Praca w TWM
Napisane by Przemek » 7 Apr 2007, 11:10 Re: Praca w TWM
klocek wrote:Przemek wrote:klocek wrote:drogi przemku skad masz takie ciekawe informacje?? :mrgreen:
bo ja np wiem,ze kontrakt podpisuje sie na rok czasu a jezeli zerwiesz go wczesniej to placisz 250f czyli koszt dwu tygodniowego treningu jaki masz na samym poczatku gratis
1000f,hehehe,niezle
"HEHEHEHE" najpierw się dowiedz później gadaj. Zerwiesz się w ciągu roku, płacisz 1000 funtów. Zerwiesz po roku płacisz 500 funtów. Zerwiesz po 2 latach nie płacisz nic. Za 250 funtów to może trenują do przekładania jabłek w supermarkecie.
Poza tym, kontrakt podpisuje się na 2 lata.
Jak nie wiesz to proponuje po mnie nie jeździć. A jak już zamierzasz się przemądrzać to najpierw się dowiedz.
primo = nie jezdze po tobie :razz:
jezeli zaczynasz z rekrutacji w polsce kontrakt sie podpisuje na ROK czasu
i za wczesniejsze zerwanie kontraktu placisz 250f za trening ktory masz za darmo i placony normalnie od pierwszego dnia
po roku pracy podpisujesz umowe na czas nieokreslony
i tak jest w twm a nie w super markecie a wiem bo wlasnie zaczynam tam prace :mrgreen:
wiec sam sie dowiedz dokladnie zanim napiszesz jakies brednie
nie wiem,jak jest w przypadku kiedy robisz prawko u nich ale prawdopodobnie przy wczesniejszym zerwaniu umowy wraca sie za koszty prawka i treningu
i to jest chyba normalne bo nikt ci prawka nie zrobi za darmo :mrgreen:
To propopnuje najpierw przeczytać to co napisał tamten gość zamiast wypowiadać się, bo on powiedział, że ma prawo jazdy kategorii "B" i co jak chce do Travelu żeby zrobili mu D.
Ale widze, że właśnie zaczynasz tam prace i już wiesz wszystko najlepiej to nie ma co z tobą dyskutować, btw. do jakiego garażu cie przydzielili?
-
- Przemek
- Raczkujący
- Reputation point: 0
Napisane by wsiaz » 7 Apr 2007, 12:29 Re: Praca w TWM
Przemek wrote:Ja nie mam troche racji tylko całkowitą racje, koleś pytał o prawko D gdy ma B.
Więc:
-robią ci prawko za darmo
-podpisujesz konktrakt na 2 lata
-zrywasz w ciągu roku Ł1000
-zrywasz po roku Ł500
-zrywasz po 2 latach - nic
Nie widze punktu, w którym mógbłbym się chociaż troche mylić...
Jak ktos twierdzi , ze ma calkowita racje, to znaczy , ze wcale nie ma racji, jestes w bledzie tak jak napoisalem wczesniej, jezeli nie rozumiesz , to zacznij edukacje od czytania ze zrozumieniem, przeczytaj kilka razy co napisal koles , co napisales TY i co napisalem Ja. !!!!
-
- wsiaz
- Zadomowiony
- Reputation point: -1
Napisane by wsiaz » 7 Apr 2007, 12:38 Re: Praca w TWM
W dwoch postach piszesz sprzeczne informacje, to jak cie mozna sluchac? powtarzam, jeszcze raz Czytanie i pisanie ze zrozumieniem. I jeszcze jedno, po co ty sie tak pytasz z ktorego ktos jest gareazu? Widzialem juz twoje pytanie do dwoch uzytkownikow, co cie to tak interesuje?
zalacze cytaty twoich wypowiedzi, zebys czasami ich nie wyedytowal:
1.
"Wysłany: Wczoraj 13:07
--------------------------------------------------------------------------------
Polak_22 napisał/a:
Witam.
To ja moze z innej beczki.
Oplaca sie robic tutaj papiery na kierowce autobusu w TWM? Slyszalem, ze to PCV sie nazywa czy jakos tak.
Mam 22 lata i prawo jazdy kat. B od 2004 roku bez kolizji i bez punktow. Po Anglii jezdze ponad rok rowniez bezwypadkowo i bezpunktowo.
Jakie mniej wiecej koszta takiej imprezy?
Dziekuje i pozdrawiam.
TWM wytrenuje cie za darmo pod warunkiem, ze bedziesz im potrzebny. Jesli zostaniesz wytrenowany przez nich podpisujesz kontrakt na 2 lata. Jesli zerwiesz go po roku to musisz zaplacic 1000 funtow.
PCV = Passenger Carrying Vehicle = kat. D
2.
Wysłany: Wczoraj 23:37
--------------------------------------------------------------------------------
Ja nie mam troche racji tylko całkowitą racje, koleś pytał o prawko D gdy ma B.
Więc:
-robią ci prawko za darmo
-podpisujesz konktrakt na 2 lata
-zrywasz w ciągu roku Ł1000
-zrywasz po roku Ł500
-zrywasz po 2 latach - nic
Nie widze punktu, w którym mógbłbym się chociaż troche mylić...
I jeszcze moje jedno pytanie czy teraz juz widzisz gdzie sie pomyliles???
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane by Polak_22 » 7 Apr 2007, 12:57 Re: Praca w TWM
To ja moze zadzwonie i sam sie dowiem :P.
Pozdro.
-
- Polak_22
- Przyczajony
Napisane by Przemek » 7 Apr 2007, 16:40 Re: Praca w TWM
A to, że go spytałem gdzie go przydzielili to z czystej ciekawości, jak nie chce to nie musi odpowiadać. A tobie do tego jakie ja pytania zadaje nic, bo ja Cie nie wypytuje o twoje posty, rozumiesz?
Na 100% jest tak jak napisałem, specjalnie się jeszcze spytałem:
-1000 funtów w ciągu roku
-500 funtów jak zerwiesz po roku
-0 jak zerwiesz po 2 latach
Kontrakt podpisujesz standardowo na 2 lata, jak go zerwiesz to j/w. Jak zaaplikujesz to pewnie zaproszą cie na interview+test z highwaycode.
Co do tego skąd aplikacje i do kogo to:
http://www.travelwm.co.uk/about/jobs/jo ... sp?jobID=3
-
- Przemek
- Raczkujący
Napisane by wsiaz » 7 Apr 2007, 19:02 Re: Praca w TWM
I jeszcze zrob skan swojej umowy -kontraktu i pokaz wszystkim na forum, na ile podpisales ten kontrakt, pokaz w ktorym miejscu masz daty od kiedy do kiedy.
Sadzac po twoich pewnych wypowiedziach mozna pomyslec , ze tez jestes jednym z kierowcow.
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane by Przemek » 7 Apr 2007, 20:09 Re: Praca w TWM
Zrobiłem błąd nieświadomy, chciałem wpisać, że w ciągu roku 1000 a napisałem po roku 1000. W drugim poście jak widzisz napisałem poprawnie mimo, że nie wyedytowałem pierwszego bo myślałem, że tam jest napisane dobrze ;S
Mój kontrakt nic nie udowodni, bo nie jestem kierowcą i mój kontrakt wygląda inaczej.
Chyba nie ma sensu się tu kłócić bo w sumie mieliśmy udzielić pomocy komuś innemu, który chyba się teraz zniechęcił :P
W każdym razie, to co ostatnie napisałem to prawda jest jeśli chodzi o warunki, polecam też www.travelwm.co.uk
Może zakończmy to bezsensowne przekomarzanie.
-
- Przemek
- Raczkujący
Napisane by wsiaz » 7 Apr 2007, 23:06 Re: Praca w TWM
Wesolych Swiat
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane by 19831114 » 8 Apr 2007, 02:34 Re: Praca w TWM
-
- 19831114
- Stały Bywalec
Napisane by wsiaz » 8 Apr 2007, 07:12 Re: Praca w TWM
W PL badania to porazka, lekarz pyta sie czy wszystko oki? jesli tak to badania zaliczone- badania lekarskie przed egzaminem na prawko.
Co do roweru to powiem ci prawde, ze nie wiem, raz mialem sytuacje z rowerem i widzialem, ze kierowca zabral goscia z rewerem za free, bo mial daysever, wiec za rower nie placil chyba.
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane by 19831114 » 8 Apr 2007, 10:57 Re: Praca w TWM
-
- 19831114
- Stały Bywalec
Napisane by klocek » 8 Apr 2007, 11:12 Re: Praca w TWM
kontrakt podpisuje sie na rok czasu,taki mam podpisany wiec chyba wiem jako kierowca twm
i wiem,ze jezeli go zerwe wczesniej to zabiora mi 250f za trening
a jezeli dalej uwazasz ze masz racje to przejdz sie na jakis garaz i zapytaj w biurze lub jedz na wallsal
na jakich zasadach sa kontrakty jezeli robisz prawko u nich nie wiem,prawdopodobnie jak juz pisalem zaplacisz za koszty prawka i terningu
ale kontrakty podpisuje sie na rok!!!!!!!!!
zapytaj kierwocy w autobusie to ci powie :mrgreen:
a na jakim garazu jestem, to jest chyba nie wazne w tym momencie,moge byc nawet w coventry bo tam tez jest twm
pozdro
-
- klocek
- Rozeznany
- Reputation point: -3
Napisane by Przemek » 8 Apr 2007, 11:18 Re: Praca w TWM
Człowieku od początku piszemy o opcji W *KTÓREJ ROBISZ PRAWKO OD POCZĄTKU Z TRAVELEM*. A Ty ciągle o tym jak to jest, gdy już masz prawko, czy dojdzie do Ciebie w końcu fakt, że jeśli robisz od początku prawo jazdy w travelu to podpisujesz, że zostaniesz z travelem na 2 lata a jeśli nie to patrz moje poprzednie posty. Nikt się tutaj nie zapytał na ile podpisuje się kontrakt jeśli masz już prawo jazdy, więc może skończ już to swoje 'przemku nie masz chyba racji' bo zaczyna się to robić nudne, przeczytaj wszystkie posty to może zrozumiesz.
Czy teraz już rozumiesz o co się w ogóle rozchodzi? Czy znowu za chwile napiszesz, że nie mam racji?
-
- Przemek
- Raczkujący
Napisane by Przemek » 8 Apr 2007, 11:56 Re: Praca w TWM
19831114 wrote:ok doczekam się odpowiedzi na pytanie czy można busami TWM przewozic rowery ?? I jakie badanai by wypadałoprzejsc by prace w TWM dostac ?? pozdrawiam i przestać mi się kłócić :) za granića powinniśmy się jednoczyć a nie kłócić :) :twisted:
Teoretycznie nie można przewozić nie składanych rowerów autobusami, ale jak kierowca będzie miał dobry dzień to może Cie weźmie, chociaż wątpie.
-
- Przemek
- Raczkujący
Napisane by klocek » 8 Apr 2007, 15:40 Re: Praca w TWM
pisze,ze nie wiem jak jest dokladnie gdy robisz u nic prawko bo tego nie robilem
ale skoro ty nawet nie wiesz,ze sa treningi dwutyg dla kazdego nowego kierowcy i piszesz ironicznie,ze chyba sa ale w supermarkeci,ze kontrakty sa tylko 2 letnie to powodzenia omnibusie
-
- klocek
- Rozeznany
- Reputation point: -3