HM Revenue - pomocy !!!
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Napisane by asia77 » 12 Jul 2008, 19:18 Re: HM Revenue - pomocy !!!
nie da sie rady zalatwic przez telefon. musisz sie tam przejsc.a kasa, jesli brales a nie twoja to sorki, czego sie spodziewales, ups przepraszamy, nasza pomylka, prosze zatrzymac.
-
- asia77
- Rozeznany
- Reputation point: 2
0
Napisane by Guest » 12 Jul 2008, 22:42 Re: HM Revenue - pomocy !!!
Kurcze nie rozumiem Was czy wy byscie oddali pieniadze za nie swoja wine ? Jestem ciekawy, ale watpie bo wielu ludzi ma problem z HM nie jestem pierwszy. Tylko sie dziwie ze wszyscy by tak chetnie oddawali kase. :?: :!:
-
- Guest
0
Napisane by Adam » 12 Jul 2008, 23:28 Re: HM Revenue - pomocy !!!
adam806 wrote:chcialem zamknac WTC ale oni dalej mi przyznali kase nie
Skoro dzwoniles do nich rok temu i ciagle ciagle Ci wplacali pieniadze dlaczego nie zalatwilesz tej sprawy wczesniej?
adam806 wrote:Kurcze nie rozumiem Was czy wy byscie oddali pieniadze za nie swoja wine ?
Jesli bym podpisal aplikacje o WTC to napewno tak
adam806 wrote:Jestem ciekawy, ale watpie bo wielu ludzi ma problem z HM nie jestem pierwszy
Masz racje wielu ludzi musi oddawać kase.
-
- Adam
- Administrator
- Reputation point: 33
0
Napisane by Guest » 13 Jul 2008, 07:31 Re: HM Revenue - pomocy !!!
Wiem że wielu ludzi oddaje kase. A jesli chodzi o mnie dlaczego
wlasnie ze dzwonilem w zeszlym roku i to z 3 razy, to mi pracownik a pozniej tlumacz powiedzial ze na podstawie przedstawionych przezemnie aktualizacji oni sami wylicza czy mi sie cos nalezy a ja mu mowie ze od 04/06 do 04/07 przekrocze kwote ok. 16000f. W czasie pierwszej rozmowy w okresie 04/06 - 07/06 mowie im ze zgubili moje i mojej zonki -P45 ( ze za okres 04/06 - 06/06/06 do tego dnia pracowalismy dla kogo innego i na podstawie payslipa moge im podac moj zarobek no bo innego dokumentu nie posiadam). No to gosciu powiedzial ze OK. No i wyliczyli mi 15900f. A teraz mi mowia ze ja zarobilem 900f. wiecej, a ja sie pytam przeciez mowilem ze wiecej zarobie o te pare funtow !!! To teraz sciemniaja ze ja im nic nie mowilem, a przeciez za kazdym razem jak cos dostalem z HM to od razu dzwonilem i sie pytalem co mi przyslali i o co chodzi w tym papierze. Na to wyglada ze ktos nie wprowadzil kwoty za okres 04/06 do 06/06/06 czyli te 900f. ktore chca odemnie. To teraz nie rozumiem ich przeciez ich powiadamialem, przeciez im mowilem ze nie chce ich pieniedzy bo pozniej bede musial oddac " nie bedzie musial pan nic oddawac - a ja wtedy mowie ze duzo ludzi musi oddawac, to co ja jestem wyjatkiem i taka gatka byla ". Tak wiec chyba sie spotkam z HM w sadzie bo ja bylem rzetelny wobec nich a oni teraz twierdza ze ja ich oklamalem?! Wlasnie wczoraj bylem po bilingi za okres 04/06 - 07/06 bo oni twierdza teraz ze nie bylo rozmowy na temat zamkniecia WTC, byly 2 rozmowy ale tej w ktorej mowie ze niechce ich pieniedzy i ze nie mam P45 - nie ma.
Adam wrote:dlaczego nie zalatwilesz tej sprawy wczesniej?
wlasnie ze dzwonilem w zeszlym roku i to z 3 razy, to mi pracownik a pozniej tlumacz powiedzial ze na podstawie przedstawionych przezemnie aktualizacji oni sami wylicza czy mi sie cos nalezy a ja mu mowie ze od 04/06 do 04/07 przekrocze kwote ok. 16000f. W czasie pierwszej rozmowy w okresie 04/06 - 07/06 mowie im ze zgubili moje i mojej zonki -P45 ( ze za okres 04/06 - 06/06/06 do tego dnia pracowalismy dla kogo innego i na podstawie payslipa moge im podac moj zarobek no bo innego dokumentu nie posiadam). No to gosciu powiedzial ze OK. No i wyliczyli mi 15900f. A teraz mi mowia ze ja zarobilem 900f. wiecej, a ja sie pytam przeciez mowilem ze wiecej zarobie o te pare funtow !!! To teraz sciemniaja ze ja im nic nie mowilem, a przeciez za kazdym razem jak cos dostalem z HM to od razu dzwonilem i sie pytalem co mi przyslali i o co chodzi w tym papierze. Na to wyglada ze ktos nie wprowadzil kwoty za okres 04/06 do 06/06/06 czyli te 900f. ktore chca odemnie. To teraz nie rozumiem ich przeciez ich powiadamialem, przeciez im mowilem ze nie chce ich pieniedzy bo pozniej bede musial oddac " nie bedzie musial pan nic oddawac - a ja wtedy mowie ze duzo ludzi musi oddawac, to co ja jestem wyjatkiem i taka gatka byla ". Tak wiec chyba sie spotkam z HM w sadzie bo ja bylem rzetelny wobec nich a oni teraz twierdza ze ja ich oklamalem?! Wlasnie wczoraj bylem po bilingi za okres 04/06 - 07/06 bo oni twierdza teraz ze nie bylo rozmowy na temat zamkniecia WTC, byly 2 rozmowy ale tej w ktorej mowie ze niechce ich pieniedzy i ze nie mam P45 - nie ma.
-
- Guest
0
Napisane by kik1976 » 13 Jul 2008, 09:43 Re: HM Revenue - pomocy !!!
hmm. jesli sprawa nie zostala zalatwiona pomyslnie przez telefon, to jest jeszcze papier. jesli wyslalbys list i to polecony, napewno nie byloby juz klopotu. pozatym, co roku robi sie uatualnienia - pisemnie. jesli pieniadze jednak wplywaly na twoje konto, a w rzeczywistosci uwazasz, ze nie nalezaly ci sie, to mozgles je odkladac i w ten sposob, dzisiaj zwrocilbys im bez problemu. co do sadu, no coz mysle , ze oni wygraja. zasady sa jasno okreslone.przykre, ale prawdziwe.
mozna sie jeszcze z nimi dogadac, zeby oddawac im to w ratach, a nie wszystko naraz.
mozna sie jeszcze z nimi dogadac, zeby oddawac im to w ratach, a nie wszystko naraz.
-
- kik1976
- Zadomowiony
- Reputation point: 5
0
Napisane by Guest » 13 Jul 2008, 12:43 Re: HM Revenue - pomocy !!!
hmmm, ja mowie o tym ze urzednik nie wprowadzil moich danych z P-45 za okres 04/2006 - 06/06/2006, a ja je podawalem !!! To jest ta roznica te 950 f. !!! To uwazacie ze mam moja i zony pensje im oddac, ludzie ?! Co mam odkladac z WTC jak dostawalem 5f tygodniowo ? Tu chodzi o zle dane za rok 2006/2007.
-
- Guest
0
Napisane by KA i PE » 13 Jul 2008, 14:16 Re: HM Revenue - pomocy !!!
to powiedz ze im oddasz po 5 F tygodniowo i na pewno powiedza ok.
pe
pe
-
- KA i PE
0
Napisane by kik1976 » 13 Jul 2008, 20:16 Re: HM Revenue - pomocy !!!
hmmm. jesli dzwoniles z komorki albo stacjonarnego, to powinno widniec polaczenie, na bilingu, co mogloby byc dowodem,z e dzwoniles do nich. napisz apelacje z ksero bilingow , na ktorych sa ich telefony. jednak tak czy siak pewnie bedziesz musial kase zwrocic, dogadaj sie na raty. nawet jesli byla to wina ich pracownika,nie dawalo ci to podstawy do korzystania z nienaleznych ci pieniedzy. to na takiej samej zadadzie, jak ktos tylko raz w roku robi aktualizacje i pierwszego roku mial niskie dochody, a np w polowie drugiego dostal dobra prace i wysokie pensje , a po zweryfikowaniu wychodzi, ze mial nadplacone, bo liczone bylo z niskich dochodow. i tez zwraca kase. niestety tak to dziala. trzebabylo latwic to na biezaco, listownie.
-
- kik1976
- Zadomowiony
- Reputation point: 5
0
Napisane by Guest » 13 Jul 2008, 21:06 Re: HM Revenue - pomocy !!!
Właśnie czekam na bilingi z okresu 04/06 - 07/2006. O zmianach w dochodach ich powiadamialem telefonicznie i raczej niedostalem podwyzki w ciagu roku. Chodzi mi o to ze oni powiedzmy twierdza, za ja ich oszukalem bo nie podalem danych za okres kwiecien 2006 do czerwca 2006. Ktos tego okresu 3 m-cy nie wklepal do komputera. I teraz mowia ze to moja wina, po okolo 2 latach !
-
- Guest
0
Napisane by eewula » 29 Jul 2008, 06:49 Re: HM Revenue - pomocy !!!
a ja mysle,ze cokolwiek bys nie zrobil to i tak kase bedziesz musial zwrocic.W najlepszym wypadku uslyszysz sorry z Reveniu ale pieniadze trzeba oddac.Mysle,ze nie pomoze Ci tu zaden prawnik,bo fizycznie dostawales kase.W prawdzie niesluszna ale otrzymales.Teraz zadne Twoje wsciekanie nic nie pomoze.To sa pieniadze.
Blad pracownika nie wplynie w zaden sposob na umorzenie dlugu,bo ktos bedzie musial te kwote zaplacic.Proponuje dogadac sie ratalnie jak go splacic ,bo nie sadze bys dokonal umorzenia sprawy.
Blad pracownika nie wplynie w zaden sposob na umorzenie dlugu,bo ktos bedzie musial te kwote zaplacic.Proponuje dogadac sie ratalnie jak go splacic ,bo nie sadze bys dokonal umorzenia sprawy.
-
- eewula
- Rozeznany
- Reputation point: 0
0
napisz konkretnie poniewaz nic nie rozumiem z Twoich wypowiedzi. Najpierw myslalem, ze chca od Ciebie wiecej niz dostales. Czy oni chca zwrotu tego co dostales czy jakas kare Ci wlepili? Bo jezeli chca tylko tego co dostales to WTF'n problem? Dostales, teraz oddasz i gra. Nie nalezalo sie Tobie? okay, trzeba bylo zainwestowac na lokacie albo na jakims funduszu i przez rok moglbys miec jakies 10-15% wiecej i spokojnie teraz bys oddal. napisz konkretnie jednym zdaniem bo juz sie ciezko polapac o co Tobie chodzi.
-
- DD
- Stały Bywalec
- Reputation point: 4
0
26 posts
• Page 2 of 2 • 1, 2
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-