Weterynarz i ubezpieczenie
Napisane by Etienette » 30 Apr 2013, 20:28 Weterynarz i ubezpieczenie
Czy w związku z tym możecie mi polecić jakiegoś sprawdzonego weta ? Jestem z okolic Aston/Erdington ale dojazd nie stanowi problemu.
Poza tym byłabym wdzięczna za informację na temat ubezpiecznia zwierzęcia, bo jak zdążyłam się zaorientować zazwyczaj ubezpieczenie pokrywa koszty w razie choroby, wypadku itp. Czyli szczepienia i inne rutynowe sprawy nie, tak? Moja znajoma leczyła swego kota z dopłatą, z wykorzystaniem benefitów. Ta opcja u mnie odpada bo my nic nie mamy. Ciekawa jestem czy council coś sponsoruje? Sterylizację moze?
Ogólnie chciałabym skorzystać jeśli jest to możliwe z jakiejś ulgi za koszty ponisione u weta, tylko nie wiem gdzie i do kogo się zwrócić. Doradźcie mi prosze jak to wszystko działa i na co mogę liczyć. Dziekuję i pozdrawiam!
-
- Etienette
- Przyczajony
- Reputation point: 0
Napisane by ania.09 » 30 Apr 2013, 21:32 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
-
- ania.09
- Początkujący
- Reputation point: 3
Napisane by malenkagdz » 30 Apr 2013, 22:10 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
-
- malenkagdz
- Zaangażowany
- Reputation point: 47
Napisane by ewela119 » 30 Apr 2013, 22:11 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputation point: 109
Napisane by Etienette » 1 May 2013, 05:24 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
ewela119
Czy mogłabys mi wysłać na priv adres twojego weta?
Myślałam że te szczepienia i sterylizacja to są większe pieniądze. Wyczytałam gdzies na innym forum że za szczepienie przeciw wsciekliźnie ktos zapłacił 80funtów więc uznałam, że komplet szczepień dla kociaka a później sterylka to będzie dużo więcej. Ale skoro nie to super :)
A możecie mi jeszcze powiedzieć czy jest coś na co powinnam zwrócić uwagę podczas pierwszej wizyty u weta? Czy są jakieś szczepienia na które muszę zwrócić uwagę, albo jakieś inne sprawy?
Po raz pierwszy mamy kota i nie chcę niczego zaniedbac. Przez całe życie mieliśmy psy, a z kotem to nasze pierwsze doświadczenie i chcę żeby kociak miał jak najlepiej.
-
- Etienette
- Przyczajony
- Reputation point: 0
Napisane by StepByStep » 1 May 2013, 05:28 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
My ubezpieczenia nie wykupiliśmy, bo nasz kociak jest kotem domowym i raczej żadne wypadki mu nie grożą. Zdecydowaliśmy, że za leczenie będziemy płacić sami, ale w Twoim wypadku zrobiłabym tak jak dziewczyny poradziły- użyłabym stron porównujących oferty. Natomiast jeśli już znajdziesz weterynarza to waro się zainteresować czy jego przychodnia nie ma w ofercie ubezpieczeń.
-
- StepByStep
- Rozeznany
- Reputation point: 20
Napisane by VA » 1 May 2013, 06:13 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
Tabletki na odrobaczenie najtaniej dostaniesz na e-bayu lub amazonie.
Ubezpieczenie jest Twoim własnym wyborem. Podczas leczenia płacisz exess, tak samo jak przy ubezpieczeniu na samochód, ok. Ł60 - Ł80 w zależności od ubezpieczyciela.
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputation point: 112
Napisane by Monaruss » 1 May 2013, 08:01 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
-
- Monaruss
- Początkujący
- Reputation point: 7
Napisane by ewela119 » 1 May 2013, 20:31 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
To jest link do "naszej" lecznicy, ale jak juz wspominalam my mieszkamy w Cov takze naprawde nie wiem czy jest sens tluc sie az tutaj z Bham. Jesli chodzi o ubezpieczenie to pierwsza wazna kwestia jest to ile trzeba placic z wlasnej kieszeni, najczesciej jest to ok 60-80f jak ktos pisal. Druga szalenie istotna sprawa jest to do jakiej kwoty ubezpieczalnia pokrywa koszty, najlepsza opcja jest oczywiscie kiedy nie ma gornej granicy bo czasami leczenie kota moze isc w tysiace funtow. Trzecia istotna sprawa jest doczytanie za co ubezpieczalnia nie placi bo jest tego dosc sporo. Osobiscie odradzalabym korzystanie z ubezpieczen oferowanych przez lecznice bo mydlac klientom oczy darmowym np obcinaniem pazurow czy innymi bzdetami odrwacaja uwage od calkiem kiepskiej oferty ubezpieczeniowej. Jesli zas idzie o preparaty na robale, to te marketowe sa o tylek rozbic, kupowania na ebayu ja bym nie ryzykowala. Lepiej pojsc do weta i kupic pewny srodek na miejscu zawsze wtedy kiedy potrzebujesz, nie potrzebujesz do tego wizyty, mozesz to zrobic w recepcji
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane by VA » 2 May 2013, 05:48 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
ewela119 wrote:Jesli zas idzie o preparaty na robale, to te marketowe sa o tylek rozbic, kupowania na ebayu ja bym nie ryzykowala. Lepiej pojsc do weta i kupic pewny srodek na miejscu zawsze wtedy kiedy potrzebujesz, nie potrzebujesz do tego wizyty, mozesz to zrobic w recepcji
Na e-bayu kupisz ten sam markowy preparat za 30% ceny veta. Nikt bynajmniej nie wspominał o chińskich odpowiednikach.
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputation point: 112
Napisane by ewela119 » 4 May 2013, 10:56 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
VA wrote:ewela119 wrote:Jesli zas idzie o preparaty na robale, to te marketowe sa o tylek rozbic, kupowania na ebayu ja bym nie ryzykowala. Lepiej pojsc do weta i kupic pewny srodek na miejscu zawsze wtedy kiedy potrzebujesz, nie potrzebujesz do tego wizyty, mozesz to zrobic w recepcji
Na e-bayu kupisz ten sam markowy preparat za 30% ceny veta. Nikt bynajmniej nie wspominał o chińskich odpowiednikach.
Kupujac na ebayu nie masz gwarancji ze kupujesz dokladnie ten sam markowy preparat. Ja osobiscie nie zaryzykowalabym kupowania ZADNYCH lekow, czy to dla zwierzat czy ludzi na ebayu. U swojego weta za tabletke na robaki placilam 5f, zaden majatek
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane by Andra7 » 4 May 2013, 17:02 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
-
- Andra7
- Początkujący
- Reputation point: 7
Napisane by Dżastina » 8 May 2013, 19:44 Re: Weterynarz i ubezpieczenie
http://www.petvaccinationclinic.co.uk/o ... /stechford
To jest link do veta gdzie przyjmują dwie polki, Kasia i Lisa.
Bardzo polecam obie panie :-)
-
- Dżastina
- Raczkujący
- Reputation point: 1
-
- Similar topics
- Replies
- Last post
-
-
Kot wpadł pod samochód, gdzie całodobowy weterynarz?????????
by gaga01 in SZUKAM INFORMACJI - 13 Replies
42310 Views -
by owen
on 26 Aug 2008, 07:37
-
Kot wpadł pod samochód, gdzie całodobowy weterynarz?????????
-
-
Klinika weterynaryjna - Weterynarz - co godne polecenia
by edmun in SZUKAM INFORMACJI - 12 Replies
33508 Views -
by edmun
on 23 Mar 2017, 20:39
-
Klinika weterynaryjna - Weterynarz - co godne polecenia
-
-
Problem ze świnką morską-Weterynarz??