyne co mozesz dostac to status rezydenta. chyba niezbyt dokladnie przestudiowales ta stronke...

karolinarytro
Początkujący

Reputation point: -2
Neutralny
-10

MalePostNapisane by hitmen » 18 Jan 2012, 21:56 Re: Doświadczenia z pozyskaniem obywatelstwa

dlaczego niby miał by się nie starać, jeśli jesteś powyżej 5 lat to się staraj jest chyba tylko egzamin z jezyka chyba że masz papiery ze zdanych egzaminów esol

hitmen
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Albiorix » 18 Jan 2012, 22:25 Re: Doświadczenia z pozyskaniem obywatelstwa

Chyba można nawet po 3 jeśli się pracuje w armii albo jakoś tak :D
Albiorix
Stały Bywalec

Reputation point: 68
Poczciwy
0

MalePostNapisane by VA » 19 Jan 2012, 08:33 Re: Doświadczenia z pozyskaniem obywatelstwa

karolinarytro wrote:obywatelstwo??? czy ty na pewno wiesz o co mozesz sie starac!!? jedyne co mozesz dostac to status rezydenta. chyba niezbyt dokladnie przestudiowales ta stronke...

:?: :?: :?:

Mi osobiście zwisa czy będę miał brytyjskie obywatelstwo, ale moja Mrs twierdzi, że nam się to w przyszłości przyda. Jak na razie wysłała papiery - cała masa durnych dokumentów. Teraz czekamy.

W zeszłym roku był temat o posiadaniu brytyjskiego paszportu:
viewtopic.php?f=4&t=7950&hilit=brytyjski
Zjechali gościa, że się pochwalił i już się na forum nie pokazuje.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by vanilia » 19 Jan 2012, 14:13 Re: Doświadczenia z pozyskaniem obywatelstwa

karolinarytro wrote:obywatelstwo??? czy ty na pewno wiesz o co mozesz sie starac!!? jedyne co mozesz dostac to status rezydenta. chyba niezbyt dokladnie przestudiowales ta stronke...

Karolino moge sie starac o obywatelstwo bedac tu min 5 lat, o rezydenta mozesz sie starac po roku, potem po 5 o stalego rezydenta albo o obywatelstwo. Natomiast jesli chodzi o rezydenta to bedac w UE nie musimy o niego skladac bo jestesmy rezydentami automatycznie przez naleznosc do UE takze jesli nie jestes w temacie to prosze nie zabieraj glosu.

Jeszcze raz nawiazuje do tematu watku prosze o wypowiedzi osob, ktore maja cos do powiedzenia na temat starania sie o obywatelstwo brytyjskie, a nie osob, ktore nawet nie wiedza co sie z czym je

Albiorix mozna sie starac po 3 latach jesli jestes w zwiazku malzenskim z obywatelem brytyjskim.

Wiem jakie trzeba spelniac wymagania, w watku chodzi mi o opinie ludzi, ktorzy maja to juz za soba i moga podzielic sie swoimi doswiadczeniami.
vanilia
Zadomowiony

Reputation point: 47
Pokojowy
0

vanilia wrote:jesli nie jestes w temacie to prosze nie zabieraj glosu.

no smiechu warte :)|

karolinarytro
Początkujący

Reputation point: -2
Neutralny
-5

MalePostNapisane by Mike » 20 Jan 2012, 01:36 Re: Doświadczenia z pozyskaniem obywatelstwa

Ja nie mialem zadnych problemow, dostalem pozytywna odpowiedz po trzech miesiacach od wyslania aplikacji.
Mike
Zadomowiony

Reputation point: 13
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI