Internet dla przyjezdnego: biblioteki? Hotspoty?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
Witam,
w sąsiednim wątku pytałam o prepaidowe SIM karty, a jeszcze bym się chętnie dowiedziała czy w bibliotekach publicznych można skorzystać z komputera z dostępem do internetu? Albo czy mają ogólnodostępne (mam na myśli darmowe :-) wifi i można przyjść z laptopem? Albo czy są inne hotspoty, chętnie darmowe?
Wiem, że są kafejki internetowe, znalazłam kilka adresów, ale coś słyszałam o tych darmowych bibliotekach i chętnie bym to zweryfikowała. Nie jest to jakiś kosmos - podczas pobytu w USA właśnie tak korzystałam z darmowego internetu, w publicznych bibliotekach...
Pozdrawiam

Galadriela
Stały Bywalec

Reputation point: 9
Neutralny
0

W Bullringu masz hotspoty i na niektorych stacjach paliw jak w kazdym kraju europejskim. Jest tez jakas opcja prepaidowego cyngielka usb do laptopa: placisz i smigasz puki mamony starczy, poszukaj sobie w necie ale tanie to raczej nie bedzie.
Pozdrawiam.
plazermen
Wtajemniczony

Reputation point: 92
Poczciwy
0

Z netu możesz też skorzystać w bibliotekach np:Birmingham Central Library
pozdrawiam
Adam
Administrator

Reputation point: 33
Pokojowy
0

Witaj mieszkam na West Bromwich i korzystałam kiedys z internetu w bibliotece
za darmo trzeba tylko formularz wypełnic , dostaniesz karte i mozesz smigac. Mozna tez wyporzyczyc polskie ksiazki . Pozdrawiam

sylwia29
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

na soho road jest kafejka czynna nawet w niedziele. chyba funta za godzine

pe

KA i PE

0

KA i PE wrote:na soho road jest kafejka czynna nawet w niedziele. chyba funta za godzine

pe

soho road... w sumie tej ulicy to nie polecam... jesli mamy na mysli ta sama

ja korzystalem z biblioteki na high street - erdington, zaraz po wejsciu w lewo na odzdial dla dzieci i sobie tam siedzialem bez zadnego rezerwowania ani czekania
Bartsun
Stały Bywalec

Reputation point: 1
Neutralny
0

Adam wrote:Z netu możesz też skorzystać w bibliotekach np:Birmingham Central Library

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, najbardziej mi się przydał link do biblioteki - np. przez jej stronę znalazłam super wyszukiwarkę połączeń publicznym transportem - także łączonych bus/train, dla świeżynki w mieście rzecz bardzo cenna :-) bo z pierwszego krótkiego pobytu wracam z East Midlands Airport i nie wiedziałam jak tam rano dotrzeć, google maps mające opcję wyszukiwania publicznego transportu sobie nie poradziły, a ta wyszukiwarka tak :-)
Pozdrawiam

Galadriela
Stały Bywalec

Reputation point: 9
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI