Nie wiem czy ja pisze nie wyraznie czy macie problemy ze zrozumieniem
!!!!!!!!!!!!!!!!Nigdzie nie napisałem ze anglik musi mieć wizę!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak ktoś(anglik), nie ma wizy to
potrzebuje ESTA - Electronic System for Travel Authorization , które kosztuje 20 GBP jednorazowo. i trzeba mieć do tego nowy paszport
można wyrobnic tu
https://www.esta-online.co.uk/esta-secu ... asp?AFID=4
Wszyscy pasażerowie podróżujący w ramach Programu Bezwizowego zobowiązani są uzyskać pozwolenie na wjazd do Stanów Zjednoczonych przed rozpoczęciem podróży drogą powietrzną lub morską. Wymaga się, aby nawet niemowlęta nieposiadające biletu uzyskały pozwolenie na wjazd do Stanów Zjednoczonych, jeśli nie posiadają wizy. Wniosek może być złożony przez pełnomocnika w imieniu osoby podróżującej w ramach Programu Bezwizowego. Jeśli Pana/Pani elektroniczne pozwolenie na wjazd zostało zatwierdzone oznacza to, że jest Pan/Pani uprawniony/a do wjazdu do Stanów Zjednoczonych w ramach Programu Bezwizowego,
co nie gwarantuje jednak uzyskania zezwolenia na przekroczenie granicy. Po wjeździe do Stanów Zjednoczonych, przejdzie Pan/Pani kontrolę przez urzędnika Urzędu Ceł i Ochrony Granic w punkcie przekroczenia granicy, który może odmówić Panu/Pani zezwolenia na przekroczenie granicy w ramach Programu Bezwizowego lub z dowolnej innej przyczyny zgodnej z prawem Stanów Zjednoczonych.