Imigracja

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by Ivoneczka23 » 12 Apr 2013, 17:30 Re: Imigracja

stillinback, dlatego ze widzialam ich cale hordy w polsce...zaden z nich nie pracowal wszyscy chcieli pieniedzy ....myslisz ze tu beda lepiej sie zachowywac?

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputation point: 40
Pokojowy
0

MalePostNapisane by robinson33331 » 12 Apr 2013, 19:36 Re: Imigracja

1. Rumunow nie znosze i tez jestem przeciwny otwarciu granic. Ale pamietac nalezy ze nam kiedys tez otwarto. Swoja droga nie mamy na to zadnego wplywu wiec nalezy miec wyj...e.
2. Anirad ma prawo miec swoje zdanie i ma prawo miec do dzieci stosunek taki a nie inny.
3. Anirad - tak dla przypomnienia to pamietaj ze ze swoich podatkow utrzymujesz cala bande pakistanskich, afganskich, angielskich bachorkow a i czesc tych pieniedzy idzie na polskie...
Last edited by robinson33331 on 12 Apr 2013, 19:53, edited 1 time in total.

robinson33331
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by agg » 12 Apr 2013, 19:39 Re: Imigracja

...chyba trzeba bedzie zbierac manatki I dalej na zachod... :D
ja troche wspolczuje tym "normalnym" anglikom, no bo kurcze wiecej bedzie imigrantow niz brytyjczykow. zapewne wiele z nich czuje sie obco we wlasnym kraju.

uwazam, ze jakies ograniczenia powinni wprowadzic, ale nie znam sie ani na polityce ani na ekonomii wiec temt mi obcy.
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by robinson33331 » 12 Apr 2013, 20:11 Re: Imigracja

A tak swoja droge to temat chyba bardziej pasuje do "Hyde Park" ...

Dodano: -- 12 kwi 2013, 21:21 --

agg wrote:...chyba trzeba bedzie zbierac manatki I dalej na zachod... :D
ja troche wspolczuje tym "normalnym" anglikom, no bo kurcze wiecej bedzie imigrantow niz brytyjczykow. zapewne wiele z nich czuje sie obco we wlasnym kraju.

uwazam, ze jakies ograniczenia powinni wprowadzic, ale nie znam sie ani na polityce ani na ekonomii wiec temt mi obcy.

agg...zabierz mnie ze soba...
Jak interesuja ci liczby dot emigracji to polecam:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... gures.html
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/ ... in-UK.html
albo http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/

Swoja droga przedstawiciele tych "normalnych" anglikow pozwolili na to wiec jest jak jest i my tez jestesmy wiec albo akceptujemy, zyjemy i trwamy albo szukamy innych rozwiacan

robinson33331
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 13 Apr 2013, 08:21 Re: Imigracja

robinson33331 wrote:(...)

Swoja droga przedstawiciele tych "normalnych" anglikow pozwolili na to (...)

A tak swoja szosą, to chyba mieli/mają jakis powód, że robią jak robią.
Myślicie, że swój rynek pracy dla nas (i wcześniej dla innych nacji) otworzyli z miłości i dobrego serca?
Bez przesady.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by stillinback » 13 Apr 2013, 09:42 Re: Imigracja

Ivoneczka23 dobrze, ja tez widzialam w PL co sie dzieje.
Jednakze nie rozumiem stanowiska Anglii w tej sprawie.
Dlaczego chca sie zamknac akurat na Rumunow? Byli, widzieli?
Przeciez hindusi, pakistancy i inni tej nacji, tez tu sa dla wyciagniecia kasy.
Wynajmuja chaty, czesto nielegalnie, zeby zarobic.
Plodza dzieci, zeby dostac benefity. Biora wszystkie mozliwe profity pewnie,
jakie oferuje panstwo.
Oni sa troche jak cygani... jezdza samochodami, o ktorych niejeden moze pomarzyc,
przy czym nie pracuja.

tego nie ogarniam
stillinback
Rozeznany

Reputation point: 13
Neutralny
0

MalePostNapisane by Hunteros30 » 13 Apr 2013, 17:06 Re: Imigracja

Po pierwsze. Rumuni tutaj stanowią zamknięte "rodziny" nawet Policja się ich boi gdyż są poza prawem (np jeżdżenie autami bez tax i mot ,kradzieże) Pewne jest że napłynie tego więcej i UK na tym straci. Do Polaków Anglicy nic nie mają , dopóty dopóki pracują i płacą podatki a jak sami wiemy większa część z nas to robi. Co do obywateli dalekiego wschodu wystarczy przypomnieć sobie czasy kolonialne i z tą wiedzą uświadamiamy sobie że tych imigrantów Anglia jakże miłościwie panująca na wodach i oceanach zaszczepiła sobie na grunt sama, szukając w okresie rozkwitu industialnego taniej siły roboczej. heh....
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputation point: 42
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by WEST BROMWICH » 13 Apr 2013, 18:11 Re: Imigracja

::stop:: gipsy :zakaz:
WEST BROMWICH
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Betty » 13 Apr 2013, 20:17 Re: Imigracja

Sadze ze to taka angielska propaganda i tyle...podobno wcale wielu emigrantow z Bulgarii i Rumunii sie tutaj nie wybiera (raczej preferuja Niemcy)tak twierdzi rzad Bulgarii,ja bym sie nie obawiala Anglicy jak zwykle wyolbrzymiaja problem tu gdzie go nie bedzie. Pozatym nie wszyscy Ruminii to brudasy i cyganie, please.
Bilboard mily nie jest, tez by mi sie nie spodobal w koncu jestem z Europy, gdyby podobny byl z napisem: Zakaz wstepu Azjatom czy Afrykanczykom to zaraz bylaby sprawa o dsykryminacje itd.

Jeden facet Brytyjczyk ustawil przy swoim stawie tablice: Zakaz polowu ryb dla Europejczykow, jakoby ci wylawiali jego rybki i zamiast je wpuszczac do jeziorka smazyli sobie na kolacje:):):)
takze propaganda dziala (a pamietacie karpie i labedzie?).

Betty
Rozeznany

Reputation point: 8
Neutralny
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 14 Apr 2013, 01:35 Re: Imigracja

Betty wrote:(...)
Jeden facet Brytyjczyk ustawil przy swoim stawie tablice: Zakaz polowu ryb dla Europejczykow, jakoby ci wylawiali jego rybki i zamiast je wpuszczac do jeziorka smazyli sobie na kolacje:):):)
(...).

Zastanów się najpierw nad powodem takiego postępowania.
I to nie "jakoby" nasi tak robili, a tak robią.
Nie wszyscy oczywiście.
Ale takie mają nawyki z polski - złowić - zabrać - zjeść.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by MadRide » 14 Apr 2013, 09:32 Re: Imigracja

a w Polsce Polacy Polaków nie lubią i dyskryminują za wszelkie różnice w wyglądzie, ubiorze czy zasobności portfela. Z innej miejscowości - zły, Nie to osiedle - zły...
MadRide
Początkujący

Reputation point: 1
Neutralny
0

MalePostNapisane by krisbrumm » 15 Apr 2013, 23:19 Re: Imigracja

Panowie i Panie
problem już dawno moim zdaniem istnieje.
Dopiero teraz jest on nagłośniony.
Mam sąsiada parę domów obok, który pracuje w West Midlands Police, a dokładnie w crime investigation unit.Jako że ten zawód nie jest mi obcy z gruntu polskiego, parokrotnie wymienialiśmy uwagi, obserwacje i poglądy w trakcie sobotnich spacerów z własnymi czworonogami czy mycia samochodu.
Według tego co mi mówił, to przestępcze podziemie już od pewnego czasu jest ewidentnie nasycone Rumuńską kulturą.Mówi, że do jakiegokolwiek przybytku uciech nie wpadną ( z podejrzeniem o broń, dragi, nielegalnych imigrantów itd), to zawsze roi się od rumuńskich (ale nie cygańskich!) obywateli (nie tylko kobiet). Coraz więcej obywateli Rumunii zamieszanych jest w każde dochodzenie czy choćby po prostu przewija się w pracy.
Tacy jak on i on sam mają powody do bycia wściekłym na government, bo jak twierdzi- nie zdaje on sobie sprawy z wpływu emigracji z krajów typu Bułgaria czy Rumunia na przestępczość.Wszyscy postrzegają ich w kontekście konkurencji na rynku pracy, ale mało kto- jak twierdzi- widzi naocznie wpływ na przestępczość.
Według jego prognoz i obaw, będzie tylko gorzej, gdyż Struktury przestępcze ze wspomnianych krajów szybko urosną w siłę na tyle, że będą znaczącą częścią przestępczości w UK i może dojść do wojny grup przestępczych.A wówczas oni będą już tylko jeździć na strzelaniny, na trupa albo uliczne bijatyki.
krisbrumm
Stały Bywalec

Reputation point: 75
Poczciwy
3

FemalePostNapisane by WEST BROMWICH » 16 Apr 2013, 22:50 Re: Imigracja

Wszyscy jesteście głupi i ślepi ! Chyba,że nie widzicie co się kręci. Polak polakowi wilkiem która z nacji traktuje swojego jak my! Żadna!!!!!!! Jestem polkom ucze się angielskiego i nigdy nie zamierzam się przyznać z jakiego kraju pochodze! Wstyd mi !!!!
Za kogo cyganeria się podaje - za polaków ! k.......a obudzcie się !!!!!!
:zakaz: :waga:
WEST BROMWICH
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by malenkagdz » 16 Apr 2013, 23:13 Re: Imigracja

widac ze z jezykiem polskim to nie za bardzo bo jak juz to jestes Polka a nie polkom :roll:

i tak zawsze beda wiedzieli skad jestes nie musisz sie wcale do tego przyznawac :roll:

malenkagdz
Zaangażowany

Reputation point: 47
Pokojowy
0

MalePostNapisane by plazermen » 17 Apr 2013, 06:41 Re: Imigracja

U mnie w pracy taki stary dziadku Anglik tuz przed emeryturą podszedł do mnie na wieść że zwijam manaty i jadę w Polszu i powiedział że mi zazdrości że mam dokąd wracać, bo on takiego luksusu niema :/
plazermen
Wtajemniczony

Reputation point: 92
Poczciwy
0

PreviousNext

Return to SZUKAM INFORMACJI