Siec o2 a zasieg w polsce

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MalePostNapisane by pawel333 » 25 Aug 2013, 20:02 Siec o2 a zasieg w polsce

witam,
postanowilem jechac na urlop do polski, ale mam maly problem musze byc pod telefonem z uk
w polsce o2 złapie syngal i bede mogl rozmawiac?

pawel333
Początkujący

Reputation point: 0
Neutralny
0

MalePostNapisane by bongorno » 25 Aug 2013, 20:27 Re: Siec o2 a zasieg w polsce

Sygnału z O2 nie złapiesz, ale w ramach roamingu skorzystasz z którejś polskiej sieci . Sprawdż czy masz ustawione automatyczne wyszukiwanie sieci i po przyjezdzie do Polski automatycznie powinno ci wyszukać jakąś siec. Koszty w roamingu mozesz sparawdzić na necie .

bongorno
Rozeznany

Reputation point: 30
Pokojowy
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 26 Aug 2013, 15:48 Re: Siec o2 a zasieg w polsce

Czasami trzeba roaming uaktywnić telefonicznie jeszcze przed wyjazdem - w UK. Ja tak miałem (Orange, albo jak kto woli EE). Domyślnie roaming miałem wyłączony. Zadzwoniłem i mi włączyli.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by dorotajab » 28 Aug 2013, 14:57 Re: Siec o2 a zasieg w polsce

pawel333 wrote:witam,
postanowilem jechac na urlop do polski, ale mam maly problem musze byc pod telefonem z uk
w polsce o2 złapie syngal i bede mogl rozmawiac?

ja sygnalu o2 nawet w domu w bham nie lapie ;)
dorotajab
Zaangażowany

Reputation point: 151
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by Mirella21 » 28 Aug 2013, 20:35 Re: Siec o2 a zasieg w polsce

Dorotko ja tez mam z tym problem niekiedy, ale powracajac do meritum sprawy pawel333, nie martw sie. jaka zalecisz do Polski ze swoim telefonem to zapewne przyjda do Ciebie SMS-y z informacja ile kosztuje polaczenie z Toba w roamingu. Twoj telefon zaloguje sie do jakiejs sieci w Polsce i bedziesz mogl gadac i gadac. jesli nie to zadzwon i Ci wlacza (roaming). Arturowi tez wlaczyli :shock:

pozdrawiam

Mirella21
Raczkujący

Reputation point: 24
Pokojowy
0

MalePostNapisane by AdamBoltryk » 29 Aug 2013, 14:48 Re: Siec o2 a zasieg w polsce

Mirella21 wrote:(...) Twoj telefon zaloguje sie do jakiejs sieci w Polsce i bedziesz mogl gadac i gadac. jesli nie to zadzwon i Ci wlacza (roaming). Arturowi tez wlaczyli (...)

Jak ma zadzwonić z Polski żeby mu właczyli roaming, jeśli sie nie połączy z żadną siecią, bo nie ma włączonego roamingu?
Roaming musi być włączony tutaj - ZANIM sie wyjedzie.
Chyba, że z innego telefonu, ale to wtedy i rozmowa swoje kosztuje i trzeba potwierdzać swoje dane i takie tam. Mi tam przynajmniej się to nie udało tą drogą, a pociągnęło po kieszeni.

pawel333 Jeszcze raz - zanim wyjedziesz z anglii upewnij sie
1. czy masz dostępną i uruchomioną usługę roamingu (dzwinisz do providera)
2. czy masz ją aktywowaną (np. na stronie internetowej na ustawieniach swojego konta)
3. czy jest włączona albo jak ja włączyć i wyłączyć (to w ustawieniach telefonu)

Warto również wyłączać za granicą dostęp do netu przez telefon, bo obecne telefony potrafią ciągnąć...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputation point: 183
SzanowanySzanowany
0

FemalePostNapisane by nitka20 » 10 Sep 2013, 08:59 Re: Siec o2 a zasieg w polsce

jak ja latalam do polski z o2 to nigdy problemu nie mialam ze zlapaniem sieci
nitka20
Przyczajony

Reputation point: 0
Neutralny
0

• Similar topics
    Replies
    Last post
Return to SZUKAM INFORMACJI