TV Licence ?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by photographereq » 27 Jul 2009, 11:06 TV Licence ?

witam mam pytanko kupiłem sobie tv LCD 32'' ale używam go tylko i wyłącznie jako monitora mam podłączony pod niego komputer i XBOXA czy musze w takim wypadku oplacać TV Licence ? nie mam nawet zaprogramowanych kanałów i podłączonej żadnej anteny zewnętrznej ?

photographereq
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 27 Jul 2009, 12:31 najlepiej

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 27 Jul 2009, 13:11 Re: TV Licence ?

Zmartwie Cie, musisz placic. My mamy tak samo z tv i dzwonilismy tam wlasnie gdzie poleca zadzwonic DD, odpowiedz byla taka ze musimy placic bo mamy tv, na argument ze nie korzystamy z ich "kanalow" odpowiedzieli ze mamy taka mozliwosc i oni nie sa w stanie tego sprawdzic w zaden sposob dlatego trzeba placic, a jesli nie bedziesz placil to chyba kolo 1000f kary
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by jed » 27 Jul 2009, 13:41 Re: TV Licence ?

Sa w stanie sprawdzic, inaczej nie chodziliby ciagle ze swoimi superantenami. Nigdy za nic nie placilem, ale slyszalem przypadek koniecznych oplat, bo ktos mial komputer, wiec moze miec internet, a to oznacza ze nic tylko TV przez internet ogladac bedzie. Ja bym zrobil tak, ze nie wpuszczalbym tekiego gnojka do domu, wiec nic udowodnic by nie mogl. Gdyby przyszedl z organem wladzy, czy jak to sie nazywa, to bym powiedzial, ze jak za takie glupoty zmusza placic to im zrobie taka rewolucje, ze ich szefowie tez krasc przestana. Nie wiem gdzie by mnie to zaprowadzilo, ale byloby smiesznie.

jed
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Ancia28 » 27 Jul 2009, 15:36 Re: TV Licence ?

What if I only use a TV to watch videos/DVDs/as a monitor for my games console? Do I still need a licence?

You do not need a TV Licence if you only use your TV to watch videos and DVDs or as a monitor for your games console.

However, please notify us in writing that this is the case. One of our Enforcement Officers may visit you to confirm that you do not need a licence.

Please write to us including your name, address and the reason you believe that you don't need a licence at:

TV Licensing
Bristol
BS98 1TL.

Ancia28
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by Mustafa75 » 27 Jul 2009, 21:36 Re: TV Licence ?

Ja nie płace i żyje he he mam satke i TV a co do liscików z TV licence to ignoruje a dostaje je od 9 miesięcy od kiedy chate zmieniłem no i jeszcze nikogo nie było.

Mustafa75
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by ewela119 » 27 Jul 2009, 22:46 Re: TV Licence ?

My placimy raz na 3 miesiace cos kolo 35f, nie jest to majatek a mamy swiety spokoj...
ewela119
Wtajemniczony

Reputation point: 109
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by jed » 28 Jul 2009, 02:31 Re: TV Licence ?

12f / miesiac to nie majatek jesli nie mozna bez TV zyc, albo ma sie dziecko. :) To jednak 30 p dziennie, czyli batonik, a sa miejsca na niebie i ziemi gdzie to wiele znaczy. Ja do tego podchodze tak: gdyby za moja kase BBC produkowalo tylko dokumenty to jest ok, ale cala reszta jest tak nieudolna w porownaniu do prywatnych, ze niech sie zadowola reklamami.

What if I don't care? Do I still need a licence?
You do not need a TV Licence if you do not care. Nevertheless one of our Enforcement Officers may visit you to confirm that you do not care, we have to use your tax somehow.

jed
Stały Bywalec

Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 30 Jul 2009, 12:08 jed

jed wrote:Sa w stanie sprawdzic, inaczej nie chodziliby ciagle ze swoimi superantenami. Nigdy za nic nie placilem, ale slyszalem przypadek koniecznych oplat, bo ktos mial komputer, wiec moze miec internet, a to oznacza ze nic tylko TV przez internet ogladac bedzie. Ja bym zrobil tak, ze nie wpuszczalbym tekiego gnojka do domu, wiec nic udowodnic by nie mogl. Gdyby przyszedl z organem wladzy, czy jak to sie nazywa, to bym powiedzial, ze jak za takie glupoty zmusza placic to im zrobie taka rewolucje, ze ich szefowie tez krasc przestana. Nie wiem gdzie by mnie to zaprowadzilo, ale byloby smiesznie.

jed, nie zartuj tak bo ktos pomysli, ze serio piszesz i tak zrobi ;-)

wszystko odbyloby sie zgodnie z prawem, najpierw panowie sprawdza czy korzystasz, jesli tak, przyszliby i bez wchodzenia do domu daja notke (maja wydrukowane ostrzezenia we wszystkich mozliwych jezykach. jesli dalej nie skutkuje to przychodzi zawiadomienie o karze. jesli dalej nie skutkuje - zawiadomienie o sprawie w sadzie a jesli dalej sie ktos zapiera, przyjezdzaja i zabieraja delikwenta. Koledze z pracy tak wspolmieszkanca wyprowadzili z domku. Sprawe w sadzie mial o mandaty niezaplacone, 2 dni po terminie sprawy na ktorej sie nie pojawil o godzinie ok 5:30 rano byla przymusowa pobudka a radiowoazami na podjezdzie jako atrakcja poranka :)

czy bylo smiesznie? dla sasiadow napewno ;-)

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI