Praca w TWM
Napisane by kamil_ek » 26 Dec 2006, 14:16 jednak londyn
-
- kamil_ek
- Początkujący
- Reputation point: 0
Napisane by Phanttasmagoria » 31 Dec 2006, 20:12 Praca w TWM - Prawda i mity...
Stawka godzinowa: 7.50
Godzin tygodniowo: 38 - 40 (+nadgodziny, z ktorymi jest ciezko, bo Polakow duzo do pracy i tez nie wyszystkim daja...)
Rzeczywiscie TWM daje sluzbowe mieszkanie, za ktore sie srednio tygodniowo placi okolo 60 funtow (w tym juz sa rachunki), mieszkanie to dzieli sie z innymi kierowcami, srednio czterech kierowcow... Czyli po odjeciu wszystkich ekstrawagancji srednio wychodzi 200 funtow tygodniowo na reke... Wiec, jak widzisz nie jest to rewelacja...
W tej chwili pracuje juz w innej firmie i na innym stanowisku, aczkolwiek zwiazane jest to z branza autobusowa... Teraz jestem zadowolony, poza tym wracajac do TWM, wiekszosc ich sprzetu to jest taka padlina, ze w Polsce nie mialo by to prawa jezdzic, i jest niesamowita presja ze strony tzw inspektorow, ktorzy wszedzie widza bledy Polakow... Coz nie mnie oceniac, ja sie ciesze, ze juz dawno uwolnilem sie od tej firmy...
Pozdrawiam i zycze udanego wyboru... W razie szczegolowych pytan jestem w stanie rzetelnie na nie odpowiedziec... :twisted:
-
- Phanttasmagoria
- Przyczajony
Napisane by markosik1 » 31 Dec 2006, 21:12 Re: Praca w TWM
Powodzenia i zycze szybkiego i dalszego awansu.
-
- markosik1
- Raczkujący
Napisane by Przemek » 16 Feb 2007, 10:36 Re: Praca w TWM
markosik1 wrote:Pochwal sie jakie sprzety maja w Twojej nowej firmie i czy kierowcy tam maja wiecej na godzine, a do inspectorow to szczerze mowiac nic nie mam taka maja prace, Jest jeszcze jedna roznica wasi kierowcy walcza o klientow zeby miec zawsze pare groszy do przodu jak widze busa od Ciebie to z checia go puszczam- czyscui mi przystanki. Wtajemniczeni wiedza o co chodzi, a my sie cieszymy bo mamy mniej ludzi.
Powodzenia i zycze szybkiego i dalszego awansu.
Z czystej ciekawości, z jakiego jesteś garażu?
-
- Przemek
- Raczkujący
Napisane by Krzysiek » 24 Feb 2007, 14:10 Pracuje w TWM........
Ci co przywiezli je razem ze soba tu na Wyspe wiedza o co chodzi.
Dlatego zwracam sie do wszystkich uzytkownikow drog.Badzmy dla siebie mili i uprzejmi,a wszystkim Nam bedzie zylo sie lepiej.
Pozdrowienia dla wszystkich kierowcow z TWM i nie tylko.
-
- Krzysiek
- Rozeznany
Napisane by mini » 1 Mar 2007, 12:09 Re: Praca w TWM
-
- mini
- Początkujący
Napisane by Polak_22 » 6 Apr 2007, 10:48 Re: Praca w TWM
To ja moze z innej beczki.
Oplaca sie robic tutaj papiery na kierowce autobusu w TWM? Slyszalem, ze to PCV sie nazywa czy jakos tak.
Mam 22 lata i prawo jazdy kat. B od 2004 roku bez kolizji i bez punktow. Po Anglii jezdze ponad rok rowniez bezwypadkowo i bezpunktowo.
Jakie mniej wiecej koszta takiej imprezy?
Dziekuje i pozdrawiam.
-
- Polak_22
- Przyczajony
Napisane by Przemek » 6 Apr 2007, 12:07 Re: Praca w TWM
Polak_22 wrote:Witam.
To ja moze z innej beczki.
Oplaca sie robic tutaj papiery na kierowce autobusu w TWM? Slyszalem, ze to PCV sie nazywa czy jakos tak.
Mam 22 lata i prawo jazdy kat. B od 2004 roku bez kolizji i bez punktow. Po Anglii jezdze ponad rok rowniez bezwypadkowo i bezpunktowo.
Jakie mniej wiecej koszta takiej imprezy?
Dziekuje i pozdrawiam.
TWM wytrenuje cie za darmo pod warunkiem, ze bedziesz im potrzebny. Jesli zostaniesz wytrenowany przez nich podpisujesz kontrakt na 2 lata. Jesli zerwiesz go po roku to musisz zaplacic 1000 funtow.
PCV = Passenger Carrying Vehicle = kat. D
-
- Przemek
- Raczkujący
Napisane by klocek » 6 Apr 2007, 16:20 Re: Praca w TWM
bo ja np wiem,ze kontrakt podpisuje sie na rok czasu a jezeli zerwiesz go wczesniej to placisz 250f czyli koszt dwu tygodniowego treningu jaki masz na samym poczatku gratis
1000f,hehehe,niezle
-
- klocek
- Rozeznany
- Reputation point: -3
Napisane by Przemek » 6 Apr 2007, 16:53 Re: Praca w TWM
klocek wrote:drogi przemku skad masz takie ciekawe informacje?? :mrgreen:
bo ja np wiem,ze kontrakt podpisuje sie na rok czasu a jezeli zerwiesz go wczesniej to placisz 250f czyli koszt dwu tygodniowego treningu jaki masz na samym poczatku gratis
1000f,hehehe,niezle
"HEHEHEHE" najpierw się dowiedz później gadaj. Zerwiesz się w ciągu roku, płacisz 1000 funtów. Zerwiesz po roku płacisz 500 funtów. Zerwiesz po 2 latach nie płacisz nic. Za 250 funtów to może trenują do przekładania jabłek w supermarkecie.
Poza tym, kontrakt podpisuje się na 2 lata.
Jak nie wiesz to proponuje po mnie nie jeździć. A jak już zamierzasz się przemądrzać to najpierw się dowiedz.
-
- Przemek
- Raczkujący
do przemka: ja kontrakt podpisalem na rok i zabrali mi tylko ostatnia tygodniowke.
-
- kamil_ek
- Początkujący
Napisane by wsiaz » 6 Apr 2007, 21:52 Re: Praca w TWM
Kamilek, swoja droga mozesz podac dane odnosnie stawek w Metro Line troche sie roznia wiec uswiadom nas . Na stronie ich nic nie ma odnosnie stawek. Napisz tez gdzie mieszkasz i ile placisz za mieszkanie , bo to tez istatna sprawa co do tego porownania.
Dodam tylko, ze w TWM nie podpisuje sie "czasowych kontraktow"
-
- wsiaz
- Zadomowiony
- Reputation point: -1
Napisane by Przemek » 6 Apr 2007, 22:37 Re: Praca w TWM
Więc:
-robią ci prawko za darmo
-podpisujesz konktrakt na 2 lata
-zrywasz w ciągu roku Ł1000
-zrywasz po roku Ł500
-zrywasz po 2 latach - nic
Nie widze punktu, w którym mógbłbym się chociaż troche mylić...
-
- Przemek
- Raczkujący
Napisane by 19831114 » 7 Apr 2007, 05:29 Re: Praca w TWM
Uwazam, ze Londyn jest duzo lepiej rozwiniety pod wzgledem transportu.. z tym ze obawialbym sie tylko troszk zamachow terorystycznych..a w Bham kto by tam chciał Pakistanczykow wysadzac :) ??
-
- 19831114
- Stały Bywalec
Napisane by klocek » 7 Apr 2007, 09:24 Re: Praca w TWM
Przemek wrote:klocek wrote:drogi przemku skad masz takie ciekawe informacje?? :mrgreen:
1000f,hehehe,niezle
"HEHEHEHE" najpierw się dowiedz później gadaj. Zerwiesz się w ciągu roku, płacisz 1000 funtów. Zerwiesz po roku płacisz 500 funtów. Zerwiesz po 2 latach nie płacisz nic. Za 250 funtów to może trenują do przekładania jabłek w supermarkecie.
Poza tym, kontrakt podpisuje się na 2 lata.
Jak nie wiesz to proponuje po mnie nie jeździć. A jak już zamierzasz się przemądrzać to najpierw się dowiedz.
primo = nie jezdze po tobie :razz:
jezeli zaczynasz z rekrutacji w polsce kontrakt sie podpisuje na ROK czasu
i za wczesniejsze zerwanie kontraktu placisz 250f za trening ktory masz za darmo i placony normalnie od pierwszego dnia
po roku pracy podpisujesz umowe na czas nieokreslony
i tak jest w twm a nie w super markecie a wiem bo wlasnie zaczynam tam prace :mrgreen:
wiec sam sie dowiedz dokladnie zanim napiszesz jakies brednie
nie wiem,jak jest w przypadku kiedy robisz prawko u nich ale prawdopodobnie przy wczesniejszym zerwaniu umowy wraca sie za koszty prawka i treningu
i to jest chyba normalne bo nikt ci prawka nie zrobi za darmo :mrgreen:
-
- klocek
- Rozeznany
- Reputation point: -3