Praca dla kilku agencji...

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by falthorn » 5 Dec 2010, 17:38 Praca dla kilku agencji...

Witam.

mam pytanie, moze ktos bedzie w stanie dokladnie wyjasnic mi pewne zaleznosci.
Mianowicie, w chwili obecnej pracujemy z zona dla jednaj agencji od momentu przyjazdu do UK, jednak pare dni temu dostalismy oferte pracy z innej agencji, ktora bardziej nam odpowiada, wiec przyjelismy oferte z wiadomych powodow ;)
W obecnej agencji mamy zlozone dokumenty o wykorzystanie zaleglego urlopu, ale teraz w momencie zmiany pracy i agencji, dla ktorej bedziemy pracowali, sprawa wykorzystania tego urlopu sie komplikuje.

Pytanie brzmi nastepujaco:

Jaka jest procedura wyegzekwowania od poprzedniej agencji platnosci za urlop, aby jednoczesnie szybko zakonczyc z nimi wspolprace. Dodam, ze na chwile obecna agencja postawila warunek przedstawienia im tygodniowego wypowiedzenia wraz z koniecznoscia bycia przez ten tydzien w pelni dyspozycyjnym do pracy dla nich.
Problem w tym, ze juz od przyszlego tygodnia (poniedzialku) zaczynamy prace na nowym stanowisku w nowej agencji, wiec nie ma mowy o tym, zeby moc pracowac dla obu jednoczesnie...
Co w tym przypadku zrobic, zeby to bylo zgodnie z prawem i aby nie dostac dyscyplinarki badz nie miec innych nieprzyjemnosci z tego tytulu.

Pozdrawiam wszystkich

PS Chodzi o agencje spoza Bham.

falthorn
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by eric27 » 5 Dec 2010, 17:58 Re: Praca dla kilku agencji...

www.acas.org.uk
08457474747 najlepiej zadzwońcie i wszystkiego się dowiecie.
Nie jestem pewny ale wydaje mnie się,że w ramach wypowiedzenia możecie wykorzystać urlop.
Pozdrowionka i powodzonka :mrgreen:

eric27
Stały Bywalec

Reputation point: 18
Neutralny
0

MalePostNapisane by VA » 5 Dec 2010, 18:46 Re: Praca dla kilku agencji...

Zawsze możecie zadzwonić do byłej agencji i powiedzieć że jesteście chorzy :grin:
Tutaj nie ma czegoś takiego jak dyscyplinarka, tzn. nie ma ciągnącej się za tym poważniejszej niekorzyści.
A o szczegółach możesz poczytać w kontrakcie który powinieneś był otrzymać z agencji.
VA
Zaangażowany

Reputation point: 112
SzanowanySzanowany
0

MalePostNapisane by xerdox » 5 Dec 2010, 21:37 Re: Praca dla kilku agencji...

Sprawa jest prosta dzwonisz do tej pierwszej agencjii pracy i mówisz ze jesteś chory. Zarazem skladasz wymówienie zarazem prosisz o dokument podatkowy p45. Na nim jest umieszczone wszystko urlop itd czyli będziesz miał za zaległy urlop normalnie zapłacone a p45 normalnie ci się należy.

xerdox
Rozeznany

Reputation point: 5
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI