Dowód osobisty

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 12 Sep 2010, 04:25 Re: Dowód osobisty

Aż sobie zaggoglałem w isip-ie (internetowy System Informacji Prawnej - strona sejmu, a więc wydaje mi się, że źródło.)

Zgadza się - zmienili od mojego ostatniego kontaktu z tą ustawą pojęcie _posiadania dowodu_. MASZ RACJĘ co do _obowiązku_ i _prawa_ posiadania takowego.
Jednakże przypomnę, że clue wątku dotyczy utraty takowego. I w tym przypadku nie ma żadnego rozróżnienia kto gdzie mieszka. Jedyna różnica są terminy. Ważne, że był posiadaczem dowodu. Zresztą co będę pisał - poczytajcie Ustawę o ewidencji ludności i dowodach osobistych
http://isip.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0061390993
Utrata dowodu - Art. 42

Galadriela wrote:Przykro mi, że dopiero teraz odpowiadam - nie miałam ostatnio czasu na forum.

Rozumiem, ze "trochę" czasu zajęło przygotowanie odpowiedzi :D
j/k....

Reszty nie chce mi się komentować. Bo i tak Cię nie przegadam.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Galadriela » 12 Sep 2010, 11:09 Re: Dowód osobisty

AdamBoltryk wrote:Zgadza się - zmienili od mojego ostatniego kontaktu z tą ustawą pojęcie _posiadania dowodu_. MASZ RACJĘ co do _obowiązku_ i _prawa_ posiadania takowego.

O, miło widzieć.

AdamBoltryk wrote:
Galadriela wrote:Przykro mi, że dopiero teraz odpowiadam - nie miałam ostatnio czasu na forum.

Rozumiem, ze "trochę" czasu zajęło przygotowanie odpowiedzi :D

Jakieś 10 minut, nie pochlebiaj sobie...
A wcześniej przeprowadzałam się (co już samo w sobie dostarczyło mi dość zajęć) i w tym czasie przez prawie dwa tygodnie byłam bez internetu.
Godzina dziennie dostępna w bibliotece posłużyła mi do ważniejszych - wybacz szczerość - rzeczy niż dyskusje z Tobą.

AdamBoltryk wrote:Bo i tak Cię nie przegadam.

No fakt, jeszcze się taki nie znalazł...

Galadriela
Stały Bywalec

Reputation point: 9
Neutralny
0

Previous

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI