Pytanie odnośnie benefitów

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 28 Sep 2012, 18:10 Re: Pytanie odnośnie benefitów

Aleksandra06 wrote:Ale w wnioskach nie podaje się że "ma się dziewczynę".
Jeżeli w wniosku jest pytanie o partnera,to niestety ale chodzi to o życiowego partnera z którym jest się w stałym zwiąsku, czyli małżeńskim.A ty nie jesteś z nią w takim związku więc też nie masz obowiązku jej podawać.

Nie masz racji.
Z kumpla zrobili homoseksualistę, bo mieszka razem z kolegą od ponad roku :) A skoro facet mieszka z facetem, to muszą być parą :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

PostNapisane by Guest » 28 Sep 2012, 18:57 Re: Pytanie odnośnie benefitów

W zyciu bywa roznie ale lepiej starac sie zyc uczciwie bo takie cwaniactwo (o ktorym pisza pewne osoby w tym temacie) zazwyczaj do nas wraca i kopie w tylek dwa razy mocniej.
Nie brzydzicie sie popatrzec w lustro bo moze przez takich jak wy nie dostanie pieniedzy ktos kto ich potrzebuje naprawde. Przepraszam autora tematu za bajzel jaki robie w temacie ale poprostu musialem.

Guest

1

FemalePostNapisane by ewela119 » 28 Sep 2012, 18:59 Re: Pytanie odnośnie benefitów

Mean Girl wrote:,wszyscy tacy uczciwi...az trudno w to uwierzyc :D

Takie to dla Ciebie dziwne ze wiekszosc ludzi nie jest kretaczami i zlodziejami? :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by agg » 28 Sep 2012, 21:20 Re: Pytanie odnośnie benefitów

Mean Girl wrote:do agg

licz sie ze slowami dziewcze, post nie do ciebie wiec sie przycisz

:rozwalkompa:
a co moze do ciebie? :D
to jest forum publiczne, gdybys jeszcze nie zauwazyla :roll:
a to, ze nie spodobala ci sie moja wypowiedz... no coz jakos musze to przelknac :lol:

...juz wiem skad twoj nick Mean Girl :lol:
agg
Wtajemniczony

Reputation point: 146
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by Smiter » 29 Sep 2012, 14:41 Re: Pytanie odnośnie benefitów

Dziękuje wszystkim za liczne odpowiedzi,teraz mam jakiś kierunek działania. Dziękuje również za wszystkie linki. A do wszystkich co myślą ze każdy polak myśli tylko jak oszukać państwo to uwierzcie znam wiele ludzi co są uczciwi ja również do nich należę

Smiter
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by dorciadarek » 30 Sep 2012, 18:12 Re: Pytanie odnośnie benefitów

A czy do warking tax - u nie trzeba miec ukonczone 25 lat?? Moze sie zmieneilo nie wiem, za moich czasow tak bylo :)
Jak niektorzy radzili - najlepiej zadzwon i sam spytaj :)
A jesli chodzi o orzeczenie niepelnosprawnosci - tutaj naszego polskiego nie uznawaja, poza tym tutaj sa inne kryteria orzekania :) Zalezy tez oczywiscie "na co" masz ten stopien, ja w Polsce mam na oczy - tutaj zeby dostac to samo musialabym byc prawie (przepraszam za okreslenie) slepa ;)

dorciadarek
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by malaroksi » 2 Oct 2012, 09:34 Re: Pytanie odnośnie benefitów

Mean Girl, Świetna odpowiedź , chyba się muszę zgłosić do HMR i pominąc fakt że mieszkam z mężczyzną w domu, jak dostanę co tydzień przelew na konto, stanę w kolejce z resztą pseudo samotnych mam w solarium i pogadamy o tipsach
Aleksandra06 wrote:Ale w wnioskach nie podaje się że "ma się dziewczynę".
Jeżeli w wniosku jest pytanie o partnera,to niestety ale chodzi to o życiowego partnera z którym jest się w stałym zwiąsku, czyli małżeńskim.A ty nie jesteś z nią w takim związku więc też nie masz obowiązku jej podawać.
Źle rozumiesz pytanie, na wniosku jest pytanie o partnera , a związek partnerski to taki w którym 2 osoby prowadzą wspólne gospdarstwo domowe,stąd też spokojnie łączą w pary nawet 2 kumpli czy kumpele ,traktują to tak ,że oni dzielą się wydatkami związanymi na utrzymanie życia a ich dochody się sumują . Ja też nie jestem mężatką, ale jestem w związku partnerskim, i nie mam z tego powodu żadnych przywilejów, obrączka na palcu tutaj nic nie znaczy...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputation point: 170
SzanowanySzanowany
5

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI