Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
Napisane by AdamBoltryk » 7 Apr 2012, 14:39 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
pc-part wrote:(...) posiadam pistolet hukowy (...)
A z innej beczki - czy nie trzeba być zapisanym do jakiegoś klubu strzeleckiego? Tak jak w przypadku broni białej?
No i zawsze mi się wydawało, ze jak się kupuje takie zabawki to po to by je używać = konieczność transportu na strzelnicę czyli wyjście na ulicę.
Bo kupić, żeby mieć i trzymać w zamkniętej szafie pancernej? No, chyba, że ktoś kolekcjonuje.
Pozdrawiam
PS. Poproszę następnym razem o znaki przestankowe, bo trudno jest załapać sens Twojej wypowiedzi.
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
- Reputation point: 183
Napisane by bogini8 » 7 Apr 2012, 15:37 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
a może z klamka pod pacha? przestepca itd... :D zanim się wyzwie kogoś od buraków warto sie nad sobą zastanowić...;)pc-part wrote:ehhh typowe buractwo, zastanów sięco piszesz. widząc wysportowanego łysego gościa z klamkom pod pachom
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputation point: 100
Napisane by qwertyuiop » 7 Apr 2012, 16:47 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
AdamBoltryk wrote:
A z innej beczki - czy nie trzeba być zapisanym do jakiegoś klubu strzeleckiego?
Nie.
A szafa pancerna nie sluzy tylko do kolekcjonowania.
https://www.askthe.police.uk/content/Q233.htm
http://rzutek.phpzilla.net/Chce_strzela ... utkow.html
-
- qwertyuiop
- Początkujący
- Reputation point: 2
Napisane by rad » 7 Apr 2012, 19:13 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
-
- rad
- Stały Bywalec
- Reputation point: 25
Napisane by AdamBoltryk » 8 Apr 2012, 03:44 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
Jeśli nie będziesz w żadnym klubie, to co podasz jako:
The applicant has a good reason for having in his possession, or for purchasing or acquiring the firearm and ammunition in respect of which the application is made.
Bo wątpię, żeby jako stwierdzenia np. "bo chcę sobie postrzelać", "bo mam taki kaprys", "bo lubię" zakwalifikowali jako dobry powód.
Ja do dobrego powodu zaliczyłbym właśnie przynależność do jakiegoś stowarzyszenia strzeleckiego i konieczność w miarę regularnych treningów.
Poza tym dajesz link do POLSKIEJ strony. Podaj coś tutaj.
A szafa pancerna służy do zabezpieczenia broni przed dostępem osób trzecich - dzieci, złodziei i wkurzonej żony...
Ja znam ten sport. I znam broń. Należałem do sekcji strzeleckiej.
I tak zapytam z czystej ciekawości - masz tutaj legalnie broń?
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
Napisane by anirad » 8 Apr 2012, 07:44 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
http://www.met.police.uk/firearms_licensing/faqs.html
-
- anirad
- Stały Bywalec
- Reputation point: 76
Napisane by AdamBoltryk » 8 Apr 2012, 10:51 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
- krótka - totalny zakaz
- długa ostra - klub/referencje
- zabawki (śrut) - spokojnie
A Birmingham raczej do wsi trudno zaliczyć, żeby pozwolili chociaż na shotguna :)
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
Napisane by rad » 8 Apr 2012, 11:03 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
AdamBoltryk wrote:No ja cały czas mam właśnie dokładnie takie wyobrażenie o tym jak to tutaj wygląda z bronią.
- krótka - totalny zakaz
- długa ostra - klub/referencje
- zabawki (śrut) - spokojnie
A Birmingham raczej do wsi trudno zaliczyć, żeby pozwolili chociaż na shotguna :)
Pozdrawiam
Shotguna, akurat do "zabawek" bym nie zaliczył. Jak to ładnie napisałaś. Można zrobić spore "kuku".
-
- rad
- Stały Bywalec
- Reputation point: 25
Napisane by AdamBoltryk » 8 Apr 2012, 14:50 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
Pozdrawiam
-
- AdamBoltryk
- Wtajemniczony
Napisane by malaroksi » 8 Apr 2012, 19:27 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
pc-part wrote:jak sprawa wygląda z przelotem samolotem, muszę mieć jakieś papiery na pistolet startowy?
Moja koleżanka dotarła na lotnisko , doszła do odprawy i musiała ściągać wszystkie ozdoby metalowe z siebie i buty. Kiedy tak uczyniła podeszło 2ch policjantów i założyli jej kajdanki :) Okazało się, że miała wisiorek ze starego naboju do pistoletu zrobiony, i tu proszę nie poleciała... Tym bardziej z czymkolwiek przypominającym broń , nawet zapalniczka w kształcie broni by nie przeszła , szło by tym sterroryzować ludzi czy załogę na pokładzie samolotu.
A teraz tak sobie myślę, że skoro jesteś łysym dobrze zbudowanym ochroniarzem to samym swoim wyglądem straszysz , po co jeszcze prowokować bronią ? Zapewne znasz Angielski skoro chcesz przyjechać w tych ciężkich czasach, to dogadasz się z podpitą grupką szukającą ognia, nie musisz świecić kaburą ...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputation point: 170
Napisane by pc-part » 8 Apr 2012, 22:58 Re: Posiadanie broni w UK, jest ktoś w temacie?
-
- pc-part
- Początkujący
- Reputation point: -1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
"Worcester" czy jest ktos z tego miasta?
by lomax20 in TOWARZYSKIE - 14 Replies
43819 Views -
by buua
on 20 Nov 2011, 23:36
-
"Worcester" czy jest ktos z tego miasta?
-
-
Jest ktos z psiakiem z Yardley,Small heath,Ackocs Green
by Tjjall in TOWARZYSKIE - 2 Replies
9586 Views -
by Tjjall
on 18 Feb 2015, 16:02
-
Jest ktos z psiakiem z Yardley,Small heath,Ackocs Green
-
-
Jest moze ktos kto chodzi do ANGIELSKIEJ SZKOLY W SOLIHULL ?
by fascinati0n in SZKOŁY - 7 Replies
21936 Views -
by fascinati0n
on 2 Sep 2008, 21:23
-
Jest moze ktos kto chodzi do ANGIELSKIEJ SZKOLY W SOLIHULL ?
-
-
Llewellyn Ryland Ltd. - ktos wie jaka stacja kolejowa jest
by fenek in SZUKAM INFORMACJI - 6 Replies
11913 Views -
by mio
on 7 Jan 2007, 12:35
-
Llewellyn Ryland Ltd. - ktos wie jaka stacja kolejowa jest