Polskie Tiry

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

PostNapisane by KA i PE » 22 Oct 2010, 18:16 Re: Polskie Tiry

ewela119 wrote: Razi mnie jak ktos zakupy w tych tanszych sklepach traktuje jako jakas hanbe

swiadczy przede wszystkim o braku rozeznania. mozesz to samo kupic sporo taniej w tk max'ie, outlet village albo po prostu w uzywancach. kupowanie marnej jakosci rzexczy w tanich sklepach to po prostu droga po najmniejszej linii oporu. jesli chodzi jednak o dresik umbro to nie jest szyderstwo z taniosci tylko ze sposobu na zycie.

pozdr

pe

KA i PE

0

FemalePostNapisane by ewela119 » 22 Oct 2010, 18:41 Re: Polskie Tiry

Nie zawsze jak cos jest tansze musi byc gorsze. Przekonalam sie o tym gdy moja corka dostala ubranka od mojej siostry z H&M i okazalo sie ze zniszczyly sie szybciej niz te ktore kupilam jej w Primarku za ponad polowe mniej. A co do sposobu na zycie to kazdy uwaza swoj za najlepszy, jeden bedzie szczesliwy w garniturze od Armaniego a drugi w dresiku z Umbro i co z tego? Ten w garniaku moze byc skonczonym baranem a ten w dresie bardzo wartosciowym czlowiekiem
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by monique » 22 Oct 2010, 19:52 re

Aleś ty się uczepiła tego Primarku i metek. Ja kupuję m.in. w GAP. Czy ta firma ma loga na zewnątrz? Nie. Każdy wybiera to co lubi. Jeden kupuje w Primarku potykając się o rozwalone na podłodze łachy i bywa szturchany przez innych klientów. Drugi idzie choćby do wymienionego Gapa i spokojnie chodzi między regałami.
Jeden mieszka na Handsworth i potyka się o śmieci, drugi instaluje się na czystych przedmieściach.
Dlaczego jeśli ktoś woli wyższe standarty musi od razu odpierać absurdalne zarzuty. Wynika z tego, że jesli chcesz mieć spokój chocby na forum tutaj trzeba równać w dół.

monique
Rozeznany

Reputation point: 34
Pokojowy
0

FemalePostNapisane by Kitty » 22 Oct 2010, 20:02 Re: re

monique wrote:Aleś ty się uczepiła tego Primarku i metek. Ja kupuję m.in. w GAP. Czy ta firma ma loga na zewnątrz? Nie. Każdy wybiera to co lubi. Jeden kupuje w Primarku potykając się o rozwalone na podłodze łachy i bywa szturchany przez innych klientów. Drugi idzie choćby do wymienionego Gapa i spokojnie chodzi między regałami.
Jeden mieszka na Handsworth i potyka się o śmieci, drugi instaluje się na czystych przedmieściach.
Dlaczego jeśli ktoś woli wyższe standarty musi od razu odpierać absurdalne zarzuty. Wynika z tego, że jesli chcesz mieć spokój chocby na forum tutaj trzeba równać w dół.

Zgadzam sie z Toba w 100% ;) Do tego ewela, jak narazie Ty obrazasz tych, ktorych stac na zakupy w lepszych jakosciowo a co za tym idzie drozszych sklepach :roll:
Kitty
Zadomowiony

Reputation point: 19
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 22 Oct 2010, 20:05 Re: Polskie Tiry

monique wrote:Dlaczego jeśli ktoś woli wyższe standarty musi od razu odpierać absurdalne zarzuty. Wynika z tego, że jesli chcesz mieć spokój chocby na forum tutaj trzeba równać w dół.

Z tego samego powodu dla ktorego inni musza odpierac absurdalne zarzuty tylko dlatego ze zyja w nizszych standartach. Nie status materialny swiadczy o czlowieku. O to mi caly czas chodzi ze to ze ktos ma wiecej kasy nie oznacza ze moze sie uwazac za lepszego od innych. To ze Ty masz ciuchy z Gapa i zyjesz w czysciutkich przedmiesciach nie czyni z Ciebie bardziej inteligentnej.

Nie mialam zamiaru nikogo obrazac, niech kazdy sobie zyje najlepiej jak moze, ale razi mnie drwienie z ludzi o slabszym statusie materialnym bo juz nie pierwszy raz na tym forum spotykam sie z nabijaniem sie i wytykaniem komus ze robi zakupy w najtanszych sklepach i zyje w skupisku. Kazdy zyje jak uwaza za stosowne i reszcie nic do tego
Last edited by ewela119 on 22 Oct 2010, 20:17, edited 1 time in total.
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

PostNapisane by KA i PE » 22 Oct 2010, 20:13 Re: Polskie Tiry

i tutaj nalezy jedynie parsknac smiechem.......... mieszkanie w fajnym miejscu nie jest wcale drozsze niz w gettcie. markowe, dobre jakosciowo rzeczy sa czesto tansze niz chlam z primarka i argosa. wystarczy tylko chciec :-) tak samo jak wystarczy chciec zarobic te dwie dychy ktorych moze brakowac do tankowania na BP, albo chciec zachwywac sie jak cywilizowany czlowiek... nawet w sports direct. jesli ktos mieszka w gownianym miejscu, nosi gowniane ciuchy i jezdzi gownianym autem to zazwyczaj jest na wlasna prosbe. ale recepta na odwrocenie takiego stanu rzeczy jet pewna zmiana mentalnosci, poczawszy wlasnie od zrozumienia ze zachowania takie jak kupowanie kradzionej ropy sa 'be'....

pozdr

pe

KA i PE

0

FemalePostNapisane by Kitty » 22 Oct 2010, 20:14 Re: Polskie Tiry

ewela119 wrote:
monique wrote:Dlaczego jeśli ktoś woli wyższe standarty musi od razu odpierać absurdalne zarzuty. Wynika z tego, że jesli chcesz mieć spokój chocby na forum tutaj trzeba równać w dół.

Z tego samego powodu dla ktorego inni musza odpierac absurdalne zarzuty tylko dlatego ze zyja w nizszych standartach. Nie status materialny swiadczy o czlowieku. O to mi caly czas chodzi ze to ze ktos ma wiecej kasy nie oznacza ze moze sie uwazac za lepszego od innych. To ze Ty masz ciuchy z Gapa i zyjesz w czysciutkich przedmiesciach nie czyni z Ciebie bardziej inteligentnej.

ewela, az mna nerwy szarpnely!! Jak od "lewego" paliwa ubzduralas sobie,ze ktos ma wobec Ciebie jakies absurdalne zarzuty?? Nikt nie powiedzial, ze Ci sie nie powodzi, ze jestes dziad i do tego brak Ci inteligencji??!!Tak jak powiedzialas nie status materialny swiadczy o czlowieku, takze daj ludziom, ktorym powodzi sie nieco lepiej swiety spokuj :roll: Jakby nie bylo zapracowali sobie na swoj maly majatek i maja prawo wydawac ile chca i na co chca :roll: Naprawde odnosze coraz wieksze wrazenie,ze straszna zazdrosc i zal Toba targaja i niestety nie umiesz sobie z tym poradzic tylko walodowujesz to na forum.

[ Dodano: Pią Paź 22, 2010 21:16 ]
KA i PE, w madhousie mozna koszule pierre cardin za 10f kupic, lol ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputation point: 19
Neutralny
0

FemalePostNapisane by monique » 22 Oct 2010, 20:25 Re: Polskie Tiry

Kitty wrote:
ewela119 wrote:

ewela, az mna nerwy szarpnely!! Jak od "lewego" paliwa ubzduralas sobie,ze ktos ma wobec Ciebie jakies absurdalne zarzuty?? Nikt nie powiedzial, ze Ci sie nie powodzi, ze jestes dziad i do tego brak Ci inteligencji??!!Tak jak powiedzialas nie status materialny swiadczy o czlowieku, takze daj ludziom, ktorym powodzi sie nieco lepiej swiety spokuj :roll: Jakby nie bylo zapracowali sobie na swoj maly majatek i maja prawo wydawac ile chca i na co chca :roll: Naprawde odnosze coraz wieksze wrazenie,ze straszna zazdrosc i zal Toba targaja i niestety nie umiesz sobie z tym poradzic tylko walodowujesz to na forum.

[ Dodano: Pią Paź 22, 2010 21:16 ]
KA i PE, w madhousie mozna koszule pierre cardin za 10f kupic, lol ;)

Czy ja cię Ewela obraziłam w jakimś momencie tej dyskusji. Napisałam gdzies, że grzeszysz inteligencją? Nie. A ty mnie w ostatnim poście podsumowałaś. Tonący brzydko się chwyta. Masz dziewczyno straszne kompleksy i właśnie mi przyznałaś rację. Tutaj trzeba równać w dół. Jakbym napisała, że kupuje w H&M pewnie by mi się nie oberwało. A tutaj GAP, średniej marki firma tak ci "przygrała na gulu". Zrozum dziewczyno, że tutaj dyskusja dotyczyła kupowania lewego paliwa i gościa, który został zjechany bo to potępił.

monique
Rozeznany

Reputation point: 34
Pokojowy
0

PostNapisane by KA i PE » 22 Oct 2010, 20:44 Re: Polskie Tiry

polecam

http://www.cheshireoaksdesigneroutlet.com/

co prawda to godzina jazdy, ale na wieksze zakupy warto sie wybrac.

pozdr
pe

KA i PE

0

FemalePostNapisane by ewela119 » 22 Oct 2010, 21:27 Re: Polskie Tiry

Nie mam zadnych kompleksow. Mi nie przeszkadza ze ktos kupuje cos drozszego, ale to nie ja wspomnialam o ludziach robiacych zakupy w najtanszych sklepach, zyjacych na pokojach itd to nie ja okreslilam ich wszystkich jako cholote ktora nie wyobraza sobie ze mozna zyc inaczej. Bo skoro im tak dobrze to co w tym zlego? Ja nie krytykuje tych ktorych stac na lepsze rzeczy tylko zastanawiam sie dlaczego coniektorzy wytykaja to jak zyja innym? Czemu to ma sluzyc?
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany
0

PostNapisane by wili » 22 Oct 2010, 23:51 Re: re

monique wrote:Może źle to wyraziłam. Nie chodzi o łachy. Chodzi o zachowanie rodaków i nie tylko. Rzucanie kur.ami to standart. I te dwa sklepy w tym celują. Ręce opadają. Nie jest to wstyd? Nie jest wstyd gdy pod sklepami rodacy łoją piwo i rzucają mięchem na prawo i lewo? Tak samo ktoś może mieć opinie na temat lewego paliwa i tyle.
Powiem jeszcze jedno. Mówiło się o różnicy pomiędzy emigracją powojenną, a unijną.
Dziś widzę kolosalną różnicę pomiedzy ludzmi którzy przyjechali tu w 2004-05 roku, a w ostatnich dwóch latach. Mam wrażenie, że coraz gorsze jednostki tu się zjeżdżają. Na dodatek oszczędzając chyba na bagażu zostawili w domu kulturę osobistą i szacunek do samego siebie.
Ps. W primarku nie kupuję. Po prostu nie odpowiada mi standart tych sklepów jesli chodzi warunki tam panujące. I nie tylko chodzi o ludzi ale bajzel tam panujący. Prosta kwestia tak samo jak w przypadku wyboru dzielnicy do życia.
ale z ciebie panusia :grin: jak to czytam to mnie az trzepie :-D

wili

0

MalePostNapisane by eric27 » 23 Oct 2010, 08:29 Re: Polskie Tiry

ewela119 wrote: Jak ktos jest normalny to i w ciuchach z Primarka czy Sports Direct taki zostanie a jak ktos jest burakiem to i najdrozsze ciuchy czy kosmetyki mu nie pomoga

To mi się naprawdę podobało :mrgreen:
sam kupuję w SPORTS WORLDZIE i jestem zadowolony,bo jeśli za ten sam zestaw np. bluza,spodnie,koszulka T-shirt w Sports Word zapłacę 40 czy 50 funtów a za samą bluzę tej samej firmy w JJB Sport wydam tyle samo to poprostu po co przepłacać.
Podobnie jeśli za kilka minut mogę złapać autobus to nie dzwonię po taksówkę.
Pozdrowionka :mrgreen:

eric27
Stały Bywalec

Reputation point: 18
Neutralny
0

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI