Working Tax Credit- pomocy !!!!
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Napisane by luckas_84 » 19 Aug 2010, 18:51 Re: Working Tax Credit- pomocy !!!!
"samotny" w poprzednim poscie wszyscy niemal jednoznacznie podpowiadaj mi zebym zadzwonił i zgłosił cała moja historie i maja rację za co im dziękuje - dlatego jutro tak zrobie ale do dopiero połowa mojego pytania. druga czesc dotyczyła konskewencji jakie poniose za opźnienie. to ze bede musiał oddac dofinansowanie za ten czas co nie pracowałem a pobierałem WTC to dobrze sobie z tego sprawe zdaje. Natomiast ja również zapytałem sie czy oni czegos od siebie nie nalicza? mówiąć krótko - sumujac kwotę która dostałem od nich przez ten czas + cos za niedopilnowanie czasu jaki na to miałem ok.
P.S. jeslki nadal chcesz cos dorzucic od siebie beznadziejnego to pisz na moje gg ok bo zaczynasz mi zasmiecac post swoja filozofia, zastanawiam sie tylko dlaczego ludzie tacy jak ty wcinaja sie w temat o którym nie maja pojecia i zamiast pomóc innym to tylko ich wkur....ą tępym gadanie.
A o moje wykształcenie się nie martw zapewniam ze jest wysokie... jesli wiesz o czy mówie. pozdro.
P.S. jeslki nadal chcesz cos dorzucic od siebie beznadziejnego to pisz na moje gg ok bo zaczynasz mi zasmiecac post swoja filozofia, zastanawiam sie tylko dlaczego ludzie tacy jak ty wcinaja sie w temat o którym nie maja pojecia i zamiast pomóc innym to tylko ich wkur....ą tępym gadanie.
A o moje wykształcenie się nie martw zapewniam ze jest wysokie... jesli wiesz o czy mówie. pozdro.
-
- luckas_84
- Początkujący
- Reputation point: 0
0
Napisane by AdamBoltryk » 19 Aug 2010, 19:33 Re: Working Tax Credit- pomocy !!!!
na 99% jeśli SAM się zgłosisz, to nie będzie żadnych konsekwencji. Jeśli Oni Cię pierwsi znajdą, no to _może_ coś dorzucą, w co wątpię. Jeśli tylko ich nie będziesz unikał.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
0
Napisane by luckas_84 » 19 Aug 2010, 19:55 Re: Working Tax Credit- pomocy !!!!
dzieki adamboltryk za odp. pozdro.
-
- luckas_84
- Początkujący
0
Napisane by izabellka81 » 20 Aug 2010, 18:35 Re: Working Tax Credit- pomocy !!!!
podpisuje sie obiema rekami pod wszystkim co zostało napisane.............
lukas nie kombinuj i niedenerwuj ludzi!!! :-D
lukas nie kombinuj i niedenerwuj ludzi!!! :-D
-
- izabellka81
- Raczkujący
- Reputation point: 1
0
Napisane by erka » 21 Aug 2010, 10:34 Re: Working Tax Credit- pomocy !!!!
Zadnych konsekwenci prawnych nie ma !! jedynie co musisz zadzwonic i powiedziec kiedy zakonczyles prace i kiedy zaczoles nowa to wszystko. Wtedy urzad wyliczy tylko jaka dluga przerwe miales i za ten okres kiedy nie pracowales a brales ten benefit, bedziesz musial go zwrocic! jesli wyjdzie to kwota ,ktora nie bedziesz wtsanie wylozyc jednorazowo , mozesz zadzwonic i rozlozyc na raty do roku !!
nic sienie stanie nawet jesli urzad poinformujesz 6 miesiecy pozniej , byle przed nowym rokiem podatkowym !!
a agg jak ty lubisz spamowac i pisac glupoty na kazdy nowym poscie co tylko sie pojawi , to moze zmien nick na krolowa spamu ! moze znajdz w koncu prace i daj odpoczac ludzia od siebie !!
ciagle pleciesz trzy po trzy
nic sienie stanie nawet jesli urzad poinformujesz 6 miesiecy pozniej , byle przed nowym rokiem podatkowym !!
a agg jak ty lubisz spamowac i pisac glupoty na kazdy nowym poscie co tylko sie pojawi , to moze zmien nick na krolowa spamu ! moze znajdz w koncu prace i daj odpoczac ludzia od siebie !!
ciagle pleciesz trzy po trzy
-
- erka
- Rozeznany
- Reputation point: -7
0
Napisane by agg » 21 Aug 2010, 11:14 Re: Working Tax Credit- pomocy !!!!
erka mam nadzieje, ze ci ulzylo piszac te nieuzasadnione glupoty :smile:
jak widzisz moje
pomogly paru osobom tutaj :-D
wiec zajmij sie soba, a nie martw sie o mnie. prace mam - od 5 lat :-) boli cie to :?: to rusz dupe i znajdz sobie zajecie zamiast wywalac swoja zlosc na forum g:fuckyou2
jak widzisz moje
erka wrote:glupoty na kazdy nowym poscie co tylko sie pojawi
pomogly paru osobom tutaj :-D
wiec zajmij sie soba, a nie martw sie o mnie. prace mam - od 5 lat :-) boli cie to :?: to rusz dupe i znajdz sobie zajecie zamiast wywalac swoja zlosc na forum g:fuckyou2
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputation point: 146
0
Napisane by kalway » 21 Aug 2010, 21:49 Re: Working Tax Credit- pomocy !!!!
Po prostu zadzwon i ich o tym poinformuj, tak jak to inni wczesniej juz pisali. Nie dostaiesz zadnej kary za to. Co roku przysylaja ci renewal pack aby zrobic kolejna aktualizacje co do income. Nawet jesli tego nie podasz teraz, to bedzie trzeba to podac na koncu roku podatkowego. Ja tak miałem. Po prostu zabrali mi świadczenie za miesiac, kiedy nie miałem pracy. Zrobili wyrównanie i teraz co miesiac dostaje troszke mniej niz w zeszlym roku. Nie musialem nic oddawać, zrobili mi po prostu wyrównanie. Z tego co pamietam to chyba ma sie 30 dni na wszelkie zmiany, ale nawet jesli sie tego terminu nie trzymasz to ci nie dadza zadnej kary. Ja wszystkie zmiany robie na bierząco. Ostatnio zmieniłem pracodawce i do nich po 3 tygodniach zadzwonilem. Mily pan sie spytal o adres, ile godzin pracuje i czy chce zmienic dotychczasowy income. Ja powiedzialem, ze income to zaktualizuje jak bede wiedzial na koniec roku podatkowego, gdy dostane P45/P60 i tyle.
-
- kalway
- Przyczajony
0
22 posts
• Page 2 of 2 • 1, 2
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
by KA i PE in SZUKAM INFORMACJI - 12 Replies
52176 Views -
by KA i PE
on 19 Oct 2009, 12:37
-
potrzebuję pomocy w sprawie tax credit najlepiej prawnik
-
-
PROSBA o info na temat procedury Working Tax Credit
by del piero in FINANSE - 2 Replies
7686 Views -
by marek55
on 19 May 2013, 09:46
-
PROSBA o info na temat procedury Working Tax Credit
-
-
Working tax credit i child tax czy mogę się starać
by kaja1989 in SZUKAM INFORMACJI - 2 Replies
10480 Views -
by Goosia
on 14 Sep 2015, 17:46
-
Working tax credit i child tax czy mogę się starać
-
-
Working Tax Credit - Czy próg wciąż jest ten sam?
by kimer44 in FINANSE - 4 Replies
10404 Views -
by beata1969
on 28 Jan 2009, 22:59
-
Working Tax Credit - Czy próg wciąż jest ten sam?