Mieszkanie w Polsce.

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by Wojna » 5 Jun 2008, 20:10 Mieszkanie w Polsce.

Mam takie pytanko. Czy jak kupuje mieszkanie/dom w Polsce za pieniazki zarobione tutaj to mam sie czego obawiac. Czy skarbowka moze scigac mnie za podatki? Czy musze kupowac mieszkanie za kogos innego? Prosze o odpowiedzi osoby, ktore sie na tym znaja i sa na 100% pewne swoich informacji. Sprawa jest powazna.

Wojna
Raczkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by rybrob » 5 Jun 2008, 20:41 Re: Mieszkanie w Polsce.

to proste - jak zarobiles na narkotykach to musisz kase wyprac :) , jak sprzatales ciapusowi na lewo - no to tez .., a jesli normalnie placiles Krolowej podatki no to se za to mozesz kupic co dusza zapragnie i nikt sie nie czepi .

rybrob
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 6 Jun 2008, 07:57 jesli

placisz w UK podatki - kupuj spokojnie.

ja wlasnie jestem w trakcie zalatwiania zakupu, nie ma zadnych problemow.

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

MalePostNapisane by wsiaz » 6 Jun 2008, 22:10 Re: Mieszkanie w Polsce.

rybrob wrote:to proste - jak zarobiles na narkotykach to musisz kase wyprac , jak sprzatales ciapusowi na lewo - no to tez .., a jesli normalnie placiles Krolowej podatki no to se za to mozesz kupic co dusza zapragnie i nikt sie nie czepi .
DD wrote:placisz w UK podatki - kupuj spokojnie.

ja wlasnie jestem w trakcie zalatwiania zakupu, nie ma zadnych problemow.

Jak mial jakikolwiek dochod w Polsce to musi pamietac, ze mimo wszystko musi zaplacic podatek w PL od zarobionych pieniedzy w uk. Byc moze ma np. konto bankowe w pl i pieniadze z tego konta sie pomnazaja, wtedy to jest polski dochod i tu moze byc problem.
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

MalePostNapisane by Wojna » 7 Jun 2008, 06:34 Re: Mieszkanie w Polsce.

Nie mam zadnych dochodow z Polski. Nie mam zadnego konta bankowego rowniez. Jedyna rzecza, ktora mnie laczy z Polska jest to, ze mam juz jedno mieszkanko i jestem tam zameldowany, ale to chyba nie stwarza probelmu?

Wojna
Raczkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by DD » 7 Jun 2008, 19:03 Re: Mieszkanie w Polsce.

Jak mial jakikolwiek dochod w Polsce to musi pamietac, ze mimo wszystko musi zaplacic podatek w PL od zarobionych pieniedzy w uk. Byc moze ma np. konto bankowe w pl i pieniadze z tego konta sie pomnazaja, wtedy to jest polski dochod i tu moze byc problem.

bajki na resorach. podatek tylko od polskich pieniedzy.

wskaz bank, ktory daje oprocentowanie brutto? wszystkie banki daja oprocentowanie pomniejszone juz o podatek przeciez. chyba ze zarabiasz na gieldzie - wtedy rozliczasz sie osobno za to.

a wiesz skad wiem? z urzedu skarbowego a nie z zadnego forum. wystarczy zadzwonic i zapytac.[/quote]

[ Dodano: Sob Cze 07, 2008 20:51 ]
Wojna wrote:Nie mam zadnych dochodow z Polski. Nie mam zadnego konta bankowego rowniez. Jedyna rzecza, ktora mnie laczy z Polska jest to, ze mam juz jedno mieszkanko i jestem tam zameldowany, ale to chyba nie stwarza probelmu?

zadnego problemu, mozesz miec 5 mieszkan i w zadnym nie musisz byc zameldowany

DD
Stały Bywalec

Reputation point: 4
Neutralny
0

MalePostNapisane by wsiaz » 7 Jun 2008, 23:48 Re: Mieszkanie w Polsce.

Ja sie tam nie wybieram i mieszkanie sprzedalem i raczej tam nie kupoie, pisze tylko to co czytalem i bylo o tym glosno niedawno.
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Luiza » 8 Jun 2008, 18:42 Re: Mieszkanie w Polsce.

WSIAZ i chyba masz racje. Umowa podpisana miedzy Polska i Anglia dotyczy tylko osob osiagajacych dochody jedynie w Anglii. Jesli ktos osiaga dochody tu i tu musi je zsumowac i zaplacic roznice w Polsce
Luiza
Wtajemniczony

Reputation point: 71
Poczciwy
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI