Bicester

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by gosia436 » 18 Feb 2008, 00:04 Bicester

czy jest ktoś tutaj z Bicester?szukam polaków mieszkających w Bicester!

gosia436
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Mari123 » 7 Mar 2008, 20:42 Re: Bicester

Ja jestem w czymś pomóc? Służę informacją! ;)

Mari123
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by gosia436 » 8 Mar 2008, 14:22 Re: Bicester

witam super wkoncu sie ktos odezwal!chcialam sie czegos dowiedziec o szkolach dla dzieci w bicester poniewaz za trzy miesiace przyjade tam z dzieckiem ma 9 lat i niewiem czy sa tam szkoly do ktorych uczeszczaja polskie dzieci?a tak wogule to milo mi cie poznac jestes z samego bicester czy gdzies obok?pozdrawiam!

gosia436
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Mari123 » 8 Mar 2008, 15:37 Re: Bicester

Hej a więc jeśli chodzi o miasto jest stosunkowo nie duże ok 30 tyś. meszkańców. Lecz mimo to dysponuje kilkoma szkołami w tym na pewno są primary school dla dziecka w wieku twojego. Ale jaśli chodzi o przywileje typu szkoła lub choćby klasa dla polskich dzieci to nie ma co liczyć. Więc ucz już teraz angielskiego. Ale nie martw się o to dzieci szybko nawiązują kontakt. A nauka jest dużo łatiejsza niż u nas. Będzie się podobać prawie brak prac domowych i ciekawe zajęcia. Wszystkiego się dowiesz w wybranej szkole. Dziecko w tym wieku musi być odprowadzane i odbierane przez dorosłego. Bicester to dobry punkt wypadowy do Oxfordu i Londynu. A apropo Oxfordu to tam jest Polska szkoła, ale na czym to polega nie wiem, chyba tylko na sobotnich spotkaniach. Jeśli jeszcze jakiś pytania o samą miejscowość to czekam :wink:

Mari123
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by gosia436 » 8 Mar 2008, 15:44 Re: Bicester

super dzieki!wiesz ja 3 lata mieszkalam w bicester ale bez dziecka teraz decyduje sie je tam zabrac i dlatego cokolwiek chce sie dowiedziec.moze sie nawet okazac ze my sie znamy bo troche ludzi z bicester znam!powiesz cos wiecej o sobie?

gosia436
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Mari123 » 8 Mar 2008, 19:11 Re: Bicester

Raczej się nie znamy bo ja tu dopier od sierpnia zeszłego roku jestem. No i mi się tak sobie podoba bo nie mogę w miare dobrj pracy znaleźć bo brak mi praktyki w używaniu angielskiego.No i mieścina też kiepska. Mała ciasna droga.

Mari123
Przyczajony

Neutralny
0

FemalePostNapisane by gosia436 » 9 Mar 2008, 13:12 Re: Bicester

a pracowałaś może w Blackthorn?czy robisz przez jakas agencje?ja tez z jezykiem niezabardzo ale skoro trzy lata tam dałam rade to niejest tak zle!jak bys mi powiedziala co teraz robisz i jak tam sie znalazlas to moze bylabym ci w stanie jakos pomuc-w miare mozliwosci!jestes sama czy moze z rodzina?a ja w zeszlym roku w sierpniu teztam bylam dopiero zjechalam do polski w grudniu i teraz znowu tam jade!Bicester niejest takim zlym miastem duzo tam polakow mieszka a z praca z tego co wiem tez niejest zle!pozdrawiam!

gosia436
Przyczajony

Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI