child trust fund

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

FemalePostNapisane by Dolores » 13 Nov 2007, 10:20 child trust fund

Witam
Mam pytanie ,czy ktoś z was zakładał dziecku konto child trust fund i może mi powiedzieć jak to działa ,jakie są warunki ,czy trzeba wpłacać pieniadze co miesiąc i czy wpłacone pieniądze mogę wybrać wcześniej wrazie jak bym wracała do Polski ,czy one przepadają.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Dolores
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Anka » 13 Nov 2007, 11:32 Re: child trust fund

Tak zakladalismy to konto dziecku mozesz dokonywac wplat miesiecznych jesli chcesz w wysokosci jaka sobie ustalisz z tego co poinformowal nas bank ty nie mozesz wybrac tych pieniedzy w razie powrotu do Polski moze to zrobic jedynie twoje dziecko w wieku 18 lat.Wiec pieniazki z konta nie przepadna beda sobie spokojnie czekac na 18lat twojego dziecka.Nie wiem ile lat ma twoje dziecko bo wplat ma byc kilka wiec moim zdaniem oplaca sie zalozyc dziecku child trust fund.

Anka
Raczkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Dolores » 13 Nov 2007, 22:19 Re: child trust fund

Witam Aniu
Dziękuję Ci za odpowiedż.
Byłam w banku HSBC bo mąż ma tam konto ,ale nic nie załatwiłam ponieważ dokumenty kazali wysłać pocztą ,ale co dalej ,czy Ty też wszystkie dokumenty wysyłałaś pocztą ,bo słyszałam że konto można sobie wybrać ,czy możesz mi napisać jak to było u Ciebie czy sama wybierałaś konto czy to wybiera bank .Z góry dziękuję za odpowiedż.

Dolores
Początkujący

Neutralny
0

MalePostNapisane by wsiaz » 14 Nov 2007, 06:28 Re: child trust fund

wybierasz sobie bank sama, wszystko sie wysyla poczta
wsiaz
Zadomowiony

Reputation point: -1
Neutralny
0

FemalePostNapisane by Anka » 14 Nov 2007, 18:50 Re: child trust fund

tak jak wyzej masz wyszczegolnione banki i inne instytucje gdzie mozesz konto zalozyc to juz zalezy od Ciebie na co sie zdecydujesz a papiery przychodza poczta Ty rowniez je odsylasz poczta

Anka
Raczkujący

Neutralny
0

FemalePostNapisane by Dolores » 15 Nov 2007, 09:51 Re: child trust fund

Witam Aniu
Dziękuję za odpowiedż i pozdrawiam.

Dolores
Początkujący

Neutralny