CRB

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by mychowe » 27 Mar 2009, 22:32 CRB

Mam pytanie dotyczące zaświadczenia o niekaralności. Przyjechałam bez zaświadczenia, ale pracodawca chce to potwierdzić wysyłając dokumenty do CRB.
Czy CRB ma wgląd w polskie akta czy tylko w brytyjskie (mimo, że jestem tutaj dopiero od dwóch miesięcy).
Dodam, że juz przeszłam interview w domu opieki i dostałam aplikację CRB do wypełnienia, więc pytając jakie dokumenty powinnam zebrać nie było wśród nich zaświadczenia z Polski o niekaralności. Uważacie, że mogą tego jeszcze zażądać czy nie?

Dziękuję za odpowiedź.
Last edited by mychowe on 29 Mar 2009, 12:18, edited 2 times in total.

mychowe
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by szaraczek » 28 Mar 2009, 08:44 Re: CRB

Witaj!
Pracodawca nie ma wglądu w Twoje akta. Ty osobiście musisz wystąpić o taką niekaralność.
I w okolicach 4 tygodni otrzymujesz papier czy był tu konflikt z prawem czy nie!
Ale jeżeli jesteś tu krótko,pracodawca może poprosić Ciebie o takie samo zaświadczenie z Polski.

szaraczek
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by VirusJah » 28 Mar 2009, 13:13 Re: CRB

Nie liczą ci sie przewinienia z innych panstw :P

VirusJah
Rozeznany

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Luiza » 28 Mar 2009, 15:52 Re: CRB

VirusJah wrote:Nie liczą ci sie przewinienia z innych panstw

Zalezy czego pracodawca oczekuje. Moj chlopak musal przedstawic zaswiadczenie z ostatnich 5 lat, wiec tez z Polski.
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

FemalePostNapisane by inkaa » 28 Mar 2009, 19:40 Re: CRB

CRB to sprawdzenie czy ktos dokonal przestepstwa, wykroczenia na terenie Anglii, jezeli pracodawca nie poprosi o dodatkowe zaswiadczenie o niekaralnosci z Polski, to znaczy ze bedzie mial tylko wiadomosci z tego co wydarzylo sie w Anglii. Sa tez rozne wersje CRB, to znaczy takie ktore sprawdzaja poszczegolne kategorie wykroczen ale to zalezy od rodzaju pracy jaka chce sie wykonywac
inkaa
Początkujący

Neutralny
0

Return to SZUKAM INFORMACJI