INSURANCE ZA AUTO

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by ilonek » 22 Jul 2009, 05:08 INSURANCE ZA AUTO

Witajcie,
Mam kłopot..zmienilam dom wlasciwie jestem w trakcie przeprowadzki,i przy zmianie adresu w insurance wyskakuja wszystkie firmy ktore chcą odemnie płatnosc w całosci a nie jak dotej pory w ratach.Dzonie pytam nikt nic nie wie;/agencja oczywiscie rowniez niema pojecia ..Czy to wina ulicy dzielnicy?czy zadluzonego adresu ale w tym wypadku agencja chyba musi mnie poinformowac?czy mam jakies prawa odwolania jesli mnie oszukano

Doradzcie kochani co robic>??
dziekuje
ilonek
Raczkujący

Reputation point: 2
Neutralny
0

PostNapisane by KA i PE » 22 Jul 2009, 08:34 Re: INSURANCE ZA AUTO

po pierwsze to czy masz juz ubezpieczenie i chcesz zmienic adres, czy nie masz i chcesz kupic? w pierwszym przypadku tylko dzwonisz i zmieniasz dane a oni podaja ci jaka bedzie roznica w skladce, w drugim zadzwon do tych ktorzy oferuja ci najtansze ubezpieczenie i sie dogadaj. ewentualnie, kiedy przejdziesz juz z wyszukiwarki do strony ubezpieczyciela tam moze byc opcja platnosci ratalnej.

pozdr

pe

KA i PE

0

FemalePostNapisane by karjo » 22 Jul 2009, 22:34 Re: INSURANCE ZA AUTO

Mieszkanie moze miec tez tzw. zly adres, czyli mieszkal ktos wczesniej, kto mial problemy z wyplacalnoscia.
Stad moze sie zdarzyc zadanie z ubezpiecznia pokrycia pelnych kosztow polisy przy jednej wplacie.

karjo
Rozeznany

Reputation point: 17
Neutralny
0

MalePostNapisane by VRS » 26 Jul 2009, 18:21 Re: INSURANCE ZA AUTO

Chodzi zapewne o złą historię kredytową na danym adresie. Sprawa jest całkiem prosta. Zakup sobie insurance na jakiś adres skąd będziesz mogła odebrac pocztę. I po 2 tygodniach bądź nawet i wcześniej zadzwoń do nich i zmień adres na właściwy. Tak samo poleciłem mojemu znajomemu i udalo się, a też chodziło o opłaty miesięczne.
VRS
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Katik » 26 Jul 2009, 19:32 Re: INSURANCE ZA AUTO

VRS wrote:Chodzi zapewne o złą historię kredytową na danym adresie. Sprawa jest całkiem prosta. Zakup sobie insurance na jakiś adres skąd będziesz mogła odebrac pocztę. I po 2 tygodniach bądź nawet i wcześniej zadzwoń do nich i zmień adres na właściwy. Tak samo poleciłem mojemu znajomemu i udalo się, a też chodziło o opłaty miesięczne.

hmmm jak dla mnie tak czy tak przy zmianie adresu mozliwa jest nowa kalkulacja ubezpieczenia, wiec dziwne ze twojemu znajomemu sie udalo to ominac.
Katik
Stały Bywalec

Reputation point: 3
Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 30 Jul 2009, 12:14 w takim razie

VRS wrote:Chodzi zapewne o złą historię kredytową na danym adresie. Sprawa jest całkiem prosta. Zakup sobie insurance na jakiś adres skąd będziesz mogła odebrac pocztę. I po 2 tygodniach bądź nawet i wcześniej zadzwoń do nich i zmień adres na właściwy. Tak samo poleciłem mojemu znajomemu i udalo się, a też chodziło o opłaty miesięczne.

w takim razie polecam wrocic do tego watku w razie klopotow z wyplata odszkodowania gdy cokolwiek (nie daj Tobie) sie wydarzy z Twoim samochodem.
a wtedy klopotow+kary zapewne nie unikniesz. Skapy dwa a czasem trzy lub wiecej razy traci.

[ Dodano: Czw Lip 30, 2009 13:18 ]

juz wiem o co Tobie chodzi, niedokonca Cie zrozumialem.
fakt to jest jakies rozwiazanie ale dlaczego nie liczyli Tobie nowej stawki.. chyba, ze adres byl blisko Twojego prawdziwego adresu wtedy pewnie pomysleli, ze ten sam obszar to nic sie nie zmieni wiec pomineli sprawdzenie. Ale np. Tesco Insurance sprawdza i liczy kazdorazowo, tyle, ze np. z nimi mozna sie targowac.

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI